Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pred kratkim smo ujeli priznanega modnega, uredniškega in komercialnega fotografa Alexa Labrechtsa, ki se je ravnokar vračal s snemanja zakulisja s Heleno Christensen in pametnim telefonom Huawei P20 Pro. Dokazal je, da ne potrebuješ DSLR fotoaparata za zajemanje čudovitih portretov. Zaupal nam je šest fotografskih nasvetov za zajemanje uličnih fotografij s pametnim telefonom.

  Ujemite skrito fotografijo
  Skrite fotografije so lahko čudovite, še posebej v tem delu leta. Eden izmed priljubljenih načinov kako diskretno zajeti fotografijo ljudi je s pretvarjanjem, da zajemate selfie, ko imate v resnici vključeno zadnjo kamero in slikate mimoidoče. To je eden od briljantnih trikov, ki ga uporabljajo ulični fotografi, da ujamejo naravne fotografije ljudi.

  Izstopite iz cone udobja in ujemite edinstvene trenutke
  Dež in megla se morda ne zdita kot idealni vremenski situaciji za vaš fotoaparat, a obe ustvarita odlično atmosfero za fotografije. Poskusite fotografirati svoje subjekte skozi okno polno dežnih kapljiv ali pa jih ujemite zavite v meglo. Zapomnite si, da gre v slabem vremenu ven manj ljudi, zato boste lahko posneli fotografije, ki jih nihče drug ne – ravno zato imajo ljudje tako radi ekstremno fotografijo.

  Izkoristite učinek bokeh
  Z učinkom bokeh dodatno zameglite ozadje in pozornost usmerite na eno točko. Je resnično uporabno orodje za odstranjevanje motečih elementov v ozadju vaše fotografije in pomaga usmeriti pogled gledalca na osebo oz. subjekt, ki ga fotografirate. Igrajte se z nastavitvami zaslonke in izberite različno jakost že med fotografiranjem, da zajamete popolno sliko.

  Iščite odseve v vodi ali steklenih površinah
  Obrnite perspektivo vašega subjekta in fotografirajte s pomočjo odsevov ter s tem ustvarite nekaj kar bo prisililo gledalca, da pogleda dvakrat. Pazite na raven horizont oz. se zanesite na napravo za pomoč.

  Igrajte se s kompozicijo
  Ko zajemate fotografijo več kot ene osebe dodajte malce dinamike vašim fotografijam z igranjem s kompozicijo. Namesto, da so vse osebe v ravni liniji počakajte, da vam je nekdo bližje in se jasno vidi njegov obrazu. Oseba zadaj naj kaže le zgornjo polovico telesa, medtem ko naj bo oseba čisto zadaj vidna cela. Ta trik deluje odlično s tremi osebami, a je mogoče učinek uporabiti tudi z več osebami.

  Ne bojte se senc
  Toliko fotografije se vrti okoli svetlobe, a se zaradi tega ne smete bati s pridom izkoristiti senc in tako narediti fotografije še bolj zanimive – še posebej, ko fotografirate posameznike. Prepričajte se le, da imate fotoaparat, ki zna zajemati dobre fotografije tudi v slabi svetlobi.
  Spoznajte prvi pametni telefon s trojno Leica kamero, Huawei P20 Pro in njegove inovativne funkcije, kot je tehnologija mojstrske umetne inteligence ter umirjanja slike tukaj: http://consumer.huawei.com/si/campaign/seemore/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje