Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Se spogledujete z idejo, da bi namesto tamponov in vložkov raje uporabili menstrualno skodelico? Ampak se vam od nekje prikrade vprašanje/pomislek, kako boste s skodelico ravnali na javnih straniščih? Ne skrbite, njena uporaba je praktična in hitra. Menstrualna skodelica je žepu prijazna alternativa klasičnim higienskim vložkom, njena najpomembnejša lastnost pa je, da vam daje svobodo. Doma, v službi, na potovanju in na dopustovanju ob obali.

  So odlična alternativa klasičnim tamponom in kot nalašč za ženske z aktivnim življenjskim slogom. Menstrualno skodelico Lalicup se lahko uporablja povsod, ne glede na to ali ste v vaši domači kopalnici ali na javnem WC-ju.

  lalicup-single

  Menstrualna skodelica in javno stranišče. Strašljivo.

  Menstrualne skodelice imajo veliko večjo kapaciteto kot vložki in tamponi. Lahko se nosijo tudi do 12 ur! Če se po preteku tega časa znajdete na javnem WC-ju, upoštevajta te 2 pravila:

  • pred odstranjevanjem menstrualne skodelice si vedno umijte roke,
  • če je umivalnik izven dosega, za čiščenje skodelice uporabite intimne robčke ali pa vodo. Nekatere ženske rade izkoristijo majhno plastenko vode, ki jo imamo v torbicah in z njo poplaknemo skodelico kar nad straniščno školjko. Ta pa je potem že takoj pripravljena na ponovno uporabo. V kolikor nimamo čisto nič pri sebi, lahko v skrajnem primeru obrišemo skodelico tudi samo z WC papirjem.

  Za večino predsodkov, ki jih imamo pred uporabo menstrualne skodelice, smo se odločili sami. Njena uporaba ni nehigienska, tudi javni WC-ji niso več grozljivi. Vseeno vam za lažjo odločitev svetujemo še tole:

  • za pravilno vstavljanje menstrualne skodelice, sledite navodilom,
  • poskrbite, da boste pred odstranjevanjem skodelice čepeli nad straniščem,
  • vsebino skodelico izlijte v stranišče,
  • če je ne morete takoj izprati, jo obrišite s higienskimi robčki ali WC papirjem. Skodelico pa nato operite doma. Blago milo (brez parfumov in kemikalij) pa uporabimo samo zvečer, pri tuširanju,
  • skodelica je sicer malo večja od tampona, ampak je izdelana iz mehkega silikona. To pomeni, da jo lahko zložimo v manjšo obliko in jo v nožnico tudi varno vstavimo,
  • za vstavljanje in odstranjevanje potrebujete le nekaj prakse in čim manj skrbi!

  >> Tukaj si lahko prebereš o prvi menstrualni skodelici, zasnovani in izdelani v Sloveniji!

  IMG_5028

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje