Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ljubljana, 4. december 2023 – Ob mednarodnem dnevu invalidov (IDPD) je čas za razmislek o tem, kako lahko tehnologija prispeva k bolj vključujočemu svetu.

  Podjetje Samsung si je vedno prizadevalo za dosledno izkušnjo za vse uporabnike telefonov Samsung Galaxy. V skladu s temi prizadevanji Samsung izpostavlja univerzalne geste (Universal Gestures), inovativno funkcijo dostopnosti za uro Galaxy Watch. Funkcija, ki je bila zasnovana tako, da posameznikom omogoča izkušnjo brez dotika s preprostimi in intuitivnimi gibi, je bila uvedena kot del posodobitve ure Watch One UI 5. 

  Univerzalne geste uporabnikom ponujajo dragoceno alternativo za interakcije, ki so potrebne za upravljanje naprave, ne da bi pri tem dvignili prst ali pritisnili gumb. S štirimi različnimi gestami – stisni pest, dvakrat stisni pest, ščipni in dvakrat ščipni – lahko uporabniki upravljajo uro Galaxy Watch na način, ki jim najbolj ustreza. 

  Kako vklopiti univerzalne geste?

  Če želite aktivirati univerzalne geste na uri Galaxy Watch, sledite naslednjim preprostim korakom. 

   

  Ko je funkcija univerzalnih gest omogočena, jo bo ura Galaxy Watch označila s prilagodljivim barvnim obrisom, kar vam bo omogočilo uporabo tega intuitivnega načina za prilagojeno in dostopno izkušnjo.

  S pestjo odprite akcijski meni in izberite

  Gesta stisni pest v okviru univerzalnih gest poenostavlja postopek izbiranja in odpiranja elementov na napravi Galaxy Watch. 

  Gesta dvakrat stisni pest razkrije akcijski meni, v katerem je vrsta priročnih možnosti, dostopnih kar z zapestja. Predstavljajte si ta meni kot orodjarno z osnovnimi orodji, kot so odpiranje menija aplikacij, prehod na prejšnji zaslon in prikaz zadnjih aplikacij, ki so takoj na voljo, kadar koli jih potrebujete. Akcijski meni je dinamičen in svojo vsebino prilagaja glede na zaslon, ki je trenutno odprt, ko uporabnik aktivira akcijski meni. Ko ste pripravljeni izbrati element, preprosto stisnite pest.

  make a fist

  Gesta ščipanja za premikanje naprej in nazaj

  Gesti ščipanja in dvojnega ščipanja na uri Galaxy Watch uporabnikom omogočata nove načine interakcije z uro Galaxy Watch brez dotika, kar je še posebej koristno za osebe z gibalnimi omejitvami. S tema gestama lahko krmarite z enega elementa na drugega ali se vrnete na prejšnji element.

  Pomikanje po sporočilih, brskanje po koledarju ali pregledovanje albuma s fotografijami – vse to je mogoče z gesto ščipanja. 

  Pri dostopnosti gre za odpravljanje ovir in zagotavljanje brezhibnih izkušenj za vse. Zato funkcija univerzalne geste uporabnikom omogoča intuitiven nadzor nad uro Galaxy Watch. Uporabniki naprave Samsung Galaxy lahko na primer preprosto spremenijo katero koli dejanje teh štirih gest in tako še bolj prilagodijo svojo napravo, da bolje služi njihovim potrebam.

  Še ena pomembna nadzorna funkcija ure Galaxy Watch 

  Univerzalne geste na uri Galaxy Watch, ki se nahajajo v naprednih funkcijah, so še ena izjemna funkcija, ki ponuja priročne bližnjice za dejanja. Sprejemanje klicev, odpravljanje opozoril ali hiter zagon aplikacij, vse to je mogoče doseči s preprostimi gibi rok in dlani. 

   

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje