Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nedavno smo na uredništvu v preizkus dobili unikatno napravico – brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick. Kaj jih dela unikatne? Njihova edinstvena zasnova. V svoji obliki se namreč zgledujejo po ženskih šminkah. S tem pa tako tudi več kot očitno ciljajo predvsem na ušesa nežnejšega spola.

  Pa kar najprej poglejmo njihov videz. Ne spomnimo se, da bi že kdaj obstajal kakšen podoben tehnološki pripomoček, ki cilja na določen spol. Vsaj ne med sodobnimi pametnimi napravami, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Saj so na naprave v različnih barvnih odtenkih, bolj možatih in bolj blagih, a dotične slušalke imajo tako narejeno celotno zasnovo. So pač za dekleta. Oziroma za partnerje deklet, ki jim jih poklonijo ob posebnih priložnostih. In glede na njihov dizajn in seveda tudi funkcionalnost, je to lahko zelo lep poklon. Slušalke odlikuje prefinjen eleganten videz. Skrivajo se v priročni pokončni črni škatlici, ki služi tako zaščiti, kot tudi polnjenju, kadar smo na poti. Škatlico dodatno vizualno obogatijo zlati okraski v kombinaciji z bleščečim ohišjem. Hkrati je škatlica zelo kompaktna, tako da jo lahko spravite tudi v majhen žep. Ko škatlico odprete, pa iz nje zasijeta dve živo rdeči slušalki.

  Če imate na telefonu vključen Bluetooth in slušalke odprete v njegovi bližini, se bosta napravi takoj sporazumeli in ponudili povezovanje. Slušalke lahko povežete takoj, še bolje pa je, če si na telefon namestite aplikacijo AI Life, ki vam omogoča več nastavitev in boljši nadzor nad slušalkami. Ko ste enkrat povezani, je na vas samo še, da si sestavite seznam najljubših pesmi in se prepustite uživanju. Slušalke se odlično obnesejo med športnimi aktivnostmi, kot tudi pri pogovorih in sestankih. Zvok je kristalno čist in razločen, slušalke imajo soliden bas, prav tako pa se lahko pohvalijo s super funkcijo izničevanja zunanjega hrupa.

  To pomeni, da lahko prilagajate »odprtost« slušalk. Če funkcijo vklopite, se boste izolirali od zunanjega sveta in prepustili glasbi in svojim mislim, če jo izklopite, pa boste čuječi tudi do dogajanja okoli sebe. Čeprav zadeva v praksi deluje dobro, vseeno ne izklopi zunanjega dogajanja popolnoma. Kar je tudi logično, saj gre za male ušesne slušalke. Vseeno pa je razlika med vklopljenim in izklopljenim načinom precejšnja.

  Slušalke so sicer zelo udobne za nošenje, prav tako pa jih enostavno upravljate. Nič brskanja po meniju v telefonu, samo dotiki same slušalke. Na ta način prestavite pesem, povišate glasnost, odgovorite na klic oz. ga zavrnete in izklapljate aktivno izničevanje hrupa. Ukaze pa lahko v aplikaciji AI Life tudi prikrojite po svoje. Slušalke lahko uporabljate tudi za zvočne posnetke, kjer zmorejo snemati s kakovostjo 48 kHz. Morda nekaj, kar bo prišlo prav vsem, ki radi snemate videe ali vloge. Pohavliti gre tudi samo povezljivost, ki je zelo dobra. Na testu nismo zaznali kakšnih prekinitev, razen seveda, če smo se preveč odmaknili od povezanega telefona.

  Super bombonček pa je zmožnost slušalk, da se znajo povezati z dvema napravama hkrati in med njima pametno preklapljati. To pomeni, da nanje lahko na primer povežete tablico in svoj telefon ali morda računalnik in same preskočijo, ko se usedete za določeno napravo. Tako v enem trenutku poslušate glasbo na telefonu, nato se usedete za računalnik, kjer imate video konferenco in slušalke vam bodo sledile.

  V zaključku pa morda velja izpostaviti še baterijo. Sami slušalki zdržita približno štiri ure neprekinjenega predvajanja zvoka. To pomeni, da gresta z njimi lahko kar nekajkrat telovadit. Ali pa celo opravite kakšno daljšo pot. Poslastica pa se skriva v pripadajoči polnilni škatlici. Tam je dovolj energije še za dodatnih 20 ur, kar pomeni praktično cel dan neprekinjenega delovanja. Izjemno. In zelo priročno. Polnite jih sicer prek običajnega kabla tipa USB-C, napolnijo pa se v vsega eni uri. Torej tako slušalke, kot polnilna škatlica.

  Če potegnemo črto, so slušalke Huawei FreeBuds Lipstick odlične. V prvi vrsti navdušijo s svojim edinstvenim videzom, takoj za tem pa še s svojo kakovostjo zvoka in vsemi funkcijami. Po našem mnenju, prva izbira za dame. Tako da gospodje, podvizajte se, zdaj veste kaj kupiti za naslednjo obletnico ali rojstni dan!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje