Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei je predstavil nove posodobitve zemljevidov Petal, ki prinašajo vrsto uporabnih funkcionalnosti, s katerimi je navigacija še bolj enostavna.

  Najnovejša različica zemljevidov Petal (Petal Maps 2.0) je bila zasnovana za uporabnike, saj spodbuja prijetnejše in varnejše potovanje brez občutka stresa. Od predstavitve lanskega oktobra nudijo boljšo, edinstveno in lokalizirano izkušnjo. Na voljo so v 140 državah in vključujejo vodenje v 26 jezikih. Z njihovimi rednimi posodobitvami Huawei ponovno dokazuje zavezo zagotavljanja vrhunske programske opreme, ki uporabnikom omogoča, da kar najbolje izkoristijo svoja povezana življenja.

  »Veseli nas, da lahko naznanimo nove funkcije in posodobitve zemljevidov Petal. Ves čas si prizadevamo nuditi zanimive novosti, ki jih bodo naši uporabniki z veseljem uporabljali. Zavedamo se, da je navigacija lahko stresna, zato naša storitev omogoča varna potovanja brez nervoze in je obenem prijetna za uporabo,« je povedal vodja poslovnega razvoja pri slovenski podružnici Huaweia Uroš Miklavčič.

  Petal Maps: Uporabne nove navigacijske funkcije

  Zemljevidi Petal nadalje krepijo položaj vodilne aplikacije za navigacijo, ki zagotavlja optimalno in varno izkušnjo uporabe. Z zadnjimi posodobitvami, zaradi katerih lahko govorimo o različici 2.0, pa postajajo še uporabnejši.

  Vodenje po voznih pasovih

  S funkcijo vodenja po voznih pasovih (Lane Guidance) postaja navigacija natančnejša in brezhibna. Sposobna je z izjemno natančnostjo prepoznati zapletene razmere na cesti, na katere lahko naletite vsak dan. Zahvaljujoč tej funkciji se zemljevidi Petal v realnem času odzovejo na izzive vodenja, še predno zapeljete v zapletena križišča z veliko pasovi in možnostmi za zavijanje. Pravočasno namreč predlaga optimalne pasove, da je vožnja čim bolj tekoča in predvsem varna.

  Zemljevidi brez povezave

  Najnovejša različica zemljevidov Petal dovoli uporabo tudi v primeru, ko pametni telefon Huawei ni povezan v omrežje. Tudi tedaj vas namreč vodi do cilja oziroma omogoča raziskovanje okolice.

  Novo uporabniško okolje

  Prenovljeno okolje zemljevidov Petal ima popolnoma nov videz, v katerem interaktivne funkcije zagotavljajo občutek poglobljenosti z uporabo svetlejših barv in večjega števila informacij na ravni ulice. Naravne površine, kot so plaže, parki, gore ali na primer puščava, so upodobljene z neverjetno pristnostjo, zato je navigacija pravo malo raziskovanje. Novi prikaz vključuje še zebraste prehode za pešce in pločnike, pa tudi sence in podrobnosti na prikazu stavb ter različno obarvana imena ulic in krajev za preprostejše ugotavljanje, kje ste. Da bi nudili resnični tridimenzionalni prikaz, zemljevidi Petal zdaj uporabljajo poglobljeno upodabljanje zgradb, dreves, vremenskih razmer in časa, s čimer želijo pritegniti vašo pozornost.

  Storitve v bližini

  Iskanje z enim dotikom v zemljevidih Petal je preprostejše po zaslugi širšega nabora točk zanimanja (POI). Iščete lahko bližnje bencinske črpalke, sanitarije, restavracije, kavarne, počivališča, bankomate, trgovine in drugo zanimivosti v okolici. Tudi na ta način bo navigacija preprostejša in pot manj stresna.

  Obogaten prikaz vremenskih razmer

  Funkcija z osupljivimi animiranimi učinki podrobno prikaže vremenske razmere. Praktično to pomeni, da so animirani učinki za vremenske pojave, kot so oblačne razmere, dež ali nevihta, prikazani na zaslonu kot dodatna plast na zemljevidih. Dinamični učinki so na voljo, ko odprete aplikacijo, kar vam bo omogočilo, da raziščete vremenske razmere na cilju poti. Funkcija je odličen primer prizadevanja Huaweia, da bi ustvaril brezhibno in priročno izkušnjo uporabe.

  Nove naprave Huawei

  Na nedavni predstavitvi na Dunaju je Huawei pokazal še novosti za naslednje mesece. Seveda moramo najprej omeniti telefon srednjega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki navdušujeta z izjemnima cenama 499 € oziroma 349 €. Veliko pozornosti pa so pritegnile tudi brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick in pametne ure serije Huawei Watch GT 3. Slednja je na voljo v večji, 46 mm, in manjši, 42 mm, različici, poleg estetske dovršenosti pa jo odlikujejo še napredne športne in zdravstvene funkcije.

  Pri tem velja še izpostaviti, da so vsi kupci obeh omenjenih novih telefonov deležni posebne ugodnosti v obliki enoletnega jamstva za popravilo razbitega zaslona v vrednosti 49 €. Pogoj je le, da telefon kupijo med 21. 10. in 31. 12. 2021 in da so registrirali svoj račun Huawei (Huawei ID) pred 21. 10. 2021.

  Več informacij o novostih Huawei obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje