Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei Pura 70 Pro je prava zver med kamerami, presežena le s strani svojega popolnejšega brata Ultra, ki trenutno vodi na lestvici DxOMark.

  lala

  Prednosti:

  – Kamere, ki jih prekaša le Huawei Pura 70 Ultra

  – Odličen dizajn

  – Čudovit zaslon

  – Solidna zmogljivost

  Slabosti:

  – Brez 5G

  – Nekatere manjše nevšečnosti pri aplikacijah, ki zahtevajo Google račun, a vse je rešljivo vir pa AppGallery

  Huawei je letos preprosto navdušil s svojo na novo preimenovano serijo Pura 70. Za razliko od lanskega leta, ko so lansirali le Pro model telefona P60, je letošnje leto prineslo serijo treh – osnovni Pura 70, Pura 70 Pro in Pura 70 Ultra.

  Dizajn Huawei Pura 70 Pro

  Velik modul kamere pri P60 Pro je bil za mnoge navdušujoča oblikovalska izbira, a bodimo iskreni: vse je odvisno od osebne preference, všeč mi je bilo, da se Huawei ni bal misliti »izven okvirjev« in ustvariti nekaj, kar ni temeljilo na oblikovanju z dvojno lečo, katerega uporabljajo vsi.

  Huawei nadaljuje z oblikovalskim jezikom, ki so ga vzpostavili s P60 Pro, serija Pura 70 pa ima bolj “moderno” obliko za svojo najnovejšo serijo. Za razliko od P60 Pro, serija Pura 70 za hrbtno stran telefonov uporablja mat barve, čeprav lahko pri Pura 70 Ultra izberete tudi različico z veganskim usnjem za hrbtno stran.

  Hrbtišče telefona se nežno ukrivi proti stranem jeklenega okvirja, telefon pa ima dovolj teže, da ne deluje prelahek. Zaobljeni in ukrivljeni robovi pripomorejo k ergonomski uporabi in enoročnemu upravljanju. Ko ga vzamete v roke, takoj začutite, da gre za vrhunsko napravo.

  Zaslon Huawei Pura 70 Pro

  Druga stvar, ki jo takoj opazite, je zaslon. Gre za 6,8-palčni LTPO OLED panel s 120Hz osveževanjem, najvišjo svetlostjo 2500 nitov in gostoto pik 460 ppi. Zaslon morda ni tako svetel kot pri nekaterih drugih telefonih, vendar večina ljudi tega ne bo opazila. Je dovolj svetel in zelo dobro viden tudi pod neposredno sončno svetlobo.

  Kar se tiče kakovosti zaslona, je ta odlična. Na Huawei »flagshipih« resnično še nisem videla slabega zaslona, in Pura 70 Pro vsekakor ni izjema. Telefon ima ukrivljen zaslon, vendar je krivina zelo subtilna in se lepo združi z okvirjem telefona – ta detajl ločuje Huawei telefone od konkurence.

  Kamere Huawei Pura 70 Pro

  Pura 70 Pro nima izvlečnega glavnega objektiva kot ga ima Ultra varianta, vendar je trojna kamera še vedno izjemno zmogljiva. Glavna kamera ima 50-milijonsko spremenljivo zaslonko, ki se lahko prilagaja od f/1.4 do f/4.0 in ima PDAF, laserski AF in OIS. Telefoto kamera ima 3.5x optični zoom in 48-milijonski senzor ter zaslonko f/2.1. Zadnja kamera v naboru je 12.5-milijonski ultrawide senzor z zaslonko f/2.2.

  lalala

  Zmogljivost in programska oprema Huawei Pura 70 Pro

  Huawei je bil skrivnosten glede procesorja v seriji Pura 70, vendar je znano, da njihov najnovejši procesor Kirin 9010 poganja te vrhunske telefone. Huawei je ta procesor razvil sam, izdelan pa je na 7nm procesu. Kljub nekaterim težavam pri testiranju zmogljivosti, telefon v uporabi deluje hitro in odzivno.

  Na žalost telefon nima 5G, čeprav lahko na Kitajskem poveže na visoko hitrostno omrežje. To je verjetno posledica ameriške tehnološke prepovedi.

  Preprosto navdušenje

  Medtem ko je Pura 70 Ultra trenutno na vrhu DxOMark lestvice, ne smete spregledati Pura 70 Pro. Gre za zverinico med kamerami. Res je, da ni 5G in je treba z GBoxom ( če slučajno naletite na kako, ki je v AppGallery ni, meni to ni uspelo) narediti nekaj trikov za pridobitev nekaterih aplikacij, vendar to ne predstavlja nobenega zapleta, sploh glede na kakovost slik, ki jo dobite. Pri aplikacijah je novo to, da je dostop preko njih precej poenostavljen, le z enim klikom v AppGallery, oziroma z vpisom želele aplikacije v iskalno vrstico te trgovine z aplikacijami.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje