Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nova različica EMUI 10.1 prinaša poosebljeno uporabniško izkušnjo na veliko modelov pametnih telefonov Huawei.

  Družba Huawei je objavila razpored nadgradnje pametnih telefonov na najnovejšo različico EMUI 10.1, ki temelji na operacijskem sistemu Android. Prvič pokazana marca letošnjega leta med predstavitvijo družine pametnih telefonov P40 in zasnovana na distribuiranem tehnološkem modelu, ponuja brezhibno izkušnjo v vseh primerih rabe. Medtem ko se vse hitreje premikamo proti pametnejši prihodnosti, EMUI 10.1 obljublja inovacije, ki presegajo omejitve strojne opreme in omogočajo doslej še ne videnega sodelovanja med napravami.

  Porazdeljen ekosistem omogoča medsebojno povezovanje naprav, ki so z uporabnikove perspektive vidne kot ena izredno zmogljiva. Kot del tega je Huawei predstavil nadgradnjo funkcije sodelovanja na več zaslonih, opazne pa so tudi izboljšave v izkušnji rabe, učinkovitosti in varnosti delovanja.

  Nadgradnja na EMUI 10.1 je na voljo za pametne telefone Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X (5G), Mate 30 Pro, Mate Xs, Nova 5T, P30, P40 lite in HUAWEI Mate 20 RS.

  Spremembe uporabniškega vmesnika

  Z nadgradnjo in izboljšavami različice EMUI 10 je Huaweiu uspelo optimizirati izkušnjo rabe in uporabniku približati prednosti porazdeljenega ekosistema.

  Možnost vedno prižganega zaslona z živimi barvami, ki odsevajo spreminjajoče se odtenke neba, EMUI 10.1 nadgrajuje s 3D upodabljanjem večplastne konstrukcije od ozadja ločenih figur, ki ponujajo privlačno vizualno izkušnjo. Nove pa so tudi kar tri animacije odklepanja naprave s tipalom prstnih odtisov, navdihnjene z elementi zemlje, ognja in vode.

  Ko iz katere koli strani preko zaslona povlečete prst, sistem prikaže stransko menijsko vrstico, ki je vstopna točka funkcije uporabe več oken. Hkrati sta lahko na zaslonu odprti dve aplikaciji, poenostavljena pa je tudi izmenjava fotografij, besedil in datotek med njima po principu »povleci in spusti«. Tretje plavajoče okno je namenjeno odgovarjanju na sporočila, ne da bi morali zapustiti aktivno aplikacijo.

  Da bi zagotovili gladko in naravno drsenje, je Huawei dodal novi drsnik, katerega delovanje temelji na naravnih zakonih, natančneje na trenju. Pomikanje slike po zaslonu poteka vedno z optimalno hitrostjo tudi pri različnem osveževanju, kar omogoča izjemno gladko izkušnjo branja ali brskanja po spletu.

  Huawei Share

  Izboljšana je tudi tehnologija Huawei Share, prvotno namenjena hitremu prenosu podatkov med pametnimi telefoni in osebni računalniki, saj olajša prenose med napravami strategije 1+8, ki poleg omenjenih vključuje še pametne zvočnike, tablične računalnike in druge pametne naprave.

  Sodelovanje na več zaslonih

  Prvotno je bila funkcija predstavljena skupaj z EMUI 10, omogoča pa medsebojno povezanost pametnih telefonov in prenosnih računalnikov Huawei na način, da lahko obe napravi uporabljate na enem zaslonu. EMUI 10.1 zmogljivost dviga na novo raven, saj lahko na prenosnem računalniku opravljate video ali zvočne klice, uporabite njegove programe, da oprete datoteke ali povezave, shranjene na pametnem telefonu, ali pa izrabite mobilne povezave za dostop do interneta. Z brezhibno povezavo med napravami Huawei povečuje produktivnost in učinkovitost, zlasti v pisarni.

  Porazdeljena galerija

  Huaweiev porazdeljeni ekosistem omogoča tudi pregled fotografij fizično shranjenih na različnih napravah na enem zaslonu. Če jih imate nekaj na pametnem telefonu, nekaj pa na prenosnem računalniku, jih bo porazdeljena galerija združila, vse dokler sta napravi povezani v isto brezžično omrežje Wi-Fi in vpisani z istim uporabniškim računom Huawei.

  Če imate eno od naprav, ki so na seznamu za nadgradnjo in komaj čakate, da boste lahko začeli uporabljati nov uporabniški vmesnik, preverite v nastavitvah, ali je posodobitev že na voljo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje