Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Sočasno z novimi premijskimi modeli pametnih telefonov družine P40, je Huawei predstavil tudi različico sistema EMUI 10.1, ki s tehnologijo porazdeljene programske opreme izboljšuje uporabniško izkušnjo.

  Huawei je porazdeljene tehnologije prvič predstavil v sistemu EMUI 10, ki je postal temelj pristopa oziroma ekosistema naprav, programov in storitev za vse primere rabe. Strojne zmogljivosti naprav so virtualizirane in deljene med povezanimi napravami, s čimer so premeščene ovire in omogočeno brezhibno sodelovanje. Prenosniki in pametni telefoni niso več le naprave, ki jih uporabljate samo samostojno, lahko so povezane in znajo med seboj sodelovati.

  Nova različica EMUI 10.1 je obdržala vse prednosti predhodne, hkrati pa uvaja nove funkcije, kot sta storitev za video klice »MeeTime« in souporaba zaslonov »Multi-screen Collaboration«. Huawei tudi sodeluje s partnerji iz industrije, da bi zmogljivosti souporabe pridobilo še več naprav.

  Izboljšave uporabniškega vmesnika

  Pomikanje po zaslonu gor in dol po novem reagira z navdihnjenim učinkom trenja. Podobno, kot predmeti v gibanju postopoma izgubljajo hitrost, se kot posledica trenja upočasnjuje tudi animacija na zaslonu, dokler se popolnoma ne ustavi. Model »pospeška« so razvili na podlagi raziskav, zato se obnaša natanko tako, kot pričakujete.

  Če s prstom povlečete preko desnega ali levega roba in prst nekaj časa na zaslonu zadržite, se pojavi bočna orodna vrstica. Aplikacije v njej lahko povlečete na zaslon, sočasno pa lahko delujeta dve. Ena v zgornjem, druga pa v spodnjem delu zaslona, med tem pa lahko slike, besedila in celo datoteke preprosto povlečete iz ene v drugo. Na voljo pa je tudi plavajoče okno. Aplikacija se v njem prikaže, če se jo na orodni vrstici samo dotaknete. Plavajoče okno omogoča izvajanje osnovnih nalog, kot je odgovarjanje na sporočila, ne da bi zato morali zapustiti aplikacijo.

  Nadzorna plošča za več naprav

  Funkcija nadzorne plošče sistema EMUI 10.1 nudi enotno mesto, na katerem so prikazane vse povezane naprave. Ustvarjanje povezav med njimi pa je preprosto, kot dotik ustrezne ikone v meniju. Uporabite jo lahko za vklop in izklop naprav interneta stvari (IoT), nastavljanje projekcije zaslona pametnega telefona, uporabo funkcije sodelovanja na več zaslonih in še veliko drugega. Nadzorni center tudi pametno priporoča naprave v bližini, ki jih lahko uporabite za izboljšanje uporabniške izkušnje. Na primer, ko poslušate glasbo prek storitve Huawei Music, blizu pa je brezžični zvočnik Huawei Sound X, nadzorna plošča predlaga preklop nanj za višjo kakovost zvoka.

  Huawei MeeTime

  S sistemom EMUI 10.1 je premiero doživela tudi Huaweieva video komunikacijska storitev MeeTime. Ta s podporo video klicev polne razločljivosti HD (1080p) med napravami Huaweia v celoti izkorišča prednosti integracije programske in strojne opreme. Sistem izboljšave svetlosti in algoritem olepšanja poskrbita za kakovost videa, tudi če ste v slabše osvetljenem prostoru, optimizacije delovanja pa poskrbi za nemoteno izkušnjo videa klica tudi v manj optimalnih pogojih v omrežju. Med video klicem je omogočeno deljenje zaslona, s tem pa tudi sodelovanje. Zahvaljujoč porazdeljeni tehnologiji lahko s pametnim telefonom Huawei brezžično povežete kamere drugih izdelovalcev, kot je na primer akcijska kamera Drift, in jih uporabite kot zunanje kamere za storitev MeeTime.

  Sodelovanje na več zaslonih

  S funkcijo sodelovanja na več zaslonih (Multi-Screen Collaboration) lahko po hitrem postopku nastavitve, ki vključuje le preprosto dotik zaslona, na povezanem prenosnem računalniku Huawei MateBook kličete ali sprejemate običaje ali video klice. Huaweieva porazdeljena tehnologija namreč omogoči uporabo njegove kamere in mikrofona. Omogoča pa tudi uporabo programov za odpiranje datotek ali spletnih povezav na pametnem telefonu, s čimer lahko izkoristijo zmogljivejšo strojno opremo prenosnika.

  Huawei Share

  Funkcija Huawei Share podpira hiter prenos datotek med dvema napravama Huaweia. Poleg tabličnih in prenosnik računalnikov ter pametnih telefonov, jo podpirajo tudi naprave nekaterih drugih izdelovalcev. Podjetje Cewe je funkcijo na primer implementiralo na kioskih za tiskanje fotografij, da lahko fotografije hitro in brezžično prenesete v njihov sistem za naročanje tiskanja.

  Digitalna pomočnica Celia

  Z novo različico sistema EMUI 10.1 je Huawei predstavil tudi digitalno pomočnico Celio. Zbudite jo tako, da eno sekundo držite tipko za vklop ali izgovorite »Hey Celia«. Huaweieva digitalna pomočnica ima vrsto sposobnosti, ki so plod njene polne integracije s strojno opremo in dostopa do zmogljivosti umetne inteligence na napravi. Celia zna prepoznati predmete, nadzirati predvajanje glasbe in videa, brati besedila, prevajati in še veliko več. Obvlada angleščino, francoščino in španščino, zato bo najprej na voljo v Veliki Britaniji, Franciji, Španiji, Mehiki, Čilu in Kolumbiji. V prihodnje pa se bo širila tudi na druge države.

  Razširjena galerija fotografij

  Zaradi porazdeljene tehnologije zna aplikacija Galerija združiti fizično hranjene vsebine na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih Huawei, na katerih deluje sistem EMUI 10.1 in ki so povezani v isto brezžično omrežje Wi-Fi ter prijavljeni z istim računom Huawei. Funkcija iskanja najde želeno fotografijo ali video posnetek, ne glede na kateri napravi je vsebina shranjena.

  Razpoložljivost

  Sistem EMUI 10.1 bo na voljo na več kot 30 modelih naprav Huawei, vključno z družinami pametnih telefonov Huawei Mate 30, Huawei Mate X in Huawei P30.

  Nova različica operacijskega sistema je bila predstavljena sočasno z novimi premijskimi modeli pametnih telefonov Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+ in novo pametno uro Huawei Watch GT 2e. Pred časom pa so predstavili tudi cenovno ugodni pametni model Huawei P40 lite za mlade uporabnike. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje