Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Vsak dan se srečate z različnimi ljudmi, nekaterih niti ne opazite. Si želite, da bi oni opazili vas? Vonj lahko o človeku pove zelo veliko, četudi osebe ne poznate. Zato je izbira pravilne dišave zelo pomembna, saj je prijeten vonj korak do popolnega prvega vtisa.

  Najti tisti pravi vonj, ki vam ustreza, je lahko zelo naporno in zapleteno, a le če ne poznate osnovnih trikov, ki vam prihranijo skrbi in zaplete.

  Kako najti pravo dišavo?

  Nikoli ne preizkušajte več vonjev zaporedoma. Ob neprestanem preizkušanju novih vonjev nos začasno izgubi sposobnost razlikovanja med dišavami. Ko preizkusite tri ali največ štiri vonje, privoščite nosu nekaj počitka. Pojdite na svež zrak ali pa stopite do bližnje kavarne in za nekaj časa uživajte v blagem vonju po sveži kavi.

  Dišavo vedno preizkušajte na koži. Vonj parfuma se na koži močno razlikuje od tistega, ki ga zaznate iz stekleničke ali pa ga nanesete na testne lističe (blotterje). Seveda najprej parfume povonjajte na testnem lističu, ožji izbor pa vedno na svoji koži. Vonj običajno potrebuje vsaj 10 minut, da se razvije, za popoln učinek pa nosite dišavo ves dan in se po koncu dneva odločite, če vam ustreza.

  Kakšen vonj za kakšno priložnost?

  Vprašajte se, za katero priložnost je namenjen. Če potrebujete parfum za vsak dan, vam priporočamo da ostanete pri nežnejših, svežih, lesnih ali sadnih vonjih. Popolna za vsak dan sta na primer Hugo Boss Ma Vie Florale ter Bruno Banani Woman’s Best, ki je popolna kombinacija svežih citrusnih in blagih sadnih vonjev.

  Močni in izraziti vonji pa so popolni za večerjo s partnerjem ali obisk diskoteke. Nekoliko slajši cvetlični ter močni zeliščni vonji bodo poskrbeli, da boste opažene. Gucci Bloom je več kot primeren za romantične priložnosti, zapelje vas z mešanico izvlečkov nežnega jasmina in tuberoze. Paco Rabanne Lady Million Lucky pa s svojim vrtničnim vonjem in pridihom maline zruši vaše meje. Za nekoliko bolj ženstven, igriv, a vseeno nepozaben vonj vam priporočamo Dolce Garden znamke Dolce&Gabbana, ki pa vas ne bo prepričal le s svojim vonjem, ampak tudi z edinstveno stekleničko.

  Iskanje popolnega parfuma je zelo odvisno tudi od vašega značaja, modnega sloga in življenjskega stila. Od tega kaj vam je všeč in k čemu se nagibate. Pogosto se zgodi, da vonj izberemo na podlagi emocij ali asociacij. Če ste nad iskanjem tistega pravega že obupali, razmislite, ali ne bi morda z mešanjem vonjev ustvarili kombinacije, ki bo še bolj unikatna.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje