Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nagrade za inovacije CES® 2024 so podjetju Samsung podelili za izdelke z vodilnimi tehnologijami v svojem razredu

  Ljubljana, 15. november 2023 – Podjetje Samsung Electronics, ki je vodilno na področju tehnologije, je objavilo, da so njegove najsodobnejše tehnologije prejele več priznanj CES® 2024 nagrad za inovacije (Innovation Award) v različnih kategorijah izdelkov. 

  Te nagrade pomenijo, da je Združenje za potrošniško tehnologijo (CTA)® podjetju Samsung podelilo dodatno priznanje za njegovo zavezanost k razvoju izdelkov in storitev, ki na novo oblikujejo prihodnost. Služi tudi kot znak pozitivnih stvari, ki se obetajo, saj želi podjetje nadgraditi svojo vizijo pametnejšega in bolj trajnostnega sveta ter v prihodnjem letu predstaviti še več izjemnih inovacij. 

  Samsung je prejel priznanja v različnih kategorijah izdelkov, vključno z mobilnimi telefoni, televizorji, avdio napravami, projektorji, monitorji in gospodinjskimi aparati. To priznanje dokazuje, da Samsung premika meje mogočega in svojim uporabnikom zagotavlja bolj povezane, prilagojene in priročne izkušnje – od revolucionarnega razvoja prepogljivih pametnih telefonov do načinov, s katerimi ljudem pomaga živeti bolj trajnostno.

  CES® 2024, največji in najvplivnejši tehnološki dogodek na svetu, bo potekal od 9. do 12. januarja v Las Vegasu v Nevadi. 

  CES

  Izpostavljene naprave, ki so prejele priznanja za inovacije:

  Galaxy Z Fold5 tako za digitalno slikanje/fotografijo in mobilne naprave kot za dodatke in aplikacije – Samsung Galaxy Z Fold5 se ponaša z neprekosljivo prepogljivo izkušnjo, z zmogljivostmi fotoaparata profesionalne kakovosti in višjo ter inteligentnejšo zmogljivostjo, ki je zaradi prenovljenega prepogljivega tečaja zapakirana v doslej najtanjšo obliko Galaxy Fold. 

  Prepognjen ali odprt Galaxy Z Fold5 sije kot nepogrešljiv spremljevalec za delo in zabavo. Preprosto preklapljajte med predstavitvami, zapiski in koledarjem z našo poenostavljeno izkušnjo več oken (Multi Window). Ali pa ga postavite na mizo in si z opravilno vrstico zagotovite izkušnjo, podobno kot pri osebnem računalniku. S kamero FlexCam lahko zajemate tudi fotografije iz ustvarjalnih kotov brez uporabe rok. 

  Galaxy Watch6 serija ur za fitnes in šport – Novi uri Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic zagotavljata prilagojene zdravstvene storitve, namensko zasnovo in izboljšano mobilno izkušnjo za bolj ozaveščeno in zdravo življenje. Vse to z dostopom neposredno z zapestja. 

  Serija Galaxy Watch6, ki izpolnjuje zavezo za demokratizacijo naprednih orodij za spremljanje zdravja in telesne pripravljenosti, je opremljena s celostnim sledenjem zdravju in visoko zmogljivostjo, od svetovanja glede spanja in telesne pripravljenosti do vpogleda v prehrano. To je del Samsung filozofije, da zagotavlja nove in priročne načine, ki uporabnikom pomagajo bolje razumeti njihovo zdravje in telesno pripravljenost ter ukrepati.

  Galaxy Buds FE za slušalke in osebni avdio – Slušalke Samsung Galaxy FE vključujejo povratne informacije uporabnikov v svojo zasnovo in delovanje ter tako zagotavljajo odlične funkcije po ugodni ceni. Galaxy Buds FE nadaljujejo tradicijo s številnimi inovacijami Galaxy za manj denarja. 

  Poslušanje s slušalkami Galaxy Buds FE zagotavlja odličen zvok z močnimi nizkimi toni in naprednim aktivnim odpravljanjem šumov (ANC) ter jasnejšimi klici. Z ergonomsko zasnovo in različnimi velikostmi ušesnih nastavkov ter konic se slušalke Galaxy Buds FE udobno in varno prilegajo, hkrati pa se brez težav povežejo z drugimi Samsung napravami, vključno s pametnim telefonom, tabličnim računalnikom, računalnikom in celo televizorjem, za vsakodnevno uporabo po ugodni ceni.

  Samsung Health za mobilne naprave, dodatke in aplikacije – Samsung je predan zagotavljanju inovativnih novih orodij, ki uporabnikom izboljšujejo življenje. S storitvijo Samsung Health lahko uporabniki izkoristijo nove zdravstvene funkcije na urah iz Galaxy Watch serije, ki ponujajo vpogled v dobro počutje kot še nikoli prej. 

  Samsung Health zagotavlja bolj prilagojeno in intuitivno zdravstveno izkušnjo za bolj zdravo življenje. To vključuje analizo vašega teka v realnem času, vedno vključene varnostne funkcije in prilagojeno svetovanje o spanju. Ne glede na vaše cilje za dobro počutje je Samsung Health aplikacija zasnovana tako, da vam jih pomaga doseči s podrobnimi in uporabnimi vpogledi.

  Samsung Food – Nedavno predstavljena storitev Samsung Food uporablja napredno tehnologijo umetne inteligence za optimizacijo koristi, ki jih uporabniki dobijo od Samsung  aplikacij, pametnih gospodinjskih aparatov in naprav, zato je bila nagrajena v kategoriji umetne inteligence. Aplikacijo poganja Samsung vrhunska umetna inteligenca Food AI, deluje pa v povezavi s Samsung SmartThings za kuhinjo in hladilniki Samsung Family Hub+. Najpomembnejše funkcije vključujejo prilagojena priporočila receptov na podlagi prehranskih ciljev in ravni aktivnosti uporabnika ter dostop do različnih kuharskih skupnosti, kjer lahko uporabniki delijo recepte in nasvete.

  SmartThings Energy1 – SmartThings Energy način, ki je bil priznan v kategoriji Pametni dom, uporabnikom omogoča, da bolje nadzorujejo svoj ogljični odtis in znižajo mesečne račune za energijo. Ponuja energetski način UI (AI Energy Mode), ki spremlja porabo energije povezanih naprav in samodejno optimizira njihovo delovanje za zmanjšanje porabe, ter novo funkcijo ozaveščanje o intenzivnosti ogljika (Carbon Intensity Awareness), ki omogoča vpogled v lokalno proizvodnjo energije in intenzivnost ogljika. Prav tako lahko samodejno prilagodi naprave, ki so vpisane v programe odzivanja na povpraševanje, s čimer uporabnikom pomaga zaslužiti denarne nagrade in prihranke v obdobjih visoke porabe energije.

  CES

  Filter Less Microfiber™1 – Filter Less Microfiber™, ki je prejel priznanje v kategoriji Trajnost, je zunanji filter pralnega stroja, ki lahko zmanjša sproščanje mikrovlaken med cikli pranja. Če pralni stroj s filtrom deluje štirikrat na teden, lahko zmanjša količino mikrovlaken, ki ustreza osmim 500-mililitrskim plastenkam na leto. Z vgrajenim brezžičnim internetom Wi-Fi lahko uporabniki preverijo stanje filtra v aplikaciji SmartThings in celo prejmejo opozorila za čiščenje ali zamenjavo.

  Exynos Connect U1001 – Samsung Exynos Connect U100, priznan v kategoriji vgrajenih tehnologij, je ultraširokopasovna (UWB) rešitev, ki zagotavlja zelo natančne informacije o razdalji in lokaciji za mobilne in avtomobilske naprave ter naprave interneta stvari. 

  Z uporabo meritev časa prihoda (ToA) in 3D kota prihoda (AoA) Exynos Connect U100 dosega enomestno centimetrsko natančnost in natančnost pod petimi stopinjami. Zaradi tega je še posebej primeren za sledenje lokacijam v zahtevnih notranjih okoljih ter za aplikacije AR in VR, ki zahtevajo natančno sledenje premikajočih se oseb v realnem času.

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje