Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Na Samsung letni konferenci za razvijalce (SDC) so bile predstavljene najnovejše izkušnje in storitve za več naprav, ki jih omogočajo različne platforme in resnično povezan ekosistem.

   

  Ljubljana, 6. oktober 2023 – Podjetje Samsung Electronics je v centru Moscone v San Franciscu organiziralo letno konferenco Samsung Developer Conference (SDC). Na deveti konferenci za razvijalce in partnerje je bil poudarek na Samsung zavezanosti odprtim inovacijam in storitveni strategiji, hkrati pa so bile razvijalcem predstavljene platforme, kot so Bixby, Samsung Knox, SmartThings ter Tizen.

  Samsung je med predstavitvijo predstavil nove načine za ustvarjanje varnejših, bolj zdravih in trajnostnih izkušenj prek svojega ekosistema z več napravami, ki so ga še posebej izboljšale nove funkcije povezljivosti SmartThings ter posodobljena platforma Samsung Knox Matrix. Na dogodku je bil predstavljen tudi uporabniški vmesnik One UI 6, najnovejša različica vodilnega mobilnega uporabniškega vmesnika, ki vsebuje vrsto prilagojenih slogov in novih funkcij za vsestransko izkušnjo s pametnim telefonom.

  Weather widget

  “Vsako leto prodamo več kot 500 milijonov Samsung izdelkov, število uporabnikov Samsung računov pa presega 600 milijonov. Za nas je to velik dosežek in hkrati velika odgovornost,” je dejal Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka DX (Device eXperience) pri podjetju Samsung Electronics. “Samsung tehnologije povezujejo nešteto ljudi, izdelkov in storitev. Prepričan sem, da če se boste vi – naši razvijalci in partnerji – pridružili tej poti inovacij, lahko skupaj ustvarimo večje priložnosti in svetlejšo prihodnost.”

  Izvršni direktor JH Han je tudi poudaril, da sta trajnost in varnost temelj vseh najnovejših posodobitev, saj sta obe vrednoti bistveni za odgovorno inoviranje v novi dobi hiperpovezljivosti.

  Pametni domovi bolj povezani kot kdajkoli prej

  Samsung vizija povezanega doma je globoko zakoreninjena v SmartThings in odprtih inovacijah. Od lanske uporabe standarda Matter se je skupno število uporabnikov sistema SmartThings, ki so povezali združljive izdelke in storitve, povečalo na več kot 290 milijonov. Zdaj je z vmesnikom SmartThings Home API razvijalcem ustvarjanje aplikacij, ki temeljijo na tehnologiji SmartThings, lažje kot kdaj koli prej, vmesnik SmartThings Context API pa zagotavlja nove načine uporabe umetne inteligence in tehnologije zaznavanja za boljšo uporabniško izkušnjo.

  SmartThings

  Samsung v obstoječe in nove izdelke, vključno s Samsung soundbar zvočniki in pametnimi televizorji, vgrajuje funkcionalnost vozlišča SmartThings Hub, tako da lahko uporabniki hitro in preprosto vzpostavijo svoj pametni dom s pomočjo povezanih naprav. To omrežje z več vozlišči pomeni tudi, da je, ko je treba zamenjati ali dodati napravo, na voljo zmogljivo in stabilno omrežje drugih naprav, ki so pripravljene poskrbeti za ohranjanje pametnega doma. Te izkušnje so še izboljšane s sodelovanjem z družbo Aqara, predstavniki katere so se pridružili predstavnikom podjetja Samsung na odru in predstavili, kako njihovi senzorji interneta stvari (IoT) sodelujejo  z aplikacijo SmartThings za ustvarjanje bolj intuitivnih in dostopnih pametnih domov.

  Samsung je na konferenci SDC23 napovedal tudi drugo generacijo SmartTag2. Z baterijo, ki zdrži do 700 dni, stopnjo zaščite IP67 za odpornost na vodo in prah in poenostavljeno ter manjšo obliko. SmartTag2 lahko s povezavo Bluetooth Low Energy (BLE) sledi izgubljenim predmetom v dežju, snegu in celo pod zemljo. 

  Bixby se vedno bolj povezuje s sistemom SmartThings. Letos je Samsung napovedal bolj intuitivno upravljanje z ukazi za okolje z več napravami. Zdaj Bixby intuitivno razume, katera naprava je najprimernejša za posamezen ukaz, tudi če je v istem prostoru povezanih več naprav, pri čemer bolje razume vsak posamezen scenarij. V prihodnosti se bo Bixby razvijal tako, da bo zagotavljal prilagojene izkušnje s preprostimi ukazi z obsežnim razumevanjem jezikov uporabnikov in optimizacijo njihovih namenov.

  Bixby

  Ker se vse več povezanih naprav združuje za ustvarjanje teh novih izkušenj, sta varnost in zasebnost pomembnejši kot kdajkoli prej. Lani je Samsung predstavil Knox Matrix, Samsung varnostno vizijo, ki temelji na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. V prihodnosti bodo naprave, povezane v ekosistem, lahko zaščitile druga drugo in tudi svoje uporabnike. Letos Samsung posodablja ključne funkcije sistema Knox Matrix, vključno s funkcijama Credential Sync in Trust Chain. Samsung bo Knox Vault uvedel tudi v več naprav, vključno s televizorji Samsung Neo QLED 8K 2023 in izbranimi pametnimi telefoni serije Galaxy A, ki bodo na trg prišli z uporabniškim vmesnikom One UI 6 ali novejšim, leta 2024. Ti napredki, zasnovani za dobo hiperpovezljivosti, uporabnikom omogočajo večjo priročnost in izbiro ter jim omogočajo dodatne načine za varno početje tega, kar imajo radi.

  Operacijski sistem Tizen: Maksimalno izkoriščanje priložnosti za razvijalce

  V zadnjem desetletju je sistem Tizen učinkovito poganjal digitalne zaslone, vključno s televizorji, gospodinjskimi aparati, monitorji in tablami. Letos je Samsung napovedal, da Tizen prihaja v še več naprav, vključno z gospodinjskimi aparati s približno 18-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom. Hkrati pa izboljšuje izkušnje z umetno inteligenco (AI) na napravah in s Home AI Edge Hub. S tehnologijo Home AI Edge lahko naprave z manjšo računalniško močjo zahtevajo storitve umetne inteligence od naprav v hiši z močnimi računalniškimi viri, kot so centralna procesorska enota (CPU) in enota za nevronsko procesiranje (NPU). S tem bodo vse naprave v domu postale inteligentne.

  Tizen

  Sistem Tizen poganja tudi Samsung poglobljene igralne izkušnje, vključno s platformo Samsung Gaming Hub, ki zdaj podpira 3000 iger v oblaku, kar je 300-odstotno povečanje od lani, ko je bila predstavljena. S HDR10+ GAMING in Samsung orodjem IRIS za razvijalce grafike pa še nikoli ni bil boljši čas za raziskovanje virtualnih svetov iger na Tizenu.

  Tizen ponuja tudi večjo podporo za rastočo odprtokodno polprevodniško arhitekturo RISC-V in programski jezik RUST ter nove funkcije, kot je Remote Test Lab za preizkušanje aplikacij in izkušenj na napravah Samsung TV v oblaku.

  Uporabniški vmesnik One UI 6: Omogoča, da napravo Galaxy prilagodite na vaš način

  Novi uporabniški vmesnik One UI 6 ponuja še več načinov, kako olajšati navigacijo po pametnem telefonu, ga preprosteje upravljati in ga narediti še bolj osebnega. Vključuje prenovljeno hitro nadzorno ploščo (Quick panel) z osveženim, intuitivnim videzom in občutkom, nastavitve pa so združene v skupine za lažjo uporabo. Z uporabniškim vmesnikom One UI 6 je bila uvedena tudi nova ekskluzivna pisava One UI Sans, ki izboljšuje berljivost na digitalnih zaslonih. Za fotografije uporabniški vmesnik One UI 6 analizira fotografijo, ki si jo ogledujete, in predlaga najprimernejša orodja za urejanje z umetno inteligenco, ki so na voljo v enem samem orodju, do katerega je enostavno dostopati. S programom Samsung Studio pa lahko večplastno urejate videoposnetke, na primer dodajate besedilo, nalepke in glasbo točno tam, kjer in kadar želite v videoposnetku. 

  Tizen TV experience

  Z zmožnostjo zagotavljanja prilagojene in intuitivne uporabniške izkušnje ter poenostavljenih zmogljivosti uporabniški vmesnik One UI 6 uporabnikom omogoča, da iz svojih pametnih telefonov potegnejo več kot poprej. 

  Ponesite skrb za svoje zdravje na višjo raven

  Samsung Electronics je na konferenci SDC23 predstavil svoje izboljšane zdravstvene rešitve, ki temeljijo na moči povezljivosti. Z boljšo povezavo uporabnikov, naprav in storitev so omogočene nove digitalne zdravstvene izkušnje, ki jih zagotavljata SmartThings in Samsung Food, ter prilagojeno okolje za spanje. Za nadgradnjo teh izkušenj je Samsung napovedal nadaljnjo zavezanost paketu Samsung Privileged Health SDK, ki razvijalcem in partnerjem omogoča ustvarjanje digitalnih zdravstvenih rešitev z uporabo senzorja Samsung BioActive. 

  Poleg tega je Samsung izpostavil svoje najnovejše sodelovanje na področju kliničnih raziskav z bolnišnico Brigham&Women’s Hospital, MIT Media Lab, univerzo Tulane in Samsung Medical Center, na odru pa se jim je pridružila Dr. Pattie Maes iz MIT Media Lab.

  SmartThings in Samsung Food

  Samsung je razkril tudi več podrobnosti o svoji novi storitvi Samsung Food, vključno s tehnologijama Food AI in Vision AI, ki ponujata celovito izkušnjo s hrano v vseh povezanih napravah. To vključuje program za ustvarjanje in izmenjavo receptov in storitve za nakup živil, prilagojena priporočila ter drugo. Samsung načrtuje, da bo s storitvijo Samsung Food ponudil integracijo storitve Samsung Health, tako da bodo uporabniki lahko prejemali predloge za upravljanje prehrane.

  Samsung vabi razvijalce, ustvarjalce, partnerje in druge, da se pridružijo njegovi zavezi k odprtim inovacijam in boljšim izkušnjam, ki jih omogoča povezljivost. Za dodatne informacije o SDC23 obiščite https://www.samsungdeveloperconference.com/. 

   

  Strategija

   

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje