Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Začetek delovnega tedna po navadi spremljajo tesnoba, strah in zadrega. Na žalost ta negativna pričakovanja pogosto zavzamejo že naše nedelje. Če se boste v nedeljo na prihajajoči teden dobro pripravili, se boste tudi v ponedeljek lažje zbudili. Zato predstavljamo nekaj preprostih navad, ki bodo vam pomagale, da v nov teden vstopite polni zagona in motivacije.

   

  Načrtujte teden pred vami

  Ni nič hujšega kot neorganizirano ponedeljkovo jutro. Madež na srajci, hlače, ki jih ne najdete, mleka za jutranjo kavo v hladilniku ni … Če se usedete in greste čez urnik naslednjega tedna, boste manj v skrbeh zaradi vseh opravkov, ki jih imate. Zato vedno v nedeljo zjutraj začnite z organizacijo in načrtovanjem tedna, ki je pred vami. Zakaj že zjutraj in ne v nedeljo zvečer? Ker so nedeljski večeri rezervirani za sprostitev.

  Bodite zdaj in tukaj

  Nedeljski strahovi izvirajo iz predvidevanja prihodnosti, od skrbi, kaj nas čaka v prihodnjem tednu – dela, ki ga bomo morali opraviti, ter pogovorov, ki nas čakajo (velikih in majhnih). Ko začnete čutiti, kako vas skrbi preplavljajo, se poskusite vrniti v sedanjost. Nedelja je še vedno vikend in to je še vedno vaš prost dan. Zato si dovolite in bodite prisotni v trenutku.

  Privoščite si digitalni detoks

  Ste se že kdaj prebudili z negativnim sporočilom, ki je takoj ustvarilo občutek panike in stresa? Takšna sporočila določajo preostanek dneva, in če lahko, prvo uro zjutraj preživite stran od svojega mobilnega telefona in se brez slabe vesti odklopite od družabnih omrežij, televizije in ostalih elektronskih naprav.

  Dihajte

  Začetek tedna je vedno usmerjen k opravljanju obveznosti, zato je pomembno, da se ob nedeljah posvetite vlaganju vase. Poskrbite za svojo dušo, posvetite čas svoji ustvarjalnosti in domišljiji. Zjutraj pojdite na sprehod in vdihnite nekaj svežega zraka, ki bo naredil čudežno vplival tudi na vašo kreativnost. Poslušajte prve jutranje zvoke in se prepustite miru in tišini, preden začnete dan. Za hojo potrebujete le dober par športnih copat (priporočamo tiste iz pestre ponudbe znamke ara) in malo dobre volje.

  Vzemite si čas za to, kar imate radi

  Lahko bi celo naredili ritual; načrtujte nekaj, kar počnete vsako nedeljo, zaradi česar se počutite dobro. To, kar počnete, ni toliko pomembno, dokler je to nekaj, v čemer lahko uživate in se tega neskončno veselite. Berite knjigo, pripravite si priljubljen obrok, privoščite si vročo kopel, poglejte dober film – delajte tisto, kar vas veseli.

  Odločite se, kaj resnično potrebujete

  V deloven teden se zbujajte počasi, hkrati pa si postavite nekaj vprašanj: Kako se počutite? Ali ste pripravljeni na začetek dneva? Ste se zbudili z negativno energijo? Odgovori na ta vprašanja vam bodo pomagali ugotoviti, kako se počutite in kako boste začeli dan. Če se ne počutite pripravljeni, spremenite nekaj – naredite si odličen zajtrk, poskusite novo lepotno rutino ali se pocrkljajte z novim parom udobnih in trendovskih čevljev iz bogate ponudbe znamke ara.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje