Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Trdo delati, trdo igrati. Zdi se, da je prav to danes življenjski moto marsikatere osebe. Nekje med delom in “igranjem” pa je pomembno dobiti zadostno količino spanja.

  Vsi smo že slišali: Spite vsaj osem ur na noč. Ampak večina od nas verjame, da se lahko vsako noč temu malo izogne. Saj imamo vendar kaj početi, obiskati kraje in seveda se srečevati z drugimi ljudmi.

  Vendar pa nas lahko ena sama prespana noč napolni z obilico koristi.

  Tukaj je 6 koristi, ki jih prinaša noč polna dobrega spanca:

  Premagajte slabo voljo in stres.

  Anksioznost, slaba volja in stres – zaradi tega ste budni vso noč, se nenehno premetavate in obračate. Začaran krog – pomanjkanje spanca zopet vodi do psiholoških težav. Dober spanec izboljša vaše razpoloženje, čustveno stabilnost in zmanjša stres.

  Izboljšajte svojo pozornost.

  Stimulansi, kot je kava, nam lahko pomagajo do boljše osredotočenosti. Ampak tak učinek ima tudi spanje!

  Zmanjšajte znake staranja.

  Lepotni spanec – dober razlog, da prestavite nekaj poznih načrtov. Pomanjkanje spanja lahko poveča vnetja, hormonska neravnovesja in oslabi vaš imunski sistem. Nič od tega za telo ni dobro.

  Kontrolirajte svojo težo.

  “Ljudje, ki dobijo premalo spanja, nosijo večje tveganje za pridobivanje telesne teže in debelosti kot ljudje, ki so dobili sedem do osem ur spanja na noč,” poroča Harvard School of Public Health. Verjetno boste tudi rutinsko rekreacijo bolj spoštovali, če ne boste preutrujeni.

  Izboljšajte svoj imunski sistem.

  Kronična nespečnost je prav tako slaba za nas kot stres, saj zmanjšuje sposobnost telesa, da se zaščiti. In zdrava prehrana brez pravega spanca ne pomaga toliko, kot bi sicer lahko.

  Izboljšajte svoj seksualni nagon.

  Če ste polni energije, ste tudi bolj verjetno pri volji za posteljne aktivnosti. V nedavni študiji New York Times poroča, da so imele ženske povišan libido takrat, ko so bile naspane. To velja tudi za moške. Manj spanja pomeni manj testosterona in posledično – nižji libido.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje