Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Javno govorjenje o samozadovoljevanju še vedno ni zaželeno. Še posebej za ženske in pri ženskah. Nismo sicer prepričani, zakaj je to še vedno takšen tabu.

  Tukaj so 4 dejstva o samozadovoljevanju, ki bi jih moral poznati vsak

  1. Ženske, ki masturbirajo, so bolj samozavestne.

  Dr. Kat Van Kirk, družinska terapevtka navaja: “Masturbacija je vprašanje javnega zdravja. Raziskave kažejo, da imajo ženske in moški, ki se samozadovoljujejo, že zgodaj višjo stopnjo samozavesti. Poleg tega je zanje manj verjetno, da bodo (že zgodaj) začeli z nezaščitenimi spolnimi odnosi.”

  2. Z leti je samozadovoljevanje še pomembnejše.

  “Ko se staramo, samozadovoljevanje in seks postaneta še bolj pomembna, saj predstavljata orodje za ohranjanje mišic in tkiv medenice, prav tako ohranjata raven naših hormonov. Starejši odrasli, ki redno masturbirajo, imajo s svojim parterjem bolj zadovoljiv odnos, z njimi pa se počutijo bolj čustveno povezane. Masturbacija pa je koristna tudi pri obvladovanju stresa. ”

  3. Samozadovoljevanje je podobno rekreaciji.

  Kar pomeni, da to počnite dvakrat do trikrat tedensko. Oziroma tolikokrat, da v tem še vedno uživate.

  4. Samozadovoljujte se tudi, ko ste sami.

  Dr. Kat Van Kir še pravi: “Priporočamo, da se ženske kdaj pa kdaj zadovoljijo same. Za lastno počutje in spolno zdravje. Pomembno je, da se ob tem dobro počutijo, saj se jim ni potrebno vedno zanašati na svojega partnerja.”

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje