Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Zelene kave ne priporočajo le nutricionisti po vsem svetu. Dobro mnenje o njej so v pičlih dveh letih razširili običajni ljudje – uporabniki, ki jo redno uživajo in preizkušajo njene blagodejne učinke.

  Zelena kava je v resnici čisto navadna a nepražena kava oz. natančneje nepražena zrna kavovca, zato je ta popolnoma naravna in jo pripravimo kot navaden zeliščni čaj.

  Ena najbolj znanih koristnih snovi zelene kave je seveda kofein. Nekateri napačno mislijo, da se iz kave kofein lahko sprosti le pri pripravi napitka iz praženih zrn, kar ni res. Zelena kava vsebuje tudi številne antioksidante, med njimi je najpomembnejša kloregenska kislina, ki dokazano upočasnjuje staranje nekaterih vrst celic in tudi sicer zelo ugodno deluje na človeški organizem. Najbolj pa je zelena kava pridobila na priljubljenosti, ko so postali javno znani izsledki raziskav po katerih je zelena kava odlično prehransko dopolnilo za tiste, ki se borijo z preveliko telesno težo.

  Vse začelo leta 2012 v priljubljeni ameriški pogovorni oddaji »Dr. Oz Show«. Gre za priznanega ameriškega kardiovaskularnega kirurga in znanstvenika, ki je dolgo sodeloval z Oprah Winfrey. Njemu se lahko zelena kava zahvali, da je v rekordnem času osvojila svet in postala tema št. 1, ko je govora o prehranskih dodatkih, skrbi za zdrav organizem in hujšanje. Potrošniki vedo, da dr. Oz niti v sanjah ne bi omadeževal svojega imena in medicinsko-znanstvenega ugleda s tem, da bi priporočal izdelek, za katerega ni res povsem prepričan, da deluje.

  Seznam preverjenih osebnih trenerjev in nutricionistov najdete na Omisli.si.

  4 pozitivni učinki pitja zelene kave:

  1. Prekomerna telesna teža (Klorogenska kislinav zeleni kavi pomaga topiti maščobe in preprečuje absorpcijo sladkorja v telesu)
  2. Stres (številne dodatne sestavine zelene kave kot so Vitamin B kompleks, minerali in polifenoli, delujejo nadvse blagodejno na vaše počutje)
  3. Pomanjkanje energije (Kofeinv zeleni kavi deluje proti fizični in mentalni utrujenosti)
  4. Staranje (Antioksidantiv zeleni kavi uničujejo proste radikale ali t.i. rjavenje)

  Seveda je povsem razumljivo da nekaj kapljic ali tableta ekstrakta zelene kave sama po sebi človeku ne bo pričarala vitkosti, zdravja, mladosti in sreče. Lahko pa zelena kava to olajša in pripomore k boljšim rezultatom v krajšem času. Raziskave celo kažejo, da snovi, ki jih vsebuje zelena kava učinkovito podpirajo hujšanje in kurjenje maščob poteka celo 400% hitreje.

  Preverite tudi: ITM kalkulator: Kakšen je idealen indeks telesne mase za ženske (in moške)?

  Zelena kava je tudi precej enostavna za uporabo – čez dan le spijete nekaj skodelic kave (priporočljivo je spiti vsaj 0,5 litra dnevno), kar bo vzpodbudilo telesne organe na način, da izgorevajo maščobe, pospešijo presnovo, zatirajo lakoto in povečujejo energijo.

  S pozitivnimi učinki pitja zelene kave se je soočilo že veliko slovenk, večinoma preko izgube telesne teže – preverite njihove zgodbe.

  Preverite tudi: Skrivnosti za hitro in zdravo hujšanje

  3 dejstva, ki jih niste poznali o zeleni kavi:

  • Zelena kavo pripravimo podobno kot zeliščne čaje, kar pomeni, da lahko z isto kavo naredimo še vsaj en preliv.
  • Okus zelene kave je prijeten, osvežilen, aromatičenin spominja na oreščke.
  • Dnevno je priporočljivo spiti vsaj pol litra zelene kave na dan.
  zelena kava - pakiranje

  V butični italijanski pražarnici so pripravili posebno mešanico zelene kave arabice in robuste. Zelena kava arabica vsebuje več kofeina, medtem ko robusta vsebuje več klorogenske kisline. Kavna zrna so posebej izbrana iz ekoloških plantaž in so na poseben način mleta, da pri pripravi zagotovijo optimalen učinek in seveda tudi okus. Več informacij in naročilo – tukaj.

   

   

  (oglasno sporočilo)

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje