Kolikokrat se zjutraj zbudite s hvaležnostjo v srcu, ker ste odprli oči? Kolikokrat se opomnite medtem, ko gledate sončni vzhod, da se na tisoče ljudi ni zbudilo?

Da tisoče oči ne bo ugledalo sonca, ljubljene osebe in zadihalo zraka? Kolikokrat se ustavite in opomnite, da je na tisoče src za vedno nehalo biti? Na tisoče src je nehalo ljubiti in na tisoče sanj je utonilo v pozabo.

Če berete ta članek sedaj, ste lahko izredno hvaležni, da ste lahko zjutraj odprli oči. A kljub temu, se mnogi od nas zbudimo s težkim srcem in s skrbmi v mislih. Mnogi od nas se ne zahvalimu srcu, ker bije, ampak začnemo dan z grdimi besedami in prerekanjem z ljubljeno osebo. Le zakaj smo tako nehvaležni življenju? Zakaj smo tako nehvaležni srcu zaradi katerega smo živi?

Mislimo, da imamo časa na pretek. Da lahko srce polnimo z jezo, sovraštvom in zavistjo ter gradimo oklep okoli njega, in mislimo, da bo za vedno bilo. A ne bo.

Nekega dne se ne bomo več zbudili.

Nekega dne naše srce ne bo več bilo.

Nekega dne bodo naše sanje za vedno odšle z nami.

In nikomur od nas ni znano, kdaj bo ta dan prišel.

Nekega dne bo naše ime le redko bilo izgovorjeno in naša fotografija bo le redko pogledana. Nekega dne bodo ljudje pozabili na nas in bomo le majhno zrno v pesku misli v glavah naših ljubljenih. Naša odsotnost bo bila pozabljena. Ljudje ne bodo več jokali in se počutili tesno pri srcu; to, da nas ne bo več ob njih bo postal vsakdan, naša odsotnost ne bo vredna niti sekunda razmisleka.

Zato, vam polagam na srce, da začutite življenje in hvaležnost, da ste tukaj.

Možnost, da ste se rodili so bile 1 proti 400,000,000,000.

1 proti 400,000,000,000.

Se že počutite bolje? Ali pa morda razmišljate o neplačanih položnicah, prehlajenih otrocih, pokvarjenem avtu in preveliki teži? Čudež je, da ste se rodili, da so se vaši starši sploh srečali… vi pa se zjutraj ne morete zbuditi z nasmeškom na obrazu.

Henry Van Dyke je rekel: Bodi hvaležen življenju, ker ti daje priložnost, da ljubiš, da delaš, se igraš in gledaš zvezde.

Prosim, ne pustite, da se boste nekega dne zbudili vedoč, da vaša luč ugaša. Vedoč, da so to zadnji sončni vzhodi. Vedoč, da ste vsaki dan preživeli v strahu pred smrtjo ali težavami v vašem življenju… vedoč, da je življenje pri koncu in ni več časa.

Vsaki dan je priložnost za hvaležnost. Vsaki sončni vzhod je priložnost za nasmeh. Vsak utrip srca je priložnost za ŽIVLJENJE. Ne štejte utripov, poskrbite, da bodo utripi šteli trenutke ljubezni in veselja.