V torek, 14. maja 2019, je v ljubljanskem hotelu Vander potekala predstavitev nove linije za zaščito pred soncem znamke Caudalie. Francoska znamka, ki slovi po nesporni kvaliteti svojih izdelkov, tokrat predstavlja prav posebno linijo Sun – takšno, ki ščiti kožo in naravo.

Nova generacija izdelkov za zaščito pred soncem

Izdelki za zaščito pred soncem so deležni vse večjih kritik, saj se letno na koralne grebene odloži kar 14000 ton krem za sončenje. Čeprav velja za veliko onesnaževalko okolja, je zaščita pred sončnimi žarki z ustreznimi izdelki pomembnejša kot kdajkoli poprej, saj UVA in UVB žarki povzročajo opekline, staranje kože in kožnega raka. Po večletnih raziskavah Caudalie v poletje 2019 vstopa z novo paleto izdelkov za sončenje, varno za kožo in naravo.

»Za novo paleto izdelkov za sončenje nismo želeli sklepati kompromisov med zaščito kože in varstvom narave. Vrsto let smo razvijali formule za nego kože, v katerih so združene vse naše izkušnje, in ki so prijazne do okolja,« sporočajo pri Caudalie, kjer so iz svojih formul odstranili vse sporne filtre za sončenje in na ta način ustvarili učinkovit sistem filtrov, ki ne ogrožajo niti zaščite kože niti varstva narave. »Odstranili smo kemične filtre, za katere se sumi, da so endokrini motilci (kot so oktinoksat, oktokrilen in filtri z nanodelci), kakor tudi filtre, za katere je znano, da so strupeni za morski ekosistem (oksibenzon in oktinoksat) in ki vsako leto ubijejo tisoče koral,« sporočajo iz Caudalie in dodajajo, da so v novo generacijo izdelkov za zaščito pred soncem vključili le štiri vodoodporne in biološko razgradljive filtre, a slednji zagotavljajo največjo možno UVA in UVB zaščito kože in, jasno, morskega okolja.

Zaščita proti staranju kože v osrčju celic

Ko je koža izpostavljena soncu, UVB-žarki na površini kože povzročijo sončne opekline, medtem ko UVA-žarki, ki prodirajo globlje v dermis, povzročajo fotostaranje. To lahko vodi do nepopravljive škode in sprememb v ravni kolagena, kar ima za posledico nastajanje gub, izgubo čvrstosti ali pojavljanje temnih lis. Prezgodnje staranje kože je lahko še bolj nevarno, saj lahko spremeni strukturo DNK in povzroči kožnega raka.

Caudalie je v novi liniji izdelkov razvila na otip prijetnem nelepljive teksture, ki ne vsebujejo alkohola in silikona. Koža takoj po uporabi dobi zdrav sijaj in se ovije v čuten poletni vonj po cvetovih plumerije. Posebnost nove formule Caudalie sta dve ekskluzivni sestavini iz vinske trte: 1.) ekološka grozdna vodica, bogata z blažilnimi minerali in vlažilnimi rastlinskimi sladkorji, skrbi za enakomerno porazdelitev vlage v koži in je ciljno usmerjena na naravni sistem vlaženja kože, 2.) olje grozdnih pešk z visoko vsebnostjo vitamina E, linolne in omega-6 esencialne maščobne kisline pa ima hranilne in regenerativne lastnosti, ki spodbuja uravnoteženo hidracijo. V novi formuli Caudalie najdemo tudi nov patentiran antioksidativni kompleks s tremi močnimi aktivnimi sestavinami, ki delujejo v sinergiji: 1.) polifenole iz grozdnih pešk, ki krepijo naravni antioksidativni sistem kože, tako da ščitijo njene rezerve kolagena, 2.) izvleček jelke krepi naravni obrambni sistem kože in 3.) vitamin E ščiti celične membrane in sebum pred prostimi radikali.  Nov patentiran antioksidativni kompleks v kombinaciji s štirimi filtri ponuja dvojno zaščito proti staranju: spodbuja delovanje sončnih filtov, ki preprečuje poškodbe DNA, in ščiti kožo pred oksidativnim stresom, glavnim vzrokom staranja. Zdaj je jasno: S sončno linijo Caudalie boste brezkompromisno zaščitili svojo kožo na okolju najbolj prijazen način!

Vabimo vas k ogledu čudovitega predstavitvenega videa nove sončne linije Caudalie:

https://www.youtube.com/watch?v=CFTKhg-GcK4

Linija Caudalie Sun sestoji iz petih izdelkov:

Olje za sončenje Beautifying Suncare Oil SPF 50: pridih glamurja

Olje za sončenje zagotavlja lepo kožo z zdravim sijajem. Zasnovano je brez alkohola in silikonov, v njem pa so združeni negovalno olje iz grozdnih pešk, sezamovo in sončnično olje. Bogato je z vitaminom E, ki prispeva k dolgotrajnemu porjavenju, hkrati pa kožo ščiti in jo naredi sijočo.

Mleko za sončenje v pršilu Milky Sun Spray SPF 30 in SPF 50: zaščita 2 v 1

Pršilo zagotavlja popolno zaščito od glave do pete, tako za obraz kot za telo. Zahvaljujoč ekološki grozdni vodici pomirja in vlaži ter postopoma razkriva sijočo in dolgotrajno porjavelo polt. Formula je brez alkohola, brez silikona in je nekomedogena, zato je primerna za občutljivo kožo.

Zaščita pred soncem in proti gubam Face Suncare SPF 30 in 50: zaščita pred staranjem

Krema ščiti kožo pred sončnimi žarki, hkrati pa s popolnim načinom delovanja pripomore k naravnemu porjavenju. Obogatena z antioksidativnim kompleksom caudalie zagotavlja največjo možno zaščito pred soncem in ima močan učinek proti staranju. Krema ovije kožo z lahko in nelepljivo teksturo, ki je hitro vpojna in nežno odišavljena. Ne vsebuje silikona in alkohola ter je nekomedogena, zato je primerna za občutljivo kožo. Z njo boste lahko uživali na soncu, ne da bi tvegali, da bi se koža dehidrirala.