V zagrebškem Johann Francku so natančno predstavili program jubilejnega 15. Weekend Media Festivala, na katerem so se zbrali številni znani obrazi iz hrvaške in regionalne marketinške, medijske, komunikacijske in kreativne industrije. Weekend v Rovinju od 22. do 25. septembra namreč prinaša izjemne svetovno priznane govorce, predstavlja nove trende in projekte v komunikacijskem in kreativnem svetu, odpira atraktivne teme in prinaša razburljiv glasbeni program, ki vključuje nastope trenutno največje regionalne zvezde – Konstrakte & zemlja Gruva.

»Dobra zabava, mreženje, druženje in paneli kot neusahljiv vir navdiha so v središču naše vizije dobrega vikenda. Letos smo presegli sami sebe in ob podpori Adris Group, partnerja in pokrovitelja, ki nas spremlja že od vsega začetka, oblikovali program, ki bo obiskovalcem jubilejne edicije nedvomno ostal še dolgo v spominu. Ponosni smo, da je Weekend star 15 let in to samo dokazuje, kako nam uspeva upravičiti visoka pričakovanja obiskovalcev iz celotne regije ter predstavljati in postavljati vroče trende v več panogah,« je poudaril Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festival in agencije Pepermint.

Letošnji Weekend program celovito spremlja aktualne dogodke in novice iz marketinške, komunikacijske, medijske, kreativne, športne in IT industrije ter psihologije, gastronomije in ekonomije ter predstavlja ali postavlja vroče trende. V festivalskih letih je 15 veliko, Weekend pa svojo dolgoživost dolguje kreativni mešanici številnih industrij in kompetentnih strokovnjakov z različnih področij.

Weekend praznuje svoj 15. rojstni dan z obiskovalci iz vse regije, ki pridejo poslušat predavanja svetovno znanih imen, kot so Ghada Wali, najmlajša TED govornica za regijo MENA in ena najvplivnejših žensk v Egiptu, Fabio Seidl, direktor globalnega kreativnega razvoja pri Meti, Yossi Melman , izraelski novinar in publicist ter cenjen strokovnjak za vohunjenje, in Michael Selden, soustanovitelj inovativnega živilsko-tehnološkega start-upa Finless Foods.

»Weekend je postal institucija, a tudi prostor navdiha, izobraževanja, druženja in sklepanja poslov, zadnji poletni vikend v enem naših najlepših mest na Jadranu. Zato ne preseneča izjemen obisk gostov iz Hrvaške in celotne regije. Še posebej smo ponosni, da smo letos gostili tudi prestižni Golden Drum, enega najpomembnejših evropskih kreativnih festivalov in hkrati nagrado za najboljše ustvarjalne dosežke, ki ga je Portorož nadomestil z Rovinjem. Ta co-branding nam bo dal dodatno svežino in navdih,« je sporočil Božo Skoko, strokovnjak za odnose z javnostmi Millenium Promotions, ki je partner festivala.

Na zabavi Weekend.15 v središču Zagreba so bili številni znani obrazi, kot so Nika Turković, Ida Prester, Mia Kovačić, Matija Cvek, Nika Iličić, Vuk Vuković in številni drugi. Priljubljeni zagrebški klub je ob dobrih ritmih predstavil tudi Weekend glasbeni program, ki bo zaznamoval nastop Konstrakte & Zemlja Gruva. Poleg tega, da so obiskovalci odkrili skrivnost zdravih las Meghan Markle s Kontrakto, bili so deležni tudi uspešnic Vojka V. Poleg tega bodo na zabavi »Before midnight« obiskovalci uživali ob uspešnicah Marije Mirković (ex The Frajle) & Banda.

Mia Kovačić       

                                                         

 

Darko Rundek in Jazz orkester Hrvaške radiotelevizije ter Matija Cvek & The Funkensteins so poskrbeli, da so si obiskovalci večerne ure zapomnili po dobri zabavi tik ob morju.

 

Boris Kovaček, Nevena Rendeli in Tomo Ricov

 

Z nepozabnimi žurerskimi trenutki, peščico novih doživetij, govorci z vsega sveta in dinamičnimi razpravami bo letošnji Weekend zaznamoval tudi mednarodni kreativni natečaj Golden Drum, ki bo prvič potekal na Hrvaškem. Poleg tega bodo obiskovalci v Rovinju ekskluzivno izvedeli zmagovalca inovativnega tekmovanja FoodTech StartUp Competition v organizaciji Maistra Hospitality Group, Infobipa in agencije Pepermint. Natečaj poteka z namenom iskanja novih start-upov, ki so pripravljeni ponuditi dolgoročne in inovativne rešitve za trajnostno prihodnost.

Program najdete tukaj. Vse novice lahko spremljate preko Instagram in Facebook profila.