Še preden se odpravite na Hitre zmenke, si preberite teh 17 nasvetov in koristnih lekcij, ki vam bodo odprle obzorja in vas naučile, kako narediti najboljši vtis na svoje sogovornike/ce.

Osvojite teh 17 udarnih lekcij še PREDEN obiščete Hitre zmenke!

1. Odpravite svoje predsodke in naredite korak naprej. Za koga? Zase, seveda.

2. Naj vam obisk dogodka predstavlja novo doživetje in novo izkušnjo, ki vam bo prinesla nekaj novega v vaše življenje.

3. Prvič pridite s samsko prijateljico ali prijateljem. Zakaj? Ker boste tako lažje prebili led in po dogodku izmenjali simpatične vtise.

4. Ne pričakujte preveč in ne iščite “princa na belem konju” oz. “kraljične na zrnu graha” – saj veste, da nihče ni popoln, kajne? 🙂

5. Pridite z željo po spoznavanju novih ljudi in z optimizmom ter voljo do življenja – pozitivna energija vedno dela čudeže.

6. Zabavajte se, nasmehnite se. Ko nasmeh podarite, zagotovo polepšate dan marsikomu.

7. Uredite se – obleka naredi človeka. Oblecite se športno-elegantno, a hkrati tako, da se boste počutili dobro, udobno.

8. Osvežite se – vonj je izredno pomemben, zato se pred dogodkom osvežite. Pomembno je tudi, da imate čiste, oprane dlani, saj je prvi stik z osebo na Hitrih zmenkih vedno stisk roke.

9. Stisk roke naj bo ravno prav močan. Nekateri pravijo, da se osebnost osebe prepozna že ob stisku rok – torej, mehki in neizrazni prijemi dlani ne pridejo v poštev.

10. Bodite prijazni. Prijaznost odpira mnoga vrata, daje občutek sprejetja in zato tudi občutek varnosti ter tega, da se nekdo ob vas lahko počuti takega, kot v resnici tudi je.

11. Poslušajte in ne govorite le o sebi. Sprašujte spontano in prisluhnite pozorno, saj le tako lahko o sogovorniku oz. sogovornici izveste, kašna oseba dejansko je.

12. Govorite zanimive stvari o sebi in ne omenjajte slabih preteklih izkušenj z bivšimi partnerji ali bolezni.

13. Dodajte ščepec zdravega humorja – ta je vedno dobrodošel! Vsi se radi pogovarjamo z zabavnimi osebami, ki razveseljujejo in nas napolnijo s svežo pozitivno energijo.

14. Prijazno se poslovite s stiskom rok. Po vsakem pogovoru sogovornika oz. sogovornico poglejte v oči, se ji/mu zahvalite za pogovor in ji/mu stisnite roko.

15. Obkrožujte DA-je in NE-je sproti. Ker lahko v enem večeru spoznate veliko novih ljudi, je pametno, da si DA-je in NE-je obkrožujete sproti. Dva vzajemna DA-ja pomenita “vzajemno simpatijo”, le tem pa organizatorji posredujemo kontakte drug drugega.

16. Skupinsko druženje po 7-minutnih pogovorih izkoristite za dodatno spoznavanje. Po več 7-minutnih pogovorih se je krasno sprostiti, kaj dobrega pojesti in popiti. Izkoristite ta čas za dodatno spoznavanje vseh udeležencev na bolj neformalen in sproščen način druženja v skupini.

17. Ob odhodu se prijazno poslovite od vseh udeležencev. Lepo je, da se ob odhodu od vseh udeležencev poslovite in svojim simpatijam poveste, da vas veseli, da ste jih spoznali.

Par