Na trgu obstaja veliko krem za odstranitev nečistoč in toksinov iz telesa, med drugim tudi za preprečevanje pomarančne kože.

Kaj sploh je celulit?

Celulit je neestetski pojav “pomarančne kože“, ki nastane zaradi motenj v podkožju – to je po naravi maščobno tkivo, ki se nahaja pod derma plastjo. Običajno nastane, ker v maščobnem tkivu ni zadostne mikrocirkulacije in ob spremembah pomembnih presnovnih funkcijah. Posledica te neurejene presnove celic je hipertrofija, t.j. povečanje količine maščobnih celic, zadrževanje vode in medceličnih tekočin.

Zaradi posebnega hormonskega stanja celulit napade v večini le ženske. Težave pa nam dela zato, ker se pojavlja na “občutljivih” delih telesa – predvsem na predelu bokov, zadnjici, stegnih, kolenih in mečih. Manj opazno se pojavlja tudi na zgornjem delu rok in na vratu.

Najpogostejši vzroki za pojav celulita so:

  • genetska predispozicija,
  • nezdrav način življenja,
  • pretirano uživanje sladkih jedi,
  • uživanje alkohola,
  • kajenje.

Miti in dejstva o celulitu

Celulit se z leti poslabšuje: Ženska telesa z leti proizvedejo manj estrogena, kar pomeni, da so žile slabše prekrvavljene. K temu lahko pripomore biospectrum terapija.

Celulit je dedna stvar:  Če ga ima vaša mama in babica, imate več možnosti, da ga imate ali boste dobili tudi vi. Ampak dobra novica je, da genetika predstavlja le majhen del sestavljanke. Dejavniki, kot so prehrana, telesna dejavnost in vzdrževanje zdrave telesne teže, prav tako igrajo veliko vlogo.

Celulit je prisoten pri ženskah, ki niso tako telesno aktivne: Več maščobe imate pod kožo, bolj je verjetno, da se na koži delajo poudarki vezivnega tkiva, kar pomeni, da se šibke točke lažje izbočijo. Seveda pa to ni nujno, tudi slavne manekenke imajo celulit, pa čeprav več čas (mogoče celo pretirano) skrbijo za prehrano.

Redna telesna aktivnost poskrbi za manj celulita: Redna vadbena praksa ne more popolnoma ozdraviti celulita, vendar ga v mnogih primerih lahko pomaga preprečiti ali zmanjšati. Celulit se pojavi, ko vezivna vlakna pod kožo postanejo šibka ali izgubijo elastičnost. Pri tem pomaga raztezanje in krepitev kritičnih področij.

Kardio vadba je za celulit najboljša: Tek ali druge oblike kardio vadb lahko pomagajo obdržati zdravo težo in zmanjšati kožne udrtine in jamice. Ampak, če bi res radi zgladili svojo kožo, delajte vaje za moč! Ena od študij v Massachusettsu je pokazala, da so odrasli, ki so trikrat tedensko (8 tednov) delali 30-minutne aerobne vaje, izubili nekaj teže, niso pa pridobili mišične mase. Tisti, ki so se trikrat tedensko (8 tednov) za 15 minut posluževali aerobne aktivnosti in 15-minutnih vaj za moč, so izgubili neprimerno več maščobe, pridobili mišice in izboljšali splošno telesno sestavo.

Kako lahko biospectrum pomaga pri odpravi celulita?

Biospectrum Medicine je v veliko pomoč pri anticelulitnih terapijah, saj pripomore k postopnemu vzpostavljanju mikrocirkulacije tudi v maščobnem tkivu. Vzpostavi se tudi pravilna energetska mikrocirkulacija, tako da venski in limfni obtok omogočata boljše izločanje strupov iz telesa.

Biospectrum Medicine se lahko uporablja kot dodatna terapija pri anticelulitni terapiji s pomočjo masaže ali pri drugih anticelulitnih postopkih, ker se poveča mikrocirkulacija telesa.

Prizadeto področje in točko 11 zdravimo z Biospectrum Medicine in sicer brez uporabe specifičnih krem, enkrat dnevno 30-40 minut.


za posvet pri odstranjevanju celulita se naročite v Zhoulinov biospectrum center

ZHOULIN BIO-SPECTRUM d.o.o.
Poslovalnica
Cvetkova 27, 1000 Ljubljana
Tel. za naročanje: 01/ 366 31 31

www.biospectrum.si

info@biospectrum.si

biospectrum@siol.net