Težko rečem, kaj vse se bo dogajalo, sigurno pa ne bo dolgčas. Kot vožnja z vlakcem po toboganu: gor in dol. Marec bo poskrbel za hitre in nepričakovane obrate, včasih prijetne, včasih nekaj manj.

Ponudile se vam bodo nove možnosti. Morda celo v smeri, o kateri do sedaj še nikoli niste razmišljali. Prav tako se vam lahko porušijo temelji, na katere ste postavili svoj mali varni svet. Lažje vam bo, če sprejmete dejstvo, da se v vsaki težavi skriva nova priložnost za drugačen, boljši način življenja. Potem, ko rešite težavo, je vaš svet lepši kot je bil pred njo.  

Predvsem na poslovnem področju se vam bodo porajale nove ideje in nove možnosti. Prav na tem ustvarjalnem področju vidim največji potencial meseca. Z nepričakovano novo divjo idejo lahko popolnoma spremenite svojo poslovno prihodnost. Morda bo to nova služba, morda nov projekt. Ali končno z novimi idejami premaknete naprej projekt, ki je morda nekoliko zaspal ali obtičal. Bodite drzni.

Energije meseca marca ne marajo statičnosti, hrepenijo po spremembah, po gibanju in po novostih. Ne upirajte se toku. Pretirano oklepanje starega se vam lahko hitro obrne v škodo. Tvegajte. Raje naredite kakšno napako, kot da ne naredite ničesar. Največjo ceno boste plačevali ravno za nedejavnost. Marec je nemiren, želi se izraziti in se postavlja po robu vsem strahovom. To je čas, v katerem ima prednost vaša prvinska, nekoliko divja narava in so srčne želje na prvem mestu. Prepoznavanje: to hočem, tega nočem! In to tudi glasno poveste. Sledite svojemu srcu. Ne bojte se razburkati sivine vsakdana.

Kot otroci ste sanjali in vsa prihodnost je bila vaša. Kot odrasli ste si potegnili jasne in stroge meje, kaj smete in česa ne. Po krivici ste si odvzeli možnosti za mnoge drobne radosti in zabavo. Od 50-letnega soseda ne pričakujete, da bo pred hišo skakal po trampolinu, kajne? Tudi on sam ne. Žal. Zakaj? Ne le, da si ne upa več skakati po trampolinu, ker to ne paše več k njegovim letom. Ta omejitev se izjemno hitro posploši na vse ostale, še tako odrasle in pomembne stvari. Tudi v poslih počenja vedno enake poteze, enak način razmišljanja, enaki rezultati….  Kajti biti mora resen, verodostojen, pomemben… Posledica je pomanjkanje radosti, vse večja zagrenjenost, bolezni… S tem, ko si odvzamete notranje dovoljenje za počenjanje »norosti«, za ustvarjalno igro, si zarišete svojo cono udobja, ki jo kasneje le s težavo prestopite. Te navidezno nepomembne stvari sestavljajo hudo pomembne vzorce, ki krmilijo vaše vsakdanje življenje.

Mesec marec se bo rad pošalil s takšnimi načini razmišljanja ter vzorci delovanja in pogosto nam njegove šale ne bodo ugajale.

Prav tako bodo energije meseca uganjale norčije na čustvenem, partnerskem področju. Lahko se bliskovito zagledate v osebo, ki je do sedaj skoraj niste opazili. Ali z neizpodbitno jasnostjo ugotovite, da vam dosedanji partner niti slučajno ne ustreza več. Marec se spopade s strahovi in sname maske.

Prav tako se bo v tem mesecu spočelo več otrok. Manj bo načrtovanih nosečnosti in precej več nepričakovanih. Ti otroci bodo svojim staršem kasneje prinesli pomembna sporočila in spoznanja in bodo na nek način »spodbujevalci« njihovega osebnostnega razvoja.

Do sebe se obnašajte tako, kot si želite, da bi se do vas obnašal vaš najboljši prijatelj. Bodite nežni do sebe, prijazni, sočutni in spodbudni.

Emily Enveritas (ex. Taja Veroti Tjaša)

www.numeros.si in www.izobrazevanje.net