Končno se odpravljamo na zaslužene počitnice, a kaj ko jih začenjamo že tako stresno. Pakiranje kovčka je lahko zelo nadležna stvar, a le če si to pustite. Pakiranje in načrtovanje bi moral biti zabaven del vašega oddiha! Nič več sedenja na kovčku in mučenja, kako boste zadrgo pripeljale do konca! Pomagajte si spodnjimi idejami in spakirajte kovček kot prava načrtovalka potovanj ter ob tem predvsem uživajte.

6 idej za praktično pakiranje kovčka

kovček

Če boš spala v hotelu, lahko šampone pustiš doma in ta prostor nameniš kakšni dobri poletni knjigi!

S seboj vzemi samo tisto, kar boš zagotovo nosila in uporabljala! Uživaj in se sprosti, saj ti na dopustu zagotovo ne bo prav nič manjkalo! Sončna krema, lahkotna obleka, sončna očala in klobuček bo na koncu vse kar boš potrebovala, da boš uživala v razgledu nove izkušnje! Pa vendarle poskusi upoštevati naslednje nasvete, da ti kovček ne bo delal preglavic!

1. Najprej vzemi list papirja in svinčnik in naredi seznam. Seznam stvari, ki bi jih rada vzela s seboj na počitnice, nato pa prečrtaj tiste stvari, za katere že takoj veš, da jih zagotovo ne boš oblekla! Si? Potem je čas, da začneš načrtovati tvoj (zaslužen) oddih kot prava načrtovalka potovanj! Kaj vse bo v tvojem kovčku, je seveda odvisno kam potuješ. Če boš prespala v hotelu, se pozanimaj, če te bodo pričakale brisače, šamponi in podobno, saj s tem v kovčku lahko pridobiš kar nekaj prostora.

2. Izkoristi prazen prostor. Uporabi čevlje! Čevlji in superge so odlična priložnost, da prihraniš prostor za dodatno majčko, ki bi jo rada vzela na dopust. V superge zloži čim več nogavic in tudi kakšnih drobnarij kot je polnilec in laki za nohte.

3. Res je, da si čez poletje rade vzamemo več časa za branje vseh romantičnih dram in erotičnih romanov, ki smo jih želele prebrati skozi leto, ampak to ne pomeni, da ti na koncu knjige zasedejo polovico kovčka. Vzemi eno knjigo, za katero si prepričana, da jo boš zagotovo prebrala, ostale pa preberi preko spleta na telefonu, tablici ali laptopu! Tako, pa imaš dovolj prostora za vse obleke, japonke in šminke, ki si jih želela vzeti s seboj, kajne?

4. Obleci se! To še posebej velja za tiste, ki boste potovale z letalom. Verjetno veš, da ima kovček lahko le določeno število kil, kar pomeni, da boš morala biti pozorna pri pakiranju. Obleci rezervno jopico ali pa kar dve, prav tako dolge hlače in najtežje čevlje – vzemi si čas in sestavi svoj najboljši turistični outfit in na letališču zažigaj kot prava zvezda! Pa še zeblo te ne bo letalu zaradi klime!

5. Premišljena ročna prtljaga. Priporočamo, da imaš v njej vse vredne stvari, v primeru da pride do izgube kovčka. To se žal dogaja, zato imej pri sebi stvari, ki bi si jih želela tisti trenutek, ko bi morda prišlo do neprijetne nezgode!

6. Zrolaj obleke! To ti bo prihranilo veliko prostora. Neverjetno kako ta način pakiranja pomaga pri tem, da lahko v kovček spraviš veliko več stvari, kot pa bi jih, če bi jih zložila, kot jih zlagaš v omaro! Poskusi!

S seboj vzemi samo tisto, kar boš zagotovo nosila!

S seboj vzemi samo tisto, kar boš zagotovo nosila in uporabljala! Uživaj in se sprosti, saj ti na dopustu prav nič ne bo manjkalo!

Pripravi si različne outfite

Če se odpravljaš na počitnice za pet dni, si najprej pripravi pet outfitov, ki bi jih rada nosila. Tako boš vsak dan drugače oblečena, te kose oblačil pa lahko potem kombiniraš tudi med seboj. Zdaj ko si si izbrala najljubše modne kombinacije, pa lahko v primeru, da je v kovčku ostalo še kaj prostora, izbereš še kakšno obleko ali pa rezervno majico! Ne pozabi pa vzeti še nekaj toplega!
Kam pa z nakitom? Etui za sončna očala je odlična rešitev! Notri lahko spraviš res veliko prstanov in verižic, te pa se ne bodo porazgubile po kovčku.