Predstavljajte si, da vas zbudi preglasna budilka, katero vržete ob tla. Nato se med umivanjem zob spomnite, da bi morali danes priti prej v službo zaradi sestanka in za konec se v službi še spomnite, da ste pozabili denarnico doma, tako, da ne boste morali malicati.

Takšna oseba se bo po vsej verjetnosti celi dan osredotočala na težave in ovire, medtem, ko bi majhna razlika v razmišljanju lahko naredila ta dan zelo prijeten in čudovit. Oseba se lahko od kaotičnega jutra nauči biti bolj organizirana dan prej, lahko pa krivi šefa, ker je sklical zgodnji sestanek in ostale družinske člane, ker so bili preglasni večer prej, kar je seveda vplivalo, da niso mogli zaspati zgodaj. Morda bo otrok kriv, ker je potreboval denar za izlet, zaradi katerega so denarnico odnesli gor v njihovo sobo, medtem, ko jo drugače vedno pusti v pritličju.

Mislim, da razumete kam to pelje.

Naše življenje je takšno, kot se sami odločimo, da bo. Lahko je polno skrbi, trenj in jeze ALI pa je srečno, zadovoljno in mirno. In med tema dvema možnostma se odločamo prav vsaki dan, ko izberemo naše počutje zjutraj.

Da, prav ste prebrali – vsaki dan se lahko odločimo ali se bomo počutili dobro ali slabo. Ni pomembno koliko smo dolžni, kaj nas čaka in s kom se ne razumemo najbolje; če se odločimo, da bo danes dober dan, bo dan prečudovit.

Odločite se, da se boste osredotočali na dobro plat življenja in na rešitve ter prijazne ljudi, le tako boste spremenili vaše življenje in resnično zaživeli v miru in vsej lepoti kar jo premore naš planet. Namreč, ko smo negativni in žalostni, pozabimo, da obstajajo dobri ljudje in da je svet prelep; negativnost nas dela samo še bolj negativne in resnično – nihče nima časa, da bi si lahko privoščil biti negativen.

Ko smo odločeni, da se bomo od sedaj dalje osredotočali samo na pozitivno stran življenja, bomo ugotovili, da so naši odnosi veliko bolj zdravi in ljubeznivi, naša služba nas veliko bolj veseli in počutimo se prijetno, ko opravljamo to delo, ter zdravje se nam bo izboljšalo, saj ne bomo neprestano pod stresom in nosili težkih bremen na ramenih.

Kako ste se danes zbudili?

Ste se zjutraj odločili, da bo današnji dan čudovit?

Ne skrbite, če vam do sedaj dan ni šel preveč dobro – vedno ga lahko spremenite s tem, da misli preusmerite na pozitivne in začnete gledati skozi rožnata očala. Vsaka sekunda je priložnost, da se osredotočite na lepše, boljše, bolj pozitivne stvari…

Verjamem, da ni vedno lahko tega narediti, tudi sam imam kdaj pa kdaj problem s preusmerjanjem svojih misli, a vem, da je možno imeti boljši dan, zato se neprestano sprašujem ali sem osredotočen na stvari, katere mi bodo pomagale in katere mi delajo življenje lepše in bolj bogato. Če je odgovor negativen, se potrudim, da si nadenem rožnata očala in pričnem dan na novo; če je odgovor pritrdilen, nadaljujem s tem kar sem počel do tedaj.

www.ivanjurgec.si