Če obleka naredi človeka (in v tem primeru poroko), obleko naredi nakit. Kdo sem? Kaj želim s svojim outfitom povedati?

Ključna vprašanja se je še posebej pomembno vprašati PRED poroko. Da boste na svoj poročni dan zažareli, natančno preučite spodnje vrstice. Ampak brez skrbi!

  1. Mešajte izposojeno in novo

Včasih je veljalo pravilo, da mora biti vse v istem stilu – dolgčas! Pazite le, da bo podoba zaokroženega videza (naj se ujemata barva ali oblika nakita). Vse ostalo je prepuščeno vaši kreativnosti. To je popolna priložnost, da se malce »postavljate« s svojim modnim okusom in stiliranje, poleg tega pa vam bo tokrat prav prišla še babičina brožka!

  1. Ne nosite ogrlice z asimetričnimi oblekami

Obleka na eno ramo dovolj pove že sama! Z ogrlico bi opazovalca le zmedli, poleg tega pa boste izgledali zares smešno in asimetrično. Namesto ogrlice raje izberite nevtralne uhane.

  1. Ko nakupujete nakit, imejte vedno pred očmi svojo poročno obleko

Ja, priznamo: tole je malce otežemo, pa vseeno. Ne kupujte “na pamet”, ampak dobro preučite praporce nakita in obleke, poleg tega pa tudi celoten stil. Dolžnost nakita je, da dopolni vaš videz in ne, da tekmuje z njim!

  1. Ne nosite ure

No, tale je očitna. Ne glede na obleko – tudi če se boste poročili v kratki poletni oblekici – ura ne spada zraven. Pomislite na vse fotografije… Oltar, poroočni šopek, glasbeniki… In ura – kako neelegantno!

  1. Ne pretiravajte z nakitom in si vzemite dovolj časa

Saj pred oltarjem ne želite izgledati kot 5-letna deklica, ki se igra poroko, kajne? Za poroke je definitivno primerno geslo manj je več. Namesto številnih kosov nakita, jih izberite le nekaj in pred tem dobro premislite, katere boste izbrali. Nikakor ne izberite več kot tri. Ne pozabite, da bo večji del poroke na vašem prstu tudi poročni prstan!

O nakitu se seveda ne smete odločati zadnjo minuto – potem bo na vaše odločitve vplivalo pomankanje časa, kar nikoli ni dobro.