Pri svojem delu z ljudmi poleg vprašanja, kako najlažje shujšati, dobim tudi vprašanje, koliko tekočine je potrebno spiti na dan, da vzdržujemo našo hidracijo.

Moramo se zavedati, da je skoraj 70% našega telesa sestavljenega iz vode. Kar pomeni, da moramo skrbeti za redno hidracijo. Če ne pijemo vode, se v našem telesu ne zgodi noben proces. Če smo žejni, to pomeni, da smo že dehidrirani. Vsak človek bi moral spiti 1L vode na 25kg, kar pomeni, da če tehtamo 75kg, da moramo na dan spiti vsaj 3L vode. Če smo telesno aktivni, potem še kakšen liter več in poleti prav tako še kakšen liter več. A z vodo se ne smete nacejati, pijte po požirkih, zmerno in čez ves dan. Praktična rešitev, ki jo dajem svojim strankam je ta, da jih naučim, da imajo vedno pri sebi (v torbici, v avtu…) flaško z vodo.
Če ste eni izmed tistih, ki zelo težko pije vodo, me o nasvetu, kako na lahek način vzdrževati hidracijo, lahko vprašate preko maila kaly@spremenizivljenje.si. Prav tako me lahko kontaktirate, če želite preveriti, kakšna je hidracija vašega telesa.

 

CAELLE VAM PODARJA BREZPLAČNO ANALIZO TELESNE SESTAVE V VREDNOSTI 50 EUR, KJER BOSTE UGOTOVILI V KAKŠNEM STANJU JE VAŠE TELO- mišična masa, kosti, visceralna maščoba, hidracija telesa, bazalni metabolizem, vitalnost …
Na brezplačno analizo se lahko naročite na kaly@spremenizivljenje.si,
Vsakemu, ki se prijavi na analizo, pa bomo v praznično decembrskem mesecu podarili še enourno brezplačno hidracijo obraza za dve osebi.