Kolagen je protein, ki tvori vezivno tkivo v sklepih, mišicah, tetivah, kosteh in v koži. Nastaja v našem telesu in že po 25. letu se njegova proizvodnja upočasni. Kolagen ima vrsto pozitivnih učinkov na kožo, sklepe, lase in nohte ter zobe in dlesni. Učinkuje povsod v telesu, kjer je kolagen potreben in kjer tega primanjkuje.

100% hidroliziran kolagen visoke gostote:

 • Ohranja čvrsto in elastično kožo
 • Zmanjša debelino gub
 • Preprečuje povešenje kože
 • Lasje postanejo močnejši in bolj sijoči
 • Lepši, trdnejši in gladki nohti
 • Krepi hrustanec v sklepih in izboljša njihovo gibljivost

 

Z leti in gravitacijo koža izgublja elastičnost in pojavijo se gube in povešena koža. Del krivde nosi tudi genetika, sončni žarki in stres. Kakršenkoli je že izvor gub, so te prava nadloga. Dobra novica pa je, da je s kolagenom možno zmanjšati znake staranja z naravno, ne invazivno metodo. Tako se kolagen še posebej priporoča vsem, ki:

 • želite povrniti mladostni videz
 • hočete imeti zdrave sklepe, zobe in dlesni
 • ste starejši od 25 let, saj po tej starosti telesu kolagena primanjkuje

NutriUp Kolagen Premium vsebuje 100% hidroliziran kolagen visoke gostote, ki je znan kot kolagen najvišje kakovosti.

Dermatološki učinki kolagena
S staranjem koža izgubi elastičnost in čvrstost. To se zgodi zaradi izgube in razpada kolagena, ki gradi dermalni sloj kože. Zaradi tega se koža stanjša, pojavijo se gube, je šibkejša in povešena. Kolagen ima anti-aging učinek, saj deluje v globini kože, kjer se proces staranja tudi začne. Najbolj učinkovit je kolagen v kapsulah, saj kolagen v kremah težko prodira skozi vrhnje plasti kože.

V sodobni medicini obstaja veliko invazivnih metod, ki vrnejo mladost, kot so plastične operacije ali injekcije botoxa. Ravno zaradi invazivnosti posega z iglami in operacijami, je kolagen boljša rešitev, saj je naravna rešitev za gladko in napeto kožo.

Učinki kolagena na telo
Koža
Z leti, ko telo izgublja kolagen, koža postaja povešena in gubasta. Prehransko dopolnilo kolagen pa kožo učvrsti, tako je videti mlajša in bolj gladka. Zmanjša videz gub in upočasni njihov nastanek.

Sklepi
Ko se začne naravni proces izgubljanja kolagena, se to pozna tudi na sklepih. Pojavijo se bolečine, sklepi pa postanejo manj gibljivi. Prehransko dopolnilo kolagen poskrbi, da se boste lahko še dolgo ukvarjali s svojimi najljubšimi dejavnostmi. Kolagen lahko izboljša tudi stanje pri revmatoidnem artritisu in osteoartritisu.

Lasje in nohti
Pomanjkanje kolagena se odraža na videzu las tako, da ti postanejo suhi in bolj lomljivi. Z dodatkom kolagena pa ti spet sijejo in se ne lomijo. Kolagen okrepi tudi nohte, saj ti postanejo manj razbrazdani in razbarvani ter trdnejši.

Zobe in dlesni
Prehransko dopolnilo kolagen prodira globoko v vaše zobe in dlesni. Prepreči, da bi zobje postali šibki in zatira bolezni dlesni.

Zakaj kolagen?

 • za mlajši izgled
 • za ohranjanje gibljivosti sklepov
 • za zdravje zob in dlesni

Sestavine (1 kapsula): Hidroliziran Kolagen Visoke Gostote 400mg, želatinasta kapsula, vegetarijanski magnezijev stearat

Uporaba: Zaužijte 1-2 kapsuli pred spanjem. Pakiranje 90 kapsul zadostuje za do 90 dni. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Učinki lahko pri posameznikih odstopajo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

 

Tukaj si ga lahko naročite.