Oh, lepota usnjenih zapestnic! Kdo je mnenja, da so bolj vsestranske kot njihove zlate in srebrne sestre?

Kakšne so prednosti nošenja usnjene zapestnice? Začnimo z očitnimi: skoraj vse je mogoče zmanjšati ali celo raztegniti na vse širine in dolžine, nekateri modeli so takšni, da si jih okoli roke večkrat ovijete. Drug velik plus pa je, da jih lahko obarvamo na katero koli barvo, kar razširi njihovo stilsko praktičnost.

Usnjene zapestnice lahko nosite ves čas, saj se lahko zmočijo, včasih izgledajo “malo starane” celo bolje. Spet druge izgledajo nekoliko bolj formalne, z različnimi zaponkami v obliki sidra, križev, zvezd, srca…. Na voljo so tudi z dragimi kamni. Vsestranskost mešanja nerjavečega jekla in usnja ustvarja teksturiran in zanimiv videz.

Ena od drugih prednosti nošenja usnjene zapestnice je, da jih ni potrebno vzdrževati na način, kot skrbimo (ali bi morali) za srebrne in zlate zapestnice. Če imajo premaz, lahko ta sčasoma izzveni, mnoge ženske imajo nanje celo alergijske reakcije. Ste vedeli, da bi morali srebrne zapestnice in drug nakit hraniti v posebni vrečki ali krpi, da niso preveč izposatvljene kisiku? Usnjene zapestnice po drugi strani očistimo le z vlažno krpo. In če z leti izgubijo lesk, jih lahko vseelej znova prebarvate.

Torej, ne glede na to, ali radi nosite popolnoma usnjene zapestnice ali takšne z dodatki, takšen nakit je odličen dodatek k vsaki garderobi!

Moderne usnjene zapestnice najdete na spletni strani www.smash.si.