Vsaka ženska si želi brezhibne gladke in svetleče polti, kakršno lahko vsakodnevno opažamo na obrazih zvezdnic, ki se nam smehljajo iz tv sprejemnikov. Ponujamo nekaj napotkov, kako si lahko z le malo napora tudi same pričarate prav takšno.

»Elementi klasične lepote so popolna porcelanasta polt, krvavo rdeče ustnice, oči, poudarjene s črnim črtalom in mehko poudarjena lička,« definicijo klasične lepote pojasnjuje mojster ličenja Derek Grillo. »Najboljše pri vsem tem pa je, da je to eden od najbolj preprostih načinov ličenja, ki poleg tega pristaja vsem ženskam,« še dodaja.

Pomen porcelanaste polti je predvsem v tem, da ne izkazuje nepravilnosti. Pri ustvarjanju takšne polti ni najbolj pomemben ten vaše kože, temveč dejstvo, da ta deluje kakor svila. Gladka nežna in sijoča. Prvi korak k temu je pravilna nega kože na obrazu. Tako se pred začetkom ličenja priporoča, da opravite piling in zatem nanesete še masko, ki bo kožo primerno navlažila in nahranila. Takoj na druge mestu  pa je izbira pravilnega odtenka pudra. Porcelanasto polt najlažje pričaramo z uporabo svetlejšega mineralnega pudra ali uporabo obarvane kreme,  ličnice pa le poudarimo z nežno rožnato. Pred tem ne pozabimo na prekrivanje nepravilnosti s korektorjem, na koncu pa na obraz nanesemo še kompaktni puder.

Ob vsem tem pa ne pozabimo tudi na pravilno, uravnoteženo prehrano ter celovito nego svoje kože.

 

Novinarka: Anamarija Božič

Foto: Instagram