V Sloveniji se na žalost uradna medicina še ni zjasnila, kaj si misli o AtasPRPfilax metodi in o tem, kako velik vpliv ima napačna pozicija atlasa na naš zdravje.

Na srečo pa je v tujini situacija drugačna. Tekom let so različni specialisti spoznali, da je atlas oz. njegova pozicija pomembna, tako da svoje paciente redno pošiljajo na uravnavo atlasa. V tujini nadstandardno zavarovanje krije stroške uravnave, kar pomeni, da je metoda potrjena tudi iz strani zavarovalnice.

Naša organizacija (ki šteje preko 400 Atlasprofov) se je povezala z nemškim radiologom in kirurgom prof. dr. med. Reiner M.M. Sebel, ki se že 24 let ukvarja z raziskovanjem bolezni hrbtenice v Nemčiji na inštitutu v Mulheimu. Je tudi predavatelj na Harvaradu in urednik številnih znanstvenih revij, inovator,….

3 leta je svoje paciente (114 ljudi) slikal z magnetno resonančno tomografjo (MRT) in pri njih odkrival nepravilno pozicijo atlasa. Od tega je imelo kar 112 ljudi atlas v nepravilnem položaju.

nepravilna-lega-atlasa-povzroca-stevilne-tezave

Po naravnavi atlasa je doktor svoje paciente ponovno slikal in potrdil, da je AtlasPROflax metoda učinkovita pri uravnavi, ki atlas ponovno postavi v pravilno pozicijo. Več o raziskavi si lahko preberete tudi tukaj.

atlas-in-njegova-nepravilna-lega-atlasprofilax

Na Hrvaškem ortopedi in kirurgi pošiljajo svoje paciente na naravnavo atlasa, ker so priznali pomen napačne lege atlasa na nastanek težav v kolkih, kolenih, križu, pri nastanku hernie disca, več o tem si preberite na tej povezavi

atlasprofilax-rezultati

Statistika učinkovitosti AtlaasPROfilax metode pri 9 patoloških stanjih

 

Več o raziskavah pa najdete tudi na spletni strani www.atlasprofilax-slo.si.