Da so jabolka super za naše zdravje, nam govorijo že od malega. Ampak zakaj? In, ali je učinek enak, če namesto jabolka popijemo 100 % jabolčni sok?

1. Bolj beli in zdravi zobje
Jabolko sicer ne bo nadomestilo zobne ščetke, vendar grizenje in žvečenje jabolka stimulira izločanje sline v ustih in zmanjšuje zobno gnilobo z nižanjem ravni bakterij.
2. Izboljšanje spomina
Ameriški znanstveniki so z eksperimenti ugotovili, da uživanje jabolk krepi spomin, saj vsebujejo nevrotransmiter acetilholin.
3. Zmanjšanje tveganja za različne bolezni: diabetes, Parkinsonova, Alzheimerjeva, rakasta obolenja
Zaradi visoke vsebnosti vitamina C, vlaknin in antioksidantov se z jabolki borimo pred pojavnosti nekaterih bolezni. Znanstveniki iz Ameriškega združenja za raziskave raka se strinjajo, da bi se z uživanjem s flavonolom bogatih jabolk lahko zmanjšalo tveganje za pojav raka trebušne slinavke za do 23 odstotkov. Raziskovalci na Univerzi Cornell so odkrili več spojin triterpena v jabolčni lupini, ki pomagajo pri preprečevanju rasti rakavih celic v jetrih, debelem črevesju in dojkah. Tudi National Cancer Institute v ZDA priporoča visok vnos vlaknin, za zmanjšanje tveganje za raka na debelem črevesu.
4. Bolj zdravo srce
Več obsežnih raziskav povezuje vnos visokotopnih vlaknin z zmanjšanim kopičenjem s holesterolom bogatih oblog v arterijah. Fenolna spojina, ki jo najdemo v lupini jabolk, preprečuje holesterolu, ki pride v vaš sistem, da  se strjuje na stenah žil.
5. Ureditev prebave, tako ob zaprtju kot ob diareji
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, je jabolko odlično pomagalo ob zaprtju ali diareji. Za uravnavanje prebave, se torej priporoča okoli 5 jabolk na teden.
6. Uravnavanje telesne teže
Jabolko, skupaj z ostalo hrano z visoko vsebnostjo vlaknin, pomaga uravnavati telesno težo.
7. Prečiščenje telesa z jabolčnim sokom
Zaradi neprenehnega vnosa toksinov v naše telo, obremenjujemo naše ledvice. Stroge diete za prečiščevanje telesa nekateri zdravniki odsvetujejo. naraven način pa je povsem enostaven: pitje jabolčnega soka. Tudi Rauch ima takšenga v ponudbi, 100 % jabolčni sok.
8. Krepitev imunskega sistema
Zadnje študije kažejo, da lahko antioksidant kvercetin, ki ga vsebujejo rdeča jabolka, pomaga okrepiti imunski sistem.
Če lahko, torej pojemo eno jabolko na dan. Če ne gre, popijmo kozaredc 100 % jabolčnega soka Rauch Happy Days. Morda pa se letos izognemo čakalnicam pred ordinacijami.
rauch-jabolko