Ingverjevi brezalkoholni aperitivi so zelo preprost napitek, ki spodbuja prebavo. Delamo jih lahko iz tekočine, ki nam ostane od sadja ali zelenjave, in jih po želji sladkamo s sladkorjem, medom, javorjevim ali agavinim sirupom. Svež ingver lahko jemo namesto čilija; je manj agresiven, a še vedno prijetno pekoč.

Če na primer delam jabolčno pito, uporabim sok, ki so ga spustila naribana jabolka. Ingver naribam in iz njega iztisnem ingverjev sok (z rokami, v gazi ali čez cedilo). Dodam ga jabolčnemu soku (malo po malo in vmes poskusim, tako da naredim ravno prav pekočega). Sladkam, dodam cimet in dobro premešam. Postrežem v majhnih kozarčkih.

Ko pripravljam kumarično rajto, tekočino, ki jo spustijo kumare, prihranim, ji dodam med in ingverjev sok ter postrežem.Odličen je tudi korenčkov aperitiv. Naredim ga iz soka korenja in jabolk. Dodam sok limete ali limone in ingverjev sok,  sladkam in dobro premešam.

Avtor: Kamala, KamAlaCard life friendly cooking
Več kreativnih kulinaričnih idej, afirmacij in navdiha najdete v kompletu kuharskih kartic Okusite svoje sanje in mobilni aplikaciji Taste Your Dream – ki je trenutno še brezplačna!
Aplikacija v AppStore in GooglePlay: