Tej loteriji in igram na srečo marsikdo posveča več pozornosti, kot lastnemu zdravju, notranjemu ravnovesju in sreči. Ljudje imenujejo ‘sreča’ nekaj, kar jim prinaša denar in ostale dobrine. Ljudje, to ni sreča. To je samo vrsta energije, ki ste jo prejeli in ne sreča. Ali ste slišali ali pač poznate koga, ki je zadel bajno vsoto denarja na loteriji? In, ali so ti ljudje srečni? Jaz sem slišala za dva, ki sta pristala v ustanovah, veliko ljudi samo zapravi denar ali poravna dolgove, večini pa zrastejo krila, dobijo neizmerno moč in občutek nepremagljivosti. Vsemogočnosti celo, češ, denar imam, več ne rabim. A je to tista “sreča”, ki jo opevamo? Poravnamo dolgove in imamo prostor, da ustvarimo nove.

Na to temo me je že zgodaj zjutraj opomnil moj fant. Zbudil se je in mi pripovedoval o sanjah, ki jih je imel. In zgodbo je začel: “Da sem imel takšno srečo in zadel na lotu!”. No, moje naslednje vprašanje je bilo: ‘Kaj je za tebe sreča? A to je sreča, da zadeneš na lotu?’ Sledila je tišina in zamišljenost. Nadaljeval je in rekel, da je sreča za njega to, da sva zdrava, da imava odličen odnos, da imava lastno stanovanje, vsak svojo službo… Moj pogled na vse skupaj sem samo pojasnila z mislijo, ki sem jo enkrat zasledila v intervjuju s Petro Škarja, ki je prav tako govorila o reklami, ki gre na temo “la la la… in spala bi cel dan”. No, pa poskusimo spati cel dan. Spimo dva dni, cel teden, cel mesec, celo življenje. Spimo, spimo, spimo. A res? To je smisel življenja…da imamo denar in spimo? Denar prinese določene olajševalne okoliščine, a nas lahko hitro spelje iz našega bistva. Izgubimo perspektivo, smisel, ideje… vse si lahko privoščimo in vse lahko imamo. Zato bomo spali. Vesolje lahko danes samo prosim, da naj to ne bo moja usoda.

Denar je energija. Plača, ki jo dobimo, pomeni nadomestilo za porabljeno energijo pri delu. To pomeni energija za energijo. Vsak ima možnost, da si sam izbere vrednost njegove energije. Tu boste rekli. da je to nemogoče in polno iluzij. Jaz pa vam bom iz lastnih izkušenj povedala, da temu ni tako. Dolga leta sem opravljala delo, ki ga nisem spoštovala, ga nisem marala ali v njem uživala, temu primerno sem bila tudi plačana. “Malo d’nara, malo muzike”, a ne? Danes je zadeva obratna.

To ne gre čez noč. Da se danes začneš ceniti in sebi postaviš ceno, katere si vreden, ne pomeni, da bo šlo vse, kot po maslu. To, da se začneš ceniti, je odlična osnova za nadgradnjo. Danes se cenim, prejšnjih 25 let pa se nisem. Ne bo šlo tako hitro. Bo pa šlo, zato ne obupati. Danes se cenim, ker sem postavila svoje želje in cilje na prvo mesto, sem prenehala slediti in poslušati okolico, celim rane in iščem razumevanje svojega življenja. Ne iščem sodb in poskušam se ne primerjati z ostalimi. Nisem nevoščljiva, saj vsak ustvarja svojo realnost. Jaz bom rekla, da sem še mlada in v svojem življenju sem ustvarila marsikaj sama, brez pomoči ostalih. In na to sem ponosna. Da sem se naučila zaupanja in ljubezni. Ne iščem opornih točk in se ne zanašam na ostale – živim, krmarim in prevzemam odgovornost za svoje življenje. Kdo pa bo, če ne sama?

Največji ‘loto’ dobitek sem v svojem življenju zadela, ko sem ugotovila, da so stvari preproste, ko jih ne kompliciramo. Ko živimo in pustimo živeti. Ko smo takšni, kot smo in to vibriramo. To je moj ‘euro jackpot’. Vsi milijoni tega sveta se s tem nikakor ne morejo primerjati.

Z ljubeznijo, Barbara