LalicupSte vedeli, da povprečna ženska v življenju uporabi in nato zavrže kar 17.000 tamponov in vložkov? To pomeni veliko nepričakovanih in stresnih divjanj v trgovino, velik kup smeti in velik kup računov. Zakaj si ne bi življenja raje poenostavili, obenem pa prihranili?

Tukaj je 9 razlogov, zaradi katerih si boste zaželeli uporabe menstrualne skodelice:

1. Z uporabo menstrualne skodelice boste omejili uporabo kemikalij. Ženski spolni organi toksične snovi absorbirajo precej hitreje kot katerikoli drug del našega telesa, zato je higiena spolnih organov za zdravje ključnega pomena. Menstrualne skodelice ne vsebujejo lateksa, BPA, barv ali drugih kemičnih dodatkov. Da niti omenjamo dejstva, da skoraj vsi tamponi vsebujejo obliko belila, ki je verjetno tudi rakotvoren.

2. Uporaba skodelic je cenejša in okolju prijazna alternativa klasičnim higienskim pripomočkom: Ste vedeli, da imamo tudi prvo menstrualno skodelico, zasnovano in izdelano v Sloveniji? Imenuje se Lalicup.

Lalicup model S

3. Menstrualne skodelice omogočajo brezskrbno uporabo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo med plavanjem! Letošnje poletje boste torej brez skrbi in brez strahu, da se vam med uživanjem na plaži vidi tampon ali celo vložek. Super, kajne? Lalicup deluje tudi kot vodni tampon, saj preprečuje vdor vode v nožnico med plavanjem v bazenu ali morju.

4. Z menstrualno skodelico vam ni potrebno šteti ur. Tampone moramo v povprečju menjati na vsakih 4 do 8 ur, menstrualno skodelico pa lahko neprekinjeno uporabljamo do 12 ur. Poleg tega ima ima mehak in raztegljiv pecelj, ki med nošnjo ni moteč, vsekakor pa olajša odstranjevanje skodelice.

5. Ker ne povzroča neprijetnega vonja. Še več, Lalicup skodelica je izdelana iz gladkega silikona, na katerem se prah, bacili, alergeni in druge nečistoče ne nabirajo. Izredno pomembno! Na tamponih se zaradi toplega in vlažnega okolja razmnožujejo mikroorganizmi, ki lahko v določenih primerih vodijo do sindroma toksičnega šoka.

6. Ker pomaga tudi tistim ženskam, ki imajo sicer močnejšo menstruacijo. Zaradi večje kapacitete tudi močnejša menstruacija ne prepušča. Še posebej primerno za bolj tople dni, ko imamo na sebi samo poletno oblekico.

7. Menstrualna skodelica Lalicup za razliko od tamponov ne draži vaginalne sluznice in ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj. Pomislite, kar tri četrtine žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z vaginalnim vnetjem. Vzrok so tudi klasični higienski pripomočki.

8. Ker menstruacija in ženske težave niso več tabu. Lalicup ima posebno skrbno oblikovan spodnji del, zaradi katerega se v nožnici ne zasuka (res ne), hkrati ima tudi ravno prav ozko dno, zaradi česar skodelico udobno odstranimo.

9. Z menstrualno skodelico se rešite skrbi planiranja in nakupovanja. Ob primerni higieni lahko skodelico uporabljamo tudi več let!

Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom! Je tudi prva, zasnovana in izdelana  v Sloveniji  – z mislijo na slovenska dekleta in ženske. Z menstrualno skodelico Lalicup boste zaživele lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje. Več o Lalicup menstrualnih skodelicah si preberite na spletni strani www.lalicup.si.