Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs ni posebnež le zaradi konstrukcije in zaslona, temveč je v vrhu tudi v zmogljivostih. Zaradi njih je delovanje gladko in nemoteno tudi med opravljanjem najbolj zahtevnih opravil, kot sta igranje mobilnih iger in večopravilnost.

  Srce revolucionarnega telefona je namreč sistem na čipu (procesor) Kirin 990 z integriranim modemom za omrežje 5G, za katerega so pri Huaweiju prepričani, da je najbolj vsestranski in pameten na trgu. Izdelan v 7 nm postopku namreč ne ponuja le vrhunskih zmogljivosti, temveč tudi neprekosljivo energijsko učinkovitost. Vse kar telefon z velikim (8-palčnim oz. 20,32-cm) zložljivim zaslonom potrebuje, da zadosti potrebam uporabnika.

  Vrhunski sistem na čipu z modemom za omrežja 5G

  Pri snovanju procesorja Kirin 990 so veliko pozornosti namenili enoti za umetno inteligenco. Prvič je Huawei namreč uporabil jedra arhitekture Da Vinci. Dve veliki zagotavljata odlične sposobnosti, dve manjši pa pomagata dosegati manjšo porabo energije pri manj zahtevnih nalogah. Zaradi tega se zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs uvršča čisto na vrh lestvice najbolj zmogljivih in učinkovitih, ko gre za delovanje umetne inteligence na sami napravi. Podobno vrhunske pa so tudi siceršnje zmogljivosti procesorja. Sestavljajo ga namreč dve zelo veliki, dve veliki, štiri manjša jedra procesorja in 16 jeder grafičnega procesorja, ki so zmogljivejša od jeder v čipih tekmecev, hkrati pa porabijo manj energije. Kar je voda na mlin energijskim potrebam večjega zaslona, kajti Huawei Mate Xs bi bil manj uporaben, če ne bi nudil tudi odlične avtonomije rabe.

  Brez vrhunske baterije ne bi šlo

  Med sodobno uporabo mobilnih naprav vse bolj postaja pomembno, da so opremljene z dovolj pomnilnika. Delovni pomnilnik (imenovan tudi s kratico RAM) ima nalogo poskrbeti za gladko delovanje naprave, odgovoren pa je tudi za večopravilnost – sočasno delovanje več aplikacij. 8 GB pomnilnika tega tipa je zato v skladu s pričakovanji. Podobno velja tudi za pomnilnik, shrambo za datoteke in podatke. Pohvalno je namreč, da z njim niso varčevali, saj ga ima Huawei Mate Xs kar 512 GB, na voljo pa je tudi reža za pomnilniške kartice nano SD do velikosti 256 GB.

  Huawei Mate Xs bi bil za sodobnega uporabnika veliko manj uporaben, če zmogljivostim ne bi sledila tudi kapaciteta baterije. Zaradi zložljive narave naprave je sicer v dveh kosih, skupna kapaciteta pa je vseeno 4500 mAh. Dovolj, da zdrži do večera tudi pri dokaj zahtevni rabi. Če pa se mudi, potem stopi na prizorišče hitro polnjenje z močjo kar 55 W, ki baterijo do 85 % napolni v le 30 minutah.

  Huawei letno v raziskave in razvoj vlaga več kot 17 milijard dolarjev, plod tega pa je tudi naprava, ki na trge prinaša pridih inovativnosti in potrjujejo vodilno vlogo tega izdelovalca na trgu mobilnih naprav. Zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs, ki na slovenski trg pride aprila po priporočeni ceni 2499 evre, je kamenček v Huaweievi strategiji gradnje popolnoma povezanega in inteligentnega sveta.

  Na voljo tudi družina Huawei P40

  Poleg zložljivega telefona Huawei Mate Xs je nova tudi družina naprav Huawei P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro sta že na voljo, najbolj zmogljiv model Huawei P40 Pro + in ura Huawei Watch GT 2e pa bosta na voljo predvidoma enkrat v prihodnjem mesecu. Pred kratkim pa je Huawei predstavil pametni telefon Huawei P40 lite z osupljivo zasnovo, inovativnim sklopom štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljivim sistemom na čipu Kirin 810. Novi telefon izboljšuje uporabniško izkušnjo, zato generaciji mladih prinaša popolnoma nove vrednosti. Prvi kupci, ki bodo kupili pametni telefon Huawei P40 lite pri Telekom Slovenije, A1 ali Telemachu bodo ob naročilu dobil kot darilo športno zapestnico Huawei Band 4. Prav tako niso pozabili na tiste, ki bi radi naročili telefon v prosti prodaji, saj bodo prav tako deležni omenjenega darila. Za podrobne informacije se obrnite na posamezno prodajno mesto.

  Novi izdelki bodo obogatila Huaweievo ponudbo za vse primere rabe, saj so zasnovani, da pomagajo uporabniku živeti boljše digitalno življenje ter so opremljeni z njegovo lastno tržnico aplikacija AppGallery.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje