Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ste med tistimi, ki vas je strah končati mukotrpno in izpeto zvezo in ste rajši zapleteni v nitke odnosa, ki vas izčrpava, dela nesrečne in si težko predstavljate, kako boste s partnerjem ali partnerko sploh še lahko živeli leta in leta? Vas je strah počasti, ki se imenuje “osamljenost”? Pa ste rajši v nesrečni zvezi kot da naredite konec, se osvobodite in zadihate s polnimi pljuči?

  Vem, ta dilema je verjetno del tihih misli mnogih parov, ki pač živijo skupaj. Mislijo si, da je bolje biti skupaj, pa bo že kako. Navsezadnje so tukaj otroci, ki so upravičeni do obeh staršev (na tem mestu ne bom pisala o tem, kakšno sporočilo dajejo starši otrokom, ko vztrajajo v zvezi, ki jih duši in mori, pa otroci to spremljajo, čutijo in vidijo – bom to opisala v kakšnem od prihodnjih prispevkov), pa stroške si je lažje deliti, pa družinske naloge se že kako porazdeljene, pa nisi sam fizično v stanovanju ali v postelji, četudi je čustvena povezava že davno nazaj umrla. Intimni stiki so zelo zelo redki ali pa jih sploh ni. Mi pravijo takšni pari, da pač enostavno nimata potrebe po telesni in čustveni bližini, ljubkovanju, dotikanju, ljubljenju. Da je bolj pomembno kako bosta plačala jutri vsak svoj del položnic.

  No, mene osebno takšne izjave žalostijo, a me ne presenečajo. V današnjih ne preveč rožnatih ekonomskih časih je seveda lažje (fizično) preživeti, ko se stroški življenja delijo. A kaj, ko takole odtujeni pari še mnoga leta živijo sicer skupaj, a v čustvih in mislih sta daleč narazen. Komunikacije je zelo malo in še ta se nanaša na vsakdanjo “logistiko”, na otroke ali kdaj pa kam se bo šlo na počitnice prihodnje leto. In ko otroci odrastejo in gredo svojo pot, ostaneta že malce ostarela partnerja skupaj, nesrečna, brez besed si podajata TV daljinec ter sta si v napoto. Začneta si nagajati, postajata žleht, nestrpna in nasilna.

  Torej, ali ste pripravljeni prevzeti tveganje separacije in posledično ostati sami s seboj? In reči zvezi, v kateri sta oba talca odtujenosti in pogosto tudi nasilja različnih oblik “NE”?

  logo svetovalnica

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje