Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Če delate v dinamičnem okolju, ki zahteva, da se nenehno prilagajate in rastete, se lahko zgodi, da vam zaradi utrujenosti ali nekega drugega razloga pade produktivnost. V takih primerih je pomembno izoblikovati in ohraniti navade oziroma se naučiti trikov, ki bodo pripomogli k večji produktivnosti.

  Motivacija se začne s srečo

  Trik je v tem, da kljub nenehnim življenjskim nihanjem ohranite neprecenljivi občutek sreče, ki ga boste spodbudili s treniranjem hvaležnosti. Hvaležnost nam omogoča občutke sreče, miru, zadovoljstva, skratka občutimo “mir v srcu”, za katerega si tako močno prizadevamo. Trenirajte možgane, da vidijo dobro in pozitivno v življenju, pišite dnevnik hvaležnosti ali pred spanjem ponovite dan v mislih in se za vsako posamezno aktivnost zahvalite.

  “Delovna uniforma”

  Kolikokrat na teden ste prepričani, da v vaši omari ni nič pametnega? Ta občutek pozna vsaka ženska, ne glede na to, koliko oblek je v njeni omari. Čeprav je jasno kot beli dan, da je možnosti nešteto, lahko zaradi tuhtanja o dnevni opravi dan začnemo slabe volje. Najboljša rešitev je, da si že zvečer vnaprej pripravite opravo oziroma “delovno uniformo” za naslednji dan. Odločajte se za kombinacije, v katerih se vedno počutite dobro in v katerih ste videti lepo in urejeno.

  Pametni premor

  Če mislite, da boste bolj produktivni, če boste preskočili odmor za kosilo, ste se zmotili. Dovolj je, da zaužijete le kako dobro zelenjavno juho, kos svežega sadja ali pa žitarice, ki jih lahko dodate tudi sadnemu jogurtu, posebej pa vas bo navdušila Jogobella Breakfast, kombinacija sadnega jogurta in hrustljavih žitaric. Na ta način boste povečali vsebnost kisika v svojem telesu, kar bo močno vplivalo na vašo produktivnost.

  Pozabite na multitasking

  Že res, da se včasih zdi opravljanje več opravil hkrati hitrejše in bolj učinkovito, toda v resnici ni, saj se lahko zgodi, da jih ne opravimo dobro. Posvetite se eni nalogi ter le-to opravite dobro, nato pa preidite k naslednji.

  Pametno razporedite čas

  Če boste zjutraj preverili seznam opravil, bo vaš dan bistveno manj stresen, saj boste opravili naloge, ki jih imate v načrtu, hkrati pa bodo na seznamu še vedno opravila, ki vas čakajo in nanje tako ne boste pozabili. Poleg tega ni boljšega občutka, kot ob koncu dneva prečrtati vse opravljene naloge.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje