Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pomlad trka na vrata in prav gotovo že nestrpno čakamo, da v naš vsakdan vstopijo barve! Jo boste povabile tudi na svoje ustnice? Sliši se mamljivo, kajne? Ampak joj, poplava vseh različic šmink na trgu je zastrašujoča in kaj kmalu se zgodi, da v naglici pograbite najbolj reklamiran izdelek, doma pa ugotovite, da se s to šminko ne počutite nič kaj glamurozno in sijoče.

   

  Barve pa lahko povabite tudi v ušesa in med izbiro prave šminke še bolj uživate v najljubši glasbi in družbi Huawei FreeBuds Lipstick slušalk. Kvaliteta zvoka in tehnologija za odpravo hrupa bosta poskrbela, da vas med poslušanjem ne bodo motili zvoki okolice, za klepetanje po telefonu uporabite le kretnjo in najboljša prijateljca je že z vami, da skupaj izbereta pravi outfit! Da jih boste še raje vzele s sabo in se bodo v vaši torbici počutile kot doma, so jih oblikovali kot pravo šminko. Gotovo bo najljubša v vaši zbirki.

   

  Sabrina Vidovič je mojstrica ličenja, ki navdušuje s svojimi tečaji in na svojem instagram profilu deli mnogo koristnih nasvetov glede uporabe ličil. Mi smo jo prosili, da nam na kratko razloži, kako v poplavi izdelkov izbrati pravega za naše ustnice.

  1. Barva šminke

  Za izbiro prave barve stoji cela znanost. Katera barva vam bo najlepše pristajala, je odvisno predvsem od podtona vaše kože. Ta ima lahko malenkost več rumenkastega (tudi olivnega)  ali rdečkastega podtona. Podton je lahko tudi nevtralen. Najhitreje boste to ugotovili, če pogledate barvo žil na svojem zapestju. Žile zelenkaste barve pomenijo, da ima vaša koža več rumenega pigmenta in imate topel podton. Če so žile modre, je vaš podton hladen. Nekatere srečnice imajo nevtralen kožni poton – njim pristaja večina tonov in barv. Kaj pa lahko s to informacijo naredite v praksi? Praviloma velja,da naj bi šminka vaš ton kože dopolnjevala, zato vsem s hladnim podtonom najbolj pristajajo roza odtenki in vse barve z več modrega podtona. To so tudi barve z vijoličastimi odtenki, podobne barvi slive ali borovnic in barva rdečega vina. Obratno velja za vse s toplim podtonom. Bolj jim pristajajo zlati odtenki, šminke z oranžnimi toni – marelične, oranžne in bež. Obstajajo pa tudi odtenki, kot so klasična rdeča ali nevtralna rjava, ki so precej univerzalni in pristajajo skoraj vsem.

  1. Tekstura šminke

  Pri teksturi najprej razmislite, kaj želite s šminko doseči. V grobem se delijo na mat, klasične satenaste šminke, glose in rahlo obarvane balzame.

  Mat šminke so izjemno popularne, ker omogočajo dolgo obstojnost in ostro začrtane ustnice, ki so že nekaj časa v modi. Odlične so za razne prireditve in posebne priložnosti, saj ostanejo na ustnicah in jih ni potrebno ves čas popravljati. Slaba stran? Če so vaše ustnice suhe, bo mat šminka to le še poudarila. Klasične šminke so precej obstojne, ustnice tudi malce vlažijo in dajo nežen lesk. Te šminke ne bodo nikoli iz mode, saj zelo lepo poudarijo ustnice ter izgledajo glamurozno tudi za vsak dan. Glos je pravi kameleon – lahko ga nosite samostojno ali v kombinaciji s šminko. Prednost je, da ustnice optično poveča, zato ga priporočam vsem, ki si želite ta efekt. Slaba stran je, da ga boste pustile na vsakem kozarcu in ga bo treba čez dan večkrat ponovno nanesti. Obarvan balzam je najbolj prosojen in v prvi vrsti skrbi za nego ustnic, hkrati pa jim daje nežen sijaj in barvo. Odlični so za vsakodnevno uporabo in za dni, ko ste nenaličene, a si želite malenkost barve.

  Še nekaj! Pri močno pigmentiranih mat šminkah se mora odtenek popolnoma ujemati z vašim tenom kože, pri obarvanem balzamu, pa to skoraj ni pomembno.

  1. Priložnost

  Včasih se zgodi, da izbiro šminke prilagajamo priložnosti, oblačilom in frizuri. Tukaj ni pravil, le smernice. Sama menim, da ni pravil, katero barvo izbrati za določen del dneva, če se z njo dobro počutite. Če ste ljubiteljice rdeče barve, boste tudi čez dan z njo izgledale ženstveno in urejeno. Tudi naravni odtenki, ki so praviloma dnevni, odlično izgledajo zvečer v kombinaciji s svečano toaleto. Pomembneje je, da šminko uskadite s preostalim makeupom. Če se odločite za poudarjene oči, se izogibajte kričeči ali temni šminki in obratno. Ujemanju šminke z oblačili se je včasih bolje izogniti, saj zna pretirano kombiniranje izgledati precej retro. Morda izberite nekja, kar celoten izgled poveže skupaj – npr. rdeča šminka z rdečimi nohti in uhani. Bolj se osredotočite na barve, ki so komplimentarne izbiri vaših oblačil. Modra bo izgledala odlično v družbi roza barve.

  Ob vseh nasvetih pa ne pozabite, da se morate v procesu iskanja, izbire in ličenja zabavati, izbrana šminka pa naj vam prinese veselje in dodatno samozavest!

   

  S Huawei FreeBuds Lipstick slušalkami lahko brez strahu tudi zaplešete, saj so oblikovane tako, da ustrezajo prav vsaki obliki ušesa. Čudovito se dopolnjujejo z atraktivnim Huawei P50 Pocket ali Huawei P50 Pro pametnim telefonom, ki sta že na voljo v Sloveniji.

   

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje