Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil nova tablična računalnika Huawei MatePad Pro in MatePad 11 z operacijskim sistemom HarmonyOS 2.

  Operacijski sistem za novo generacijo pametnih naprav daje tabličnemu računalniku popolnoma novo uporabno vrednost. Njegovo namizje je veliko bolje organizirano in uvaja pripomočke za dostop do storitev, kar uporabniku omogoča nove in učinkovitejše dostope do pomembnih informacij. S pomočjo porazdeljene tehnologije lahko novi tablični računalnik izkorišča zmogljivosti drugih naprav, od pametnih telefonov in osebnih računalnikov do pametnih televizorjev, ki povezani oblikujejo eno super napravo za večjo produktivnost in ustvarjalnost. Izboljšan sočasni prikaz več aplikacij in možnost sodelovanja na več zaslonih, napravi omogoča najboljšo mogočo raven večopravilnosti in je dokaz prizadevanja podjetja Huawei za uporabo tabličnega računalnika v ležečem načinu uporabe. Huawei MatePad Pro je opremljen z zmogljivim procesorjem Kirin 9000E in prihaja v dveh različicah – z 32-centimetrskim (12,6-palčnim) in 27,5-centimetrskim (10,8-palčnim) zaslonom OLED FullView. Sočasno s tabličnim računalnikom so napovedali tudi drugo generacijo pisala Huawei M-Pencil, ki s pametnejšo in bolj naravno izkušnjo uporabe pomaga ujeti trenutek navdiha.

  Kevin Ho, izvršni direktor Huawei Consumer BG je predstavitev tabličnega računalnika pospremil z besedami: »Novi Huawei MatePad Pro je popolno orodja za spodbujanje produktivnosti in ustvarjalnosti. Operacijski sistem HarmonyOS 2 namreč uporabnikom omogoča, da izkoristijo aplikacije in storitve na povsem nove načine in delajo pametnejše kot kdajkoli prej.«

  Zmogljivosti zaslona primerljive monitorjem za profesionalno uporabo

  Tablični računalnik Huawei MatePad Pro 12.6 z razmerjem stranic 16:10 in robovi ozkimi 5,6 mm ponuja kar 90-odstotno razmerje med zaslonom in telesom[1]. Podpira tudi visoko kontrastno razmerje milijon proti ena[2] in podporo barvne lestvice DCI-P3, zaradi česar so barve natančne in naravne. Poleg tega nudi oceno barvne natančnosti ∆E < 0.5[3]. Tolikšno natančnost običajno dosegajo monitorji za profesionalno uporabo, zato se bodo novega tabličnega računalnika razveselili digitalni ustvarjalci in še posebej fotografi. Ker modro svetlobo zaslona učinkovito na samem viru filtrira strojna oprema, je Huawei MatePad Pro prvi tablični računalnik, ki je opravil stroge teste organizacije TÜV Rheinland in prejel certifikat »Full Care Display 2.0«[4].

  Briljanten zaslon na tabličnem računalniku Huawei MatePad Pro dopolnjuje zvočni sistem z osmimi zvočniki. Kombinacija visoko amplitudnih zvočnikov in nizkotoncev zato nudi izjemno večpredstavnostno izkušnjo.

  Sistem HarmonyOS 2 pomaga izboljšati produktivnost

  Da bi pomagal hitreje najti aplikacije, Huawei MatePad Pro uvaja nov trak (Bottom Dock) s pogosto in nazadnje uporabljenimi. Novi servisni pripomočki[5] pa medtem prikazujejo informacije, ne da bi bilo treba prej zagnati aplikacije, ki te zagotavljajo. Pripomočke je mogoče poljubno premikati po zaslonu in le tega v celoti prilagoditi željam in potrebam uporabnika.

  Novi Huawei MatePad Pro izkorišča porazdeljene zmogljivosti sistema HarmonyOS za podporo sodelovanja na več zaslonih med tabličnim in prenosnim računalnikom[6]. Načine zrcaljenja (Mirror), razširitve (Extend) in sodelovanja (Collaborate). V načinu zrcaljenja je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom M-Pencil (druge generacije), kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način razširitve spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama oziroma v tem primeru med sistemoma HarmonyOS in Windows. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, ko so besedila, fotografije ali dokumente med povezanimi napravami po načelu »povleci in spusti«. Huawei s tem ruši meje, ki ločujejo pametne telefona ter tablične in prenosne računalnike in s tem omogoča večjo produktivnost in ustvarjalnost.

  Obogatena izkušnja v ležeči orientaciji

  Leta 2019 je revolucionarna funkcija dveh aktivnih oken enega poleg drugega (App Multiplier) omogočila aplikacijam za tablične računalnike bolje izkoristiti ležečo (panoramsko) orientacijo naprave. Novi Huawei MatePad Pro ponuja še več načinov boljšega izkoristka v tovrstnem primeru uporabe. Na primer, ko je odprto eno samo okno z aplikacijo na polovici zaslona, lahko s prstom drsate gor ali dol po »praznem« prostoru, da vam ni treba drugače prijeti naprave in ukazi se bodo upoštevali v aktivnem oknu. Mogoče je tudi nekatere aplikacije sočasno odpreti v dveh oknih. Kot bi jih zagnali dvakrat. Do junija 2021 je skoraj 4000 aplikacij sprejelo funkcijo prikaza aplikacij za izboljšanje uporabniške izkušnje med uporabo tabličnega računalnika v ležeči orientaciji.

  Pisalo druge generacije in magnetna tipkovnica

  Skupaj s predstavitvijo novega vrhunskega tabličnega računalnika je Huawei predstavil tudi drugo generacijo pisala M-Pencil. Nudi s platino prevlečeno konico, nizko zakasnitev in 4096 ravni občutljivosti na pritisk[7] za naravnejšo izkušnjo pisanja po zaslonu. Prozoren spodnji del pisala, navdihnjen s strani ohišij luksuznih ur, prikazuje notranjost in delovanje med pisanjem, medtem ko posebej oblikovana tekstura omogoča udobnejši oprijem. Pisalo druge generacije podpira širok nabor inovativnih funkcij, vključno s Huawei FreeScript, ki pretovori ročno zapisano besedilo v digitalno obliko, dvojnim dotikom in podobno.

  Inovativne možnosti risanja lahko uporabite tudi v aplikacijah drugih razvijalcev, saj jim je Huawei pogon pisala odprl in omogočil, da vanje vključijo njegove zmogljivosti, kot so predvidevanje potez ali učinek čopiča.

  Pametna magnetna tipkovnica Huawei je še en dobrodošel dodatek novega tabličnega računalnika. S polno velikostjo in 1,3-milimetrskim hodom tipke namreč nudi zadovoljijo izkušnjo tipkanja. Bluetooth tipkovnica se z ohišjem tabličnega računalnika sprime s pomočjo magnetnega priključka, podpira tudi brezžično polnjenje.

  Hkrati je Huawei z novim procesorjem in sistemom HarmonyOS 2.0 nadgradil še lanski 27,4-centimetrski (10,8-palčni) tablični računalnik MatePad Pro. Prav tako je z njim mogoče povezati pisalo M-Pencil druge generacije.

  Novi tablični računalnik MatePad Pro bo že ta mesec razveselil kupce na izbranih trgih. 12,6-palčni model je na voljo v mat sivi in olivno zeleni, 10,8-palčni pa v polnočno sivi barvi. Poleg obeh različic Pro pa je Huawei predstavil še MatePad 11 z 28-centimetrskim oziroma 11-palčnim zaslonom.

  Huaweiev celosten ekosistem

  Vsi trije tablični računalniki se tako pridružujejo novi seriji ur Huawei Watch 3 z modeloma Watch 3 in Watch 3 Pro, športni zapestnici Band 6, brezžičnim slušalkam FreeBuds 4, računalniškim monitorjem MateView, MateView GT in 23,8-palčnemu Huawei Display FullView ter novim brezžičnim usmerjevalnikom AX3 Quad-Core s štirijedrnim procesorjem, AX3 Dual-Core z dvojedrnim procesorjem in WS5200.

  Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

  [1] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetja Huawei. Razmerje med zaslonom in telesom je izračunano s primerjavo aktivne površine zaslona s površino sprednje ploskve naprave. Meritve se zato lahko razlikujejo.

  [2] Tipična vrednost laboratorija Huaweia.

  [3] ΔE < 0.5 je vrednost pridobljena v laboratoriju Huaweia. Natančnost barv se lahko razlikuje v odvisnosti od trajanja uporabe zaslona in pogojev preizkušanja.

  [4] Podatki in rezultati testov je zagotovil laboratorij organizacije TUV Rheinland. Izdelek ni medicinski pripomoček in nima nobenih terapevtskih funkcij.

  [5] Pripomočke podpirajo samo nekatere aplikacije. Dejanske izkušnje so lahko različne.

  [6] Funkcijo podpirajo le nekateri tablični računalniki Huawei s sistemom Harmony OS 2 (ali novejši) in nekateri osebni računalniki s programom Huawei PC Manager 11.1 (ali novejši).

  [7] Dejanski učinek je lahko drugačen glede na različne aplikacije za pisanje po zaslonu.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje