Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V sodobnem življenjskem ritmu je včasih težko stvari pravočasno postaviti na svoje mesto. Z malo dobre volje pa je neprimerno lažje, če na poti do velikih rešitev delate manjše korake.

  Če niste prepričani, kako organizirati podatke na pomnilniku pametnega telefona, kako ga očistiti in kako nadgraditi, imamo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti. Sledite jim, da si uredite digitalno življenje!

  Sprostite pomnilnik

  Na pametnem telefonu imate aplikacije, ki ste jih namestili, potem pa enkrat ali sploh nikoli zagnali, zdaj pa po nepotrebnem zasedajo prostor. Odprite seznam nameščenih, nato pa izbrišite tiste, ki jih ne potrebujete. Pametno je podobno narediti tudi s fotografijami in videi v galeriji. Izbrišite nepotrebne, da boste sprostili čim več pomnilnika pametnega telefona.

  Brisanje aplikacije na pametnih telefonih Huawei je preprosto. Kar morate storiti, je skočiti v »Nastavitve« in poiskati razdelek »Aplikacije«.

  Naredite varnostno kopijo

  Po toči zvoniti je prepozno. Pokvarjeni ali izgubljeni pametni telefon lahko nadomestite z nakupom novega, nihče pa vam ne more povrniti podatkov. Izdelava varnostnih kopij je zato nujno ponavljajoče se opravilo, ki prepreči, da bi izgubili pomembne datoteke in sporočila. V nastavitvah izberete podatke, ki jih v nobenem primeru ne smete izgubiti, nato pa pustite, da telefon opravi svojo nalogo.

  Še lažje je poskrbeti za varno hranjenje fotografije. Dovolite, da telefon njihovo kopijo hrani v oblaku Huawei. Dodatna prednost pa je dostop do njih tudi iz drugih naprav.

  Prevetrite poštne sezname

  Ko vas začnejo motiti (pre)številna poštna sporočila, ki po nepotrebnem polnijo poštni predal, je čas, da preverite in se po potrebi odjavite s seznamov prejemnikom sporočil. Odprite poštno aplikacijo, nato izberite moteče sporočilo, saj je na dnu običajno manjši izbirnik »Odjava« ali »Nastavitve pošiljanja«. Kliknite nanj in se znebite nepotrebnih poštnih sporočil.

  Osredotočite se na eno v vsaki kategoriji

  Aplikacije so si med seboj različne, vendar strokovnjaki opozarjajo, da je uporaba več kot ene iz iste kategorije nepotrebna. Priporočajo, da imate vso komunikacijo na primer zbrano v eni. Če pa ste naročenih na več storitev pretočne glasbe ali videa, se odjavite od vseh razen ene, ki vam najbolj ustreza, sprostite pomnilnik in prihranite denar.

  Za uživanje v glasbi vam zato predlagamo storitev Deezer, katere aplikacija je v trgovini AppGallery. Odlikuje jo bogat seznam globalne in lokalne glasbe, novi naročniki pa bodo lahko v njej uživali kar tri mesece brezplačno.

  Spremljajte uporabo pametnega telefona

  Novi pametni telefoni z uporabniškim vmesnikom EMUI 10 imajo izredno uporabno funkcijo »Digitalno ravnotežje«. Omogoča vam vpogled, koliko časa na dan preživite na družbenih omrežjih, koliko časa klepetate s sodelavci in prijatelji, prikaže pa tudi čas uporabe posameznih aplikacij. Na voljo pa je tudi še veliko naprednih možnosti. Nastavite lahko dnevni čas uporabe naprave, omejite uporabo aplikacij in še več, kar vam pomaga najti zdravo ravnotežje preživljanje časa med digitalnim in resničnim življenjem.

  Na pametne telefone Huawei je nameščena trgovina AppGallery – osrednja točka, kjer najdete zanimive aplikacije, ki vam pomagajo pri spopadanju z različnimi opravili in olajšajo življenje. Poleg širokega nabora priljubljenih globalnih aplikacij, je v njej vse več tudi lokalnih. Uporabniki naprav Huawei lahko od nedavnega za iskanje uporabijo tudi iskalnik Petal Search. Najdete ga v trgovini AppGallery, po namestitvi pa lahko na domači zaslon prestavite tudi njegov pripomoček oziroma t. i. widget za preprostejše iskanje aplikacij, storitev in vsebin.

  Iskalnik Petal Search ponuja novo možnost dostopa do aplikacij, saj poišče in združi informacije, ter vsakemu uporabniku ponudi natančne rezultate za popolno prilagoditev in možnost upravljanja svojega pametnega telefona. Aplikacije ne glede na njihovo vsebino in namen navede neodvisno od vira, zato je tudi globoko integriran s trgovino AppGallery. Tiste, ki so na voljo v njej, prikaže na vrhu vrnjenega seznama z rezultati iskanja. To je pomembno, ker je najboljši in najbolj preprost vir novih aplikacij, v katerega Huawei vsak teden doda na stotine novih. Iskalnik Petal Search lahko sicer uporabite tudi za pregled dnevnih novic, športnih rezultatov in načrtovanje potovanj, saj med drugim vsebuje informacije o restavracijah, letih in namestitvah.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje