Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Uporabnice naprav Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro lahko od ponedeljka naprej bolje spremljajo svoje menstrualne cikle s pomočjo senzorja, ki meri temperaturo med spanjem

  Ljubljana, 19. april 2023  – Podjetje Samsung Electronics je v ponedeljek objavilo, da je obstoječi funkciji sledenja menstrualnemu ciklu, ki temelji na koledarju, dodano merjenje temperature kože. Uporabnice naprav Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro lahko zdaj pridobijo še globlji vpogled v svoj menstrualni cikel in splošno zdravje. Nova funkcija je od včeraj naprej postopoma objavljena s posodobitvami aplikacije Samsung Health v Južni Koreji, ZDA in na 30 evropskih trgih.

  “Celostni pogled podjetja Samsung na dobro počutje je bil dodatno izpopolnjen z našimi inovacijami senzorjev, ki zagotavljajo poglobljen vpogled v zdravje, ki uporabnike opolnomoča,” je povedal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. “Novi infrardeči temperaturni senzor pri pametni uri Galaxy Watch5 razširja našo celostno ponudbo na področju zdravja in zagotavlja priročnejše načine za spremljanje in razumevanje osebnega zdravja.” 

  Ženske iščejo načine, kako napovedati naslednjo menstruacijo, pri tem pa si pomagajo z merjenjem temperature, saj se bazalna telesna temperatura (BBT) spreminja glede na menstrualno fazo. BBT je treba izmeriti takoj po zbujanju in pred kakršno koli telesno dejavnostjo ali vplivom okolice. Za pridobitev natančnih odčitkov BBT je potrebno merjenje vsako jutro, kar je lahko neprijetno in včasih celo pozabljeno. Nova funkcija na pametni uri Samsung ta postopek avtomatizira.

  Funkcijo sledenja cikla omogoča aplikacija Natural Cycles, ki je vgrajena je v Samsung senzorsko tehnologijo in uporabnicam omogoča, da med spanjem z zapestja spremljajo spremembe temperature kože, kar je dobra ocena bazalne telesne temperature. Serija pametnih ur Galaxy Watch5 uporablja infrardečo tehnologijo za natančnejše odčitavanje, tudi če se pogoji v okolici spremenijo. Napredno sledenje ciklu pa tako pomaga uporabnicam slediti ovulaciji in bolje napovedati, kdaj se bo začela naslednja menstruacija.

  Za aktivacijo je potrebno v aplikaciji Samsung Health izbrati možnost Sledenje ciklu, v koledar dodati najnovejše podatke o ciklu in v nastavitvah vklopiti možnost Napovedovanje menstruacije z merjenjem temperature kože. Odčitki, zbrani v preteklem mesecu, so prikazani kot graf v razdelku Sledenje ciklu, ki uporabnicam prikazuje njihovo menstruacijo ter predvideno ovulacijo in okno plodnosti. Vsi zbrani podatki so šifrirani in varno shranjeni v napravi uporabnice, kar ji omogoča večji nadzor nad osebnimi podatki.

  Sledenje ciklu ocenjuje tudi simptome, vnesene v dnevnik, ter na podlagi njih zagotavlja ustrezne informacije in nasvete, na primer načrtovanje dneva za sprostitev za odpravo utrujenosti ali nežno vadbo za lajšanje predmenstrualnih bolečin v medenici. Poleg tega aplikacija Samsung Health predlaga uporabne vsebine za boljše upravljanje celostnega zdravja med cikli, na primer vodene ure raztezanja ali meditacije za zmanjšanje stresa in doseganje boljšega spanca, ki so ključ do boljšega zdravja. 

  Če želite izvedeti več o urah Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro, obiščite:

  Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5
  Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro

  O podjetju Samsung Electronic
  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje