Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Z aktualnimi inovacijami lahko potrošniki prihranijo več energije, znižajo stroške in zmanjšajo svoj negativen vpliv na okolje

  Ljubljana – 5. januar 2023 – Družba Samsung Electronics je predstavila inovacije, ki prinašajo novo dobo v trajnostnem načinu življenja. S storitvami, kot je SmartThings Energy, ki postavljajo nove standarde pri energetski učinkovitost gospodinjstev, Samsung najnovejši gospodinjski aparati uporabnikom omogočajo varčevanje z energijo in denarjem. Skupaj z inovativnimi tehnologijami, novim ciklom pranja in filtrom, ki znatno zmanjšujeta emisije mikroplastike iz pralnih strojev, najnovejši dosežki podjetja Samsung omogočajo, da potrošniki lažje kot kdajkoli prej zmanjšajo svoj negativen vpliv na okolje.

  “Tehnologije, ki jih predstavljamo na sejmu CES 2023, postavljajo trajnost v središče uporabniške izkušnje,” je dejal Moohyung Lee, korporativni podpredsednik in vodja skupine za raziskave in razvoj pri Samsung Electronics Digital Appliances Business. “Naša ambicija je postati blagovna znamka energetsko najučinkovitejših aparatov na svetu, naši najnovejši izdelki in partnerstva pa bodo pripomogli, da bo trajnostno življenje postalo vsakdanje za več ljudi in več skupnosti.”

  SmartThings povečuje prihranek energije

  S skoraj 250 milijoni uporabnikov in več kot 10,5 milijona povezanih gospodinjskih aparatov se Samsung platforma SmartThings še naprej širi, hkrati pa uporabnikom odpira vse več načinov za zmanjšanje ogljičnega odtisa doma. 

  Zdaj je način SmartThings Energy z umetno inteligenco še bolj zmogljiv, saj ponuja podporo za več naprav in regij ter še večje prihranke energije. To vključuje do 15 % dodatne prihranke energije za združljive hladilnike in do 20 % več prihrankov za združljive klimatske naprave.

  Prvi certifikat za sisteme za upravljanje energije pametnih domov (SHEMS) v panogi

  Prizadevanja za obogatitev in razširitev sistema SmartThings Energy so omogočila, da je ameriška Agencija za varstvo okolja (EPA) podjetju Samsung podelila prvi industrijski certifikat za sisteme za upravljanje energije pametnih domov (SHEMS) za množični trg. 

  Certifikat priznava pametne domače naprave in storitve, ki upravljajo in avtomatizirajo povezane naprave ter tako pomagajo potrošnikom pridobiti vpogled v njihovo porabo energije, s čimer spodbujajo varčno ravnanje z energijo in zmanjšujejo stroške, ter pomagajo olajšati ukrepe odzivanja na povpraševanje, ki zmanjšujejo obremenitev omrežja.

  EPA je leta 2022 Samsung gospodinjskim aparatom osnovnih modelov podelila tudi 474 certifikatov ENERGY STAR®, vključno z 49 priznanji “Najučinkovitejši”. Samsung je podjetje, ki dolga leta vodi pri prejemu nagrad ENERGY STAR in redek prejemnik prestižne nagrade ENERGY STAR Corporate Commitment Award.

  Življenjski slog z ničelno neto vrednostjo – ponudba gospodinjstvom na področju energetske učinkovitosti

  Da bi več ljudem omogočil energetsko neodvisnost doma, je Samsung predstavil naslednjo fazo projekta Net Zero Home: projekt Smart City. V partnerstvu s Siemensom bo projekt Smart City Project vzpostavil trajnostno stanovanjsko skupnost v Sterling Ranchu v Koloradu in zgradil 12.000 stanovanj za približno 30.000 prebivalcev.

  SmartThings Energy bo glavna energetska platforma skupnosti, Samsung naprave pa bodo prebivalcem v realnem času ponujale vpogled v porabo energije, vode in zemeljskega plina. Po vsej skupnosti bodo nameščeni sončni kolektorji, plošče in gospodinjske baterije, ki bodo proizvajale in shranjevale energijo. Medtem bodo energetsko učinkovite naprave zmanjševale porabo energije in spremljale porabo vode, da bi varčevale z viri. 

  Skupaj s pametnimi mestnimi in varnostnimi rešitvami podjetij Siemens in Resideo bodo Samsung tehnologije prebivalcem kraja Sterling Ranch olajšale uživanje v življenjskem slogu z ničelno neto vrednostjo.

  Samsung sodelovanje s podjetjem Resideo, ki se ukvarja z rešitvami za avtomatizacijo doma, presega projekt pametnega mesta. Podjetje z Resideom sodeluje tudi pri integraciji svojih aparatov z Resideovimi rešitvami za pametna omrežja prek programov varčevanja z energijo v Kaliforniji in Teksasu. Partnerstvo bo pomagalo, da bo več skupnosti pripravljenih na pametna omrežja, hkrati pa bo optimiziralo odzivanje na povpraševanje in še razširilo prihranke SmartThings Energy. Samsung skupaj s svojimi partnerji postavlja temelje, da bodo domovi in skupnosti z ničelno neto vrednostjo postali resničnost.

  Spopadanje z mikroplastiko s pomočjo tehnologije “Less Microfiber”

  Čeprav je zmanjšanje vpliva naprav in domov ključnega pomena za ustvarjanje trajnostne prihodnosti, obstajajo tudi druga tveganja za okolje, ki zahtevajo našo pozornost. Zato Samsung in Patagonija že več kot leto dni sodelujeta pri reševanju izziva onesnaženosti z mikroplastiko, ki se med pranjem izloča in onesnažuje oceane in druge vode na planetu. 

  Samsung novi cikel pranja Less Microfiber je rezultat tega sodelovanja. Less Microfiber predstavlja preboj v boju proti mikroplastiki in zmanjšuje emisije mikroplastike v pralnem ciklu za do 54 %. Ta cikel je zdaj na voljo v Evropi, kmalu pa bo kot posodobitev prek omrežja razširjen tudi na združljive pralne stroje v ZDA in Koreji.

  Tako kot cikel Less Microfiber lahko tudi novo razviti filter pralnega stroja podjetij Samsung in Patagonia resnično vpliva na zdravje vodnih ekosistemov. Ta poseben zunanji filter zmanjšuje emisije mikroplastike, saj preprečuje, da bi ob koncu pranja ušla v ocean. Na voljo bo pri izbranih pralnih strojih v Evropi od druge polovice leta 2023 dalje in ga bo mogoče vgraditi v vse pralne stroje ne glede na blagovno znamko. 

  S tesnim sodelovanjem, tehnološkimi preboji in zavezanostjo, da postane blagovna znamka energetsko najučinkovitejših gospodinjskih aparatov na svetu, želi Samsung voditi v bolj trajnostno prihodnost. 

  Obiščite spletno stran Samsung.com, kjer boste izvedeli več o ekološko ozaveščenih inovacijah, ki jih Samsung predstavlja na sejmu CES 2023.

  O podjetju Samsung Electronics Co., Ltd.

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite Samsung spletno stran na naslovu news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje