Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pametni telefon Huawei P60 Pro je podedoval odličnost predhodnikov družine Huawei P in obenem naredil  preboj na področju optičnega sistema in estetskega oblikovanja. Ima popolnoma nadgrajen optični sistem in kot prvi v industriji telefoto kamero s povečano občutljivostjo na svetlobo v sklopu zadnjih kamer. Objektiv Ultra Lighting tele-foto kamere poveča vnos svetlobe, a ne vpliva na tanko in lahko zgradbo ohišja.

  Novi pametni telefon ohranja legendarno klasično matriko kamer serije Huawei P, pri čemer poudarja semantiko fotografije. Kamere perfektno združujejo svetlobne lastnosti objektivov, na novo opredeljujejo umetnost fotografije ter združuje funkcionalnost in estetsko oblikovanje, ki sta ikonična za pametne telefone serije P. Rokoko biserno bela različica (Rococo Pearl) črpa navdih iz narave, saj z revolucionarnim prekrivanjem hrbtišča z biserno teksturo spreminja estetiko pametnih telefonov.

  Ultra Lighting XMAGE kamera: revolucionarni fotografski preboj

  Pametni telefon Huawei P60 Pro je opremljen z Ultra Lighting glavno kamero, ki jo odlikuje fizično nastavljiva zaslonka na intervalu med f/1,4 in f/4, za svetlobo visoko prepustne leče in fotografsko tipalo z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Te bistvene izboljšave zagotovijo živahne fotografije pri šibki svetlobi in v celoti prikažejo podrobnosti v temi. Kamera obenem nudi tudi izjemno visok dinamični razpon, ki se izkaže v svetlobno zahtevnih prizorih, kot so sončni vzhod in zahod, zora in mrak. Izboljšan je še pogon za reprodukcijo podrobnosti XD Fusion Pro, ki pokaže celo sijaj na površini stekla.

  Poleg izrednega preboja Ultra Lighting glavne kamere, je Huawei dosegel še revolucionaren preboj v nočni fotografiji z zaslonko f/2,1 Ultra Lighting telefoto kamere. Kaj je največ v industriji, ko gre za kamere z optičnimi povečavami? Zasluga za izboljšano sposobnost zajema svetlobe gre vgradnji za svetlobo prepustnejšega sistema leč objektiva in tipala z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Po zaslugi tega revolucionarnega napredka lahko med nočnimi sprehodi po mestu posnamete živahne fotografije, saj kamera zlahka zajame in poudari podrobnosti neonskih luči na strehah v daljavi.

  Vodilni je tudi Huaweiev fotografski način Super Moon, ki izkorišča izredne sposobnosti nove kamere z optično povečavo. Funkcija namreč poudari podrobnosti na površini naravnega satelita, a obenem ohrani podrobnosti ostalih predmetov na prizoru. To omogoči eksperimentiranje z astrofotografijo – ustvarjanje vizualnih iluzij lune nad drevesi in v oblakih za jasne in predvsem čudovite nočne fotografije.

  Poleg tega pametni telefon Huawei P60 Pro uvaja teleobjektiv s spremenljivo goriščnico, s katero lahko nadzorujete razdaljo ostrenja in dosežete jasne slike od fotografiranja na dolge razdalje do makro bližnjih posnetkov. Zlahka od daleč posnamete veje vrbe, ki tvorijo silhueto lune, ali svetlo luno ob nočnem oknu. Prav tako omogoča natančno makro fotografiranje, ne da bi pri tem vznemirjal objekt na majhni razdalji. To funkcijo lahko uporabite na primer za zajemanje fotografij hišnih ljubljenčkov v njihovem vsakdanjem življenju.

  Zmogljiva tehnologija za brezhibno in trajno izkušnjo

  Pametni telefon Huawei P60 Pro se ponaša z visokozmogljivo baterijo kapacitete 4815 mAh  s podporo za 88-vatno  hitro polnjenje SuperCharge , kljub dejstvu, da je ohišje debelo le 8,3 milimetra. Podpira tudi 50-vatno brezžično  in 7,5-vatno povratno brezžično polnjenje, kar zagotavlja varno in priročno uporabo kadarkoli in kjerkoli. V turbo načinu polnjenja bo baterija polna do polovice v le 10 minutah , s čimer je doseženo popolno ravnovesje med trajanjem baterije v stanju pripravljenosti in hitrostjo polnjenja, hkrati pa ohrani lahkotno zgradbo pametnega telefona.

  Oblikovanje »oko svetlobe« prinaša vrhunsko estetiko

  Zasnovo modula z zadnjimi kamerami je Huawei poimenoval »Oko svetlobe«. Najpogosteje uporabljena glavna kamera je nameščena na sredini, medtem ko sta objektiva ultra široke in telefoto kamere postavljena nad in pod objektivom glavne, kar predstavlja klasičen niz kamer. Prozorna plast na vrhu ustvarja iluzijo tanjše naprave in omogoči glavni Ultra Lighting kameri, da zasije kot vizualni poudarek.

  Premijski pametni telefon Huawei P60 Pro je opremljen z na robovih ukrivljenim zaslonom LTPO zaščitenim z utrjenim steklom Kunlun Glass[1]. Stranice zaslona so rahlo ukrivljene in vogali prijetno zaobljeni, s čimer je doseženo brezmejno vidno polje in poglobljena vizualna izkušnja. Prilagajanje hitrosti osveževanja med 1 do 120 herci pa pomaga doseči popolno ravnovesje med gladko sliko in optimizacijo baterije. Nov telefon tehta le 200 gramov[2], zato nudi uživanje v udobnejšem oprijemu in dotiku.

  Utrjeno steklo Kunlun Glass močno izboljša zaščito zaslona, saj je kar 10-krat odpornejše na padce[3], kar je posledica izboljšanja tehnike rasti milijard nanokristalov, ki tvorijo ta izjemno vzdržljivi material. Ohišje je zaščiteno proti vodi in prahu po standardu IP68, kar dodatno izboljša občutek varnosti med vsakodnevno uporabo.

  Zaslon pametnega telefona Huawei dosega izredno natančen prikaz barv. Zasluga gre upravljanju barv v polni barvni paleti in metameričnim ujemanjem pri umerjanju barv. Podprta je tudi natančna brezžična projekcija, ki omogoča učinkovito koordinacijo slike. Z močnim naborom funkcij zaslona je Huawei P60 Pro postal prvi pametni telefon na svetu, ki je prejel dvojni certifikat barvne natančnosti TÜV Rheinland (barvna natančnost in natančna projekcija barv).

  Pri oblikovanju novega pametnega telefona so črpali navdih iz narave. Huawei P60 Pro na novo interpretira sodobno estetiko v rokoko biserni različici. Prvič v industriji ima hrbtna ploskev teksturo biserne matice, ki so jo dosegli z dodajanjem naravnega mineralnega bisera v prahu, kar ustvari izreden občutek odboja svetlobe in sijaja. Novi telefon je na voljo še v klasični globoki črni barvi, pri kateri so uporabili inovativno steklo odporno na prstne odtise, ki je mehko in nežno kot pero, a se sveti kot diamant.

  EMUI 13.1: bolj prefinjeno, priročno in varno okolje

  Pametni telefon Huawei P60 Pro združuje vrhunsko mobilno fotografijo in estetiko s preprostostjo, enostavnostjo in gladkostjo okolja EMUI za prefinjeno in priročno izkušnjo uporabe. Nova različica EMUI 13.1 uvaja prikaz vremenskih podatkov na vedno vklopljenem zaslonu (AOD), ki s tridimenzionalnimi učinki ponazarja dež, sneg, oblačno ali sončno vreme in dinamično pošilja obvestila o vremenskih spremembah. Obenem okolje omogoča, da zaslone prilagodite s svojimi fotografijami in preko tega dosežete dosledno vizualno zadovoljstvo.

  Fotografska aplikacija uvaja obroč za povečavo, s katerim fotografiranje ni le bolj intuitivno, temveč natančnejše in bolj funkcionalno. V hitrem meniju fotoaparata so prikazane ikone pogosto uporabljenih načinov fotografiranja, kar olajša upravljanje fotoaparata z eno roko in nudi prijetnejšo in priročnejšo izkušnjo fotografiranja.

  AppGallery: celoten nabor funkcionalnih aplikacij

  Kot je že običajno za telefone Huawei, je tudi Huawei P60 Pro opremljen s celovitim naborom funkcij in aplikacij. Še več pa jih najdete v trgovini z mobilnimi aplikacijami AppGallery, ki je v kratkem času od uvedbe postala tretja največja na svetu. V njej boste v 18 kategorijah našli lokalne in globalne aplikacije, ki pokrijejo vse vidike življenja in dela, vključno z navigacijo in prevozom, novicami, družabnimi mediji, financami in zabavo. Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in regijah z več kot 580 milijoni globalnih mesečno aktivnih uporabnikov in 6 milijoni registriranih razvijalcev.

  Razpoložljivost in cene

  Huawei P60 Pro je na voljo po priporočeni ceni 1.199 evrov. Za več podrobnosti obiščite spletno stran https://consumer.huawei.com/si/phones/p60-pro/.

   

   

  [1] Na voljo za HUAWEI P60 Pro
  [2] Velikost, teža in povezane specifikacije so le teoretične vrednosti. Dejanske meritve se lahko razlikujejo. Vse specifikacije so odvisne od dejanskega izdelka.
  [3] Podatke je zagotovil Huaweijev laboratorij na podlagi primerjave med Huawei P60 Pro s steklom Kunlun Edition in navadno stekleno različico.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje