Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nihče pred vstopom v zvezo ne pričakuje razhoda, čeprav je verjetno logično, da bo nekdo morda (zaradi kakršnihkoli razlogov) prekinil razmerje.

  Ko ste postavljeni pred končno odločitev, se stvari kaj hitro lahko zapletejo. Preden se zares odločite, je pomembno, da si postavite nekaj ključnih vpašanj.

  Gotovo bodo tekle solze, a po nekaj flašah vina in tonah porabljenih robčkov, bosta oba preživela. Vseeno se pred težko odločitvijo vprašajte tole:

  1. Zakaj želim prekiniti razmerje s to osebo?

  Vprašanje se zdi očitno, a vseeno – zberite pogum, vsedite se za mizo in na list papirja napišite razloge. To je še posebej koristno za tiste, ki veš čas premišljujejo in so pogosto na robu, da bi razmerju naredili konec.

  Če bo vaš odgovor po prebiranju napisanih točk: »O, bog – zakaj se nisva razšla že prej?!«, ste na pravi poti.

  1. Ali obstaja način, da bi poglavitno težavo v razmerju popravila?

  Nobeno razmerje ni popolno. Če sta lahko dovolj odkrita in skupaj poiščeta težavo, morda obstaja način, da bi jo lahko tudi rešila.

  Poskusita 30-dnevni izziv, kjer se bosta oba maksimalno potrudila, da stvari stečejo gladko. Morda bosta spoznala, da se še vedno ljubita, ali pa, da to razmerje preprosto ne deluje.

  bom-obzalovala-odlocitev

  1. Bom odločitev obžaloval/a?

  Ko boste novico prvič povedali nekomu od bližnjih, se boste verjetno počutili grozno. Roko na srce – še nekaj časa po končanem razmerju verjetno ne boste v rožicah, a vseeno: če ste razmerje končali zaradi utemeljenih razlogov, se slaba volja in žalost nebi smela pojavljati predolgo.

  1. Kakšno bo življenje po končanem razmerju?

  Samo pomislite – osebo, ki ste jo običajno videli vsak dan, zdaj ne boste videli skoraj nikoli. Že samo to dejstvo je lahko razlog, da si premislite. Če prištejemo še, da je partner ob enem vaš najboljši prijatelj… A ne bojte se, stvari se bodo spremenile! Spoznali boste nove ljudi, več časa preživeli s prijatelji in imeli več časa zase.

  1. Naj vrata »za vrnitev« ostanejo odprta?

  Ta opcija je precej nevarna – s takšno odločitvijo nihče od vaju ne bo dobil »konca« in miru, ki ga morda zares potrebuje. Najbolje bo, da se gresta vsak po svoji poti, a še vedno ostaneta v stikih.

  Ključ, ki odpira prava vrata je pravi čas in način, kako bosta ostala v stikih. To ne pomeni, da se morata videvati vsak teden in da se bivši partner do vas obnaša, kot da ste še vedno v razmerju!

  Le čas bo pokazal ali je bila vajina odločitev pravilna.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje