Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ciril Komotar je eden najbolje poznanih, če ne kar najbolj znan vloger v Sloveniji. Obenem je tudi izkušen dolgoletni avtomobilski novinar. Pred leti se je odločil stopiti na svojo pot in se svojega poklica lotiti z nove perspektive – video vsebinami z zelo osebnega zornega kota. Takšnega poročanja pri nas do takrat nismo bili vajeni, čeprav v tujini na podoben način delujejo ne le novinarji, ampak kar medijske hiše. Cirilova iskrenost, humor, domiselnost in nenazadnje njegovo znanje so hitro naleteli na zelo lep sprejem občinstva.

  Ker Ciril vse počne v lastni režiji, pa si je moral zagotoviti tudi ustrezno opremo. Ko je naredil prve korake, mu je naproti stopil Huawei s svojimi pametnimi telefoni, ki že vrsto let slovijo po odličnih zmožnostih na področju fotografije in snemanja videov. Danes pa Cirilu Huawei zagotavlja tudi drugo opremo – od računalnika do tablice, slušalk in pametne ure.

  Vsestranski asistent, ki ga spremlja na vsakem koraku

  Trenutno svoje vsebine ustvarja s telefonom Mate 40 Pro, ki mu služi kot fotoaparat, kamera in tudi urejevalnik videov. Ciril pravi, da takoj, ko je telefon dobil v roke, ga je preizkusil na terenu: »V prvih 2 dneh, ki sem jih preživel z njim sem bil z njim na fotošutingu, naredil z njim fotografsko turo po Ljubljani, kjer sem preizkusil vse njegove funkcije, od zuma do selfija v 4K. Potem sem ga odpeljal v Šempter, kjer sem prvič s katerimkoli telefonom igral košarko s prijatelji. Zakaj? Enostavno me je zanimalo, kako se obnese v dinamičnih okoliščinah. In moram reči, da me je naravnost navdušil. Tako s kakovostjo slike, kot njeno stabilizacijo. Naslednje jutro sem z njim posnel nov vlog na letališču v Slovenj Gradcu in za češnjo na vrhu torte, ga zvečer peljal še na večerni fotografski sprehod. Vse to ne da bi ga vmes priklopil na polnilec baterije,« kar kipi navdušenje iz Cirilovih ust glede njegovega novega partnerja.

  Kot rečeno, Ciril na telefonu svoje vloge tudi montira, za kar uporablja aplikacijo Viva Cut. Profesionalno različico, ki si jo je omislil v Huaweievi novi trgovini z aplikacijami AppGallery.

  »Sam sem se že kmalu po prvih zamahih v vlogerskih vodah odločil za plačljivo verzijo aplikacije, saj predstavlja moje delovno orodje. Z aplikacijo Viva Cut sem do zdaj sestavil že več kot 800 vlogov, kar nekaj pove o njenih zmožnostih,« razloži Ciril.

  Vedno na poti

  Sicer pa kot nekdo, ki je ves čas na poti, rabi tudi druge aplikacije: »Veliko potujem po tujini, še več po Sloveniji. Moj telefon ni zgolj epicenter mojega ustvarjalnega življenja, ampak tudi
  orodje, ki mora svojo funkcijo opravljati optimalno še na drugih področjih. Ne
  glede na to kje sem, želim imeti na dosegu roke mobilno banko, učinkovito navigacijo, taksi službo za prevoze po Ljubljani, ko skejt ostane doma, brezhibno obveščanje o stanju na cestah in možnost brezstičnega plačevanja z mobilnikom. Tako imam vse, kar rabim, vedno na dosegu roke. Za to uporabljam aplikacije, kot so NLB Klikin, Petal Maps, Metro taxi, Dars promet in mBills, vse pa sem našel v Huaweievi trgovini z aplikacijami.«

  Ko je na poti tudi posluša veliko podkastov ali pa prisluhne glasbi. Trenutno najraje na novih slušalkah FreeBuds 4i, ki jih je dobil prav nedavno. »Moram reči, da sem prav pozitivno presenečen, kako dolgo zdržijo in kako dobro znajo izolirati hrup okolice, ko se hočem popolnoma potopiti v svoj svet,« jih pohvali Ciril.

  Za konec pa je še dodal, da je vesel, da se je našel s Huaweiem, saj rad dela z nekom, ki verjame vanj, hkrati pa tudi obratno – tudi on zaupa v produkt in skupno pot.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje