Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Modni iskalnik GLAMI je na slovenskem trgu prisoten že nekaj let, zato smo tokrat spregovorili z Magdaleno Vasev, Regijsko menedžerko za Slovenijo in Hrvaško pri GLAMIju.

  Kako ste zadovoljni z dosedanjimi rezultati GLAMI-ja, ste izpolnili zastavljene cilje?
  Z dosedanjim razvojem na slovenskem trgu smo kar zadovoljni. Trenutno imamo v našem katalogu več kot 570.000 izdelkov skoraj 3000-ih blagovnih znamk. Prizadevamo si za razvoj in rast, saj raste tudi modno spletno poslovanje v Sloveniji. Dobra novica je, da je slovensko e-poslovanje v zadnjih nekaj letih izkazalo precejšnjo rast, ki jo je večinoma sprožila modna vertikala.

  Lahko izpostavite nekaj pozitivnih primerov vaše prisotnosti na slovenskem trgu, ki jih na drugih trgih morda niste srečali?
  Pozitivnega primera dejansko ni mogoče izpostaviti, a menimo, da je to zelo dobro. Zakaj? Čeprav ima vsaka država svoje posebnosti, ki se jim prilagajamo z različnimi strategijami, nam kljub vsemu uspeva nadzirati rast, število naročil in bruto vrednost prodaje. Z velikim veseljem lahko povemo, da je tako tudi na Balkanu, kjer je spletna prodaja še v razvoju. In sem spada tudi Slovenija.

  V obdobju pandemije je spletno poslovanje doživelo velik razcvet. Ste v Sloveniji opazili večje zanimanje kupcev za iskalnik?
  Vsekakor! Motivacija modnih trgovin, da digitalizirajo svojo ponudbo in izboljšajo spletno nakupovalno izkušnjo, je od pandemije res presegla pričakovanja. Da bi ustrezno odgovorili na rast povpraševanja, smo kot modni iskalnik številka ena v tem času veliko naredili za izboljšanje uporabniške izkušnje. Številke kažejo, da vedno več kupcev uporablja GLAMI kot izhodišče za svoj naslednji modni nakup. Ta trend se nadaljuje tudi po letu 2020 – število naročil preko našega kataloga se je v letu 2021 v primerjavi z letom prej povečalo za 45 odstotkov.

  Kakšne pa so bile glede tega razmere na drugih trgih, kjer je prisoten GLAMI?
  Vsaka država ima svoje posebnosti in mi smo glede teh zelo prilagodljivi, tako za potrebe spletnih prodajaln, kot tudi za potrebe kupcev. Trenutno delujemo v 17 različnih državah in veseli nas veliko zanimanje, ki se kaže v priložnostih za razvoj novih sodelovanj pa tudi v priložnostih za privabljanje novih strank prek različnih kanalov. V zadnjih nekaj letih smo opazili, da veliko tradicionalnih trgovin išče nove prodajne strategije. Tudi pri GLAMI-ju uporabljamo različne kanale za promocijo izdelkov naših partnerjev in tako se uspemo približati dobršnemu delu novih uporabnikov.

  V letnem poročilu ste objavili pregled slovenskega modnega trga v preteklem letu. Kaj bi izpostavili kot pozitivne vidike razvoja modnega e-poslovanja pri nas?
  Eden najbolj pozitivnih vidikov našega letnega poročila je, da modno e-poslovanje še naprej raste tudi po najbolj zahtevnem letu 2020 – za skoraj 18 odstotkov! Ljudje v Sloveniji vse bolj zaupajo spletnemu nakupovanju, kar dokazuje dejstvo, da imajo spletni nakupi 12,9-odstotni delež v celotni vrednosti modnega sektorja. Naše poročilo navaja tudi druga dragocena spoznanja iz preteklega leta, kot so najuspešnejši meseci v letu, najmočnejše kategorije (in tiste, ki jim ni šlo tako dobro) ter ostale izzive, ki bi lahko našo industrijo čakali v letu 2022. Letno poročilo lahko brezplačno prenesete na tej povezavi.

  Kot strokovnjaki za e-poslovanje predvidevate tudi trende, ki bodo prisotni v letošnjem letu. Katere trende torej lahko pričakujemo na področju modnega elektronskega poslovanja in ali lahko govorimo o tem, kaj je spodbudilo nastanek teh trendov?
  Z vstopom generacije Z na trg dela se navade potrošnikov spreminjajo, kar pomeni, da bo »strah« pred nakupom določenega izdelka prek spleta počasi izginil. Pričakujemo lahko večjo vnemo po iskanju novih izdelkov na spletu, večjo nakupovalno impulzivnost in manj zanimanja za nakupovanje v fizičnih trgovinah. Pa tudi – manj potrpljenja s strani končnega kupca. Zato postaja personalizacija, ki jo poganja tehnologija umetne inteligence, vse bolj pomembna za področje modne spletne prodaje. Personalizacija naredi uporabniško izkušnjo učinkovitejšo z izločitvijo nepomembnih izdelkov in predvidevanjem, kaj bi bilo za kupca najbolj primerno priporočilo. V GLAMI-ju se zavedamo pomena personalizacije, zato imamo lastno orodje, ki v tem procesu pomaga našim partnerjem. Nenehno delamo na razvoju in veseli smo napredka.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje