Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Menite, da je edina prava nega za kožo najdražja izbira krem in raznih ostalih lepotnih produktov? Ne nasedajte mitom, ki jih največkrat posredujejo oglaševalci, da bi imeli od tega korist. Strinjamo se, da so nekateri izdelki res učinkoviti, vendar zdaleč to ne velja za večino lepotnih produktov. Ste vedeli, da čistila oblačil tudi vplivajo na vašo kožo? Preberite si nekaj mitov in resnic o lepoti.

  > Preverite tudi: DERMATOLOG: CENA, STORITVE IN KATERA JE PRAVA DERMATOLOŠKA KLINIKA (LJUBLJANA, MARIBOR, …)?

  1. MIT: Kofein povzroča izbruh mozoljev

  RESNICA: Strokovnjaki zaenkrat niso potrdili neposredne povezave med kofeinom in mozolji, Vendar pri kofeinu vseeno priporočamo zmernost. Lahko namesto kave včaih izberete tudi zeleni čaj, ki je vir antioksidantov in ima blagodejne učinke na naše telo in s tem tudi na lepoto.

  2. MIT: Več kreme, boljši učinki na kožo

  RESNICA: Pretiravanje z raznimi kremami in večkratno čiščenje kože na dan, bo vašo kožo le bolj razdražilo in s jo s tem spodbudilo k izločanju še večje količina maščob. Zato za nego suhe kože poiščite kremo s ceramidi, saj le-ti zadržujejo tekočino, za mastno polt pa uporabljate izdelke s salicilno kislino. In pomembno je, da ne pretiravate z nobenim od njih.

  3. MIT: Čistila oblačil nimajo vpliva na mojo kožo

  RESNICA:  Mogoče ne boste verjeli, ampak tudi čistila oblačil tudi vplivajo na vašo lepoto.  Vse več je čistil, ki vsebujejo preveč škodljivih snovi, s tem je vedno  več je alergij, ekcemov, problematične suhe kože. Zato je mogoče bolje, da si omislite ekološko pranje oblačil, s katerim boste prihranili tudi pri financah.

  4. MIT: Problemi z aknam in mozolji samo v puberteti

  RESNICA:  Večina ljudi misli, da bo po puberteti aken konec. Nekoč je res veljalo, da so akne, ogrci, zamašene pore in preostale nečistoče na koži najstniške težave, vendar danes pa vemo, da lahko takšne težave doletijo kogar koli in kadar koli, k čemer pripomorejo tudi stresen način življenja in razni škodljivi zunanji vplivi.

  5. MIT:  Poletno sonce škodi moji koži, pozimi pa nega ni potrebna

  RESNICA: Tako poleti kot pozimi dermatologi priporočajo nego kože. Zagotov ste že slišali kdaj, če ne pa vam povemo mi, da je možno, da vas med smučanjem opeče sonce.

   

  Foto: Instagram

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje