Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Sodi med cenovno ugodne, toda zmogljive tablične računalnike sposobne marsičesa. Predvsem po zaslugi procesorja Snapdragon 865 in 120-herčnega zaslona mu ni težko poganjati najzahtevnejše igre, baterija zagotavlja dolgo gledanja filmov ali serije, toda Huawei z njo cilja na poslovne uporabnike.

  Razlog zna biti v preprostem dejstvu, da so poslovni uporabniki manj izbirčni, ko gre za številčnost mobilnih aplikacij. Tako kot vsi Huaweievi izdelki, tudi ta trpi zaradi prepovedi uporabe Googlovih aplikacij in programskih vmesnikov, a po drugi strani nudi funkcije povezljivosti, ki domačim uporabnikom niso prioritetne. MatePad 11 sem zlahka in predvsem hitro povezal s prenosnikom, da je služil kot njegov dodatni zaslon in v drugem primeru z monitorjem, za preprostejše delo v skupini.

  Oblikovno in v kakovosti izdelave mu ni česa očitati

  Ohišje in okvir tega tabličnega računalnika sta iz plastike, toda ta je kakovostno in površinsko obdelana, da je videti kot »brušen aluminij« na katerem se mastni madeži pretirano ne prijemljejo. Sicer je opaziti skrb za izdelavo podrobnosti, ki se nenazadnje poznajo v za tablični računalnik izredno tankih robovih okoli zaslona. So ravno prav debeli, da je videz odličen, medtem ko ne motijo med držanjem in uporabo naprave. Česar nima, a ne skoraj moralo biti, je tipalo prstnega odtisa. Manko delno zapolni prepoznava obraza, toda znano je, da ta biometrični varnostni mehanizem ne nudi enake stopnje varnosti in ne deluje v mraku.

  Goli tablični računalnik lepo dopolnjujeta elektronsko pisalo in magnetna tipkovnica. Povezava je hipna in tudi delovanje je na visoki ravni. Pisalo M-pencil druge generacije postane v rokah umetnika močno orodje za izpopolnitev ustvarjalnosti, medtem ko je enako uporabno za pisanje zapiskov in beležk. Pri tem pomaga, da zna tablica oziroma programski algoritem rokopis pretvoriti v besedilu, kar preverjeno solidno dobro deluje. Enako velja za tipkovnico. S tabličnim računalnikom jo povezujejo močni magneti, zaprta ga varuje pred poškodbami in mu odprta nudi oporo. Med tipkami je dovoljšen razmik, so dovolj velike, odzivne in imajo primerno globok hod. Škoda, da tipkovnico ni osvetljena, saj bi se bolje obnesla v temi.

  Odlične zmogljivosti

  Ker je bil lani več kot dovolj zmogljiv za premijske pametne telefone, ne preseneča, da se sistem na čipu Snapdragon 865 odlično znajte v tem tabličnem računalniku. Do nedavno je Huawei v večino svojih izdelkov vgrajeval lastne procesorje Kirin, a ker jih zaradi ameriške blokade ne more izdelovati, se je preusmeril v ameriške procesorje. Najmanj nekoliko paradoksalno, a takšen je poslovni svet.

  Zmogljivostim procesorja sledi 120-herčni in skoraj 11-palčni (27,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 2560 x 1600 pik. Hitrost osveževanja je najbolj očitna med igranjem iger, toda prav tako pride prav pri prikazu bolj običajnih vsebin. Prikaz je mehkejši in bolj gladek. Zaslon je primerno svetel za uporabo na prostem, le v natančnost prikaza barv ni najboljša. Še dobro, da sistem Harmony OS nudi dovolj veliko možnosti nastavljanja barv.

  Tablični računalnik nudi različice s 64, 128 ali 256 GB pomnilnika. Zaradi namena in zaradi sposobnosti urejanja prostorsko zahtevnih vsebin, kot so fotografije in video posnetki, pa je prav, da je opremljen z režo za pomnilniške kartice. Te so formata mikro SD in jih ni težko dobiti, kot nano kartice, ki jo zahtevajo druge Huaweive naprave. Zahtevnemu delu je prilagojena baterija s kapaciteto 7250 mAh, ki zadošča tudi za primere zahtevne uporabe.

  Aplikacije, sodelovanje in večopravilnost

  Operacijski sistem HarmonyOS ne skriva izvora v prosto kodnem Androidu, zato na njem delujejo vse aplikacije, razen tistih, ki se tako ali drugače zanašajo na Googlove programske dodatke. V trgovini AppGallery je sicer vse več raznovrstnih aplikacij, toda prav je povedati, da nabor ni pester kot na napravah tekmecev. Seveda številčnost aplikacij vedno ne pove vsega. Če so na volje vse, ki jih potrebujete, potem je vseeno, koliko jih je, medtem ko postane številčnost brezpredmetna, če ni zgolj ene, a nujne. Tudi zaradi tega se Huawei osredotoča na celovito uporabniško izkušnjo uporabe. MatePad 11 hitro in preprosto postane drugi zaslon prenosnega računalnika MateBook.

  MatePad 11 je zanimiva tablica s prednostmi in slabostmi, toda Huawei se sooča z enakimi težavami kot drugi izdelovalci teh relativno specifičnih naprav. Kako prepričati uporabnika, da potrebuje še tretjo mobilno napravo. In kako ta nadgradi pametni telefon in prenosni računalnik. Morda je odgovor ravno v preprostem povezovanju med mobilnimi napravami.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje