Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  In na kateri kanal ste se vi danes priklopili?

  Odkrito povedano, ne vem od kod danes ta ideja. Ampak kar sama se je od jutranjega ‘prižiga’ te vzporednice med ljudmi in televizorjem razvijala naprej.

  Ko se zjutraj zbudimo, imamo pred seboj nov dan. In kateri kanal bomo zanj izbrali, je v naših rokah. Ta odločitev je kot pritisk na pilota, ko sedemo pred TV ekran. Na voljo imamo:

  • šport – zdravo življenje,
  • TV kuhinjo – hujšali bomo od jutri dalje,
  • Discovery chanel – novo znanje,
  • politiko – če hočemo, da nas kaj zamori,
  • filme – živeti življenje nekoga drugega,
  • kulturo, umetnost – razsvetljenje,
  • seks – užitek,
  • in še in še programov…

  Torej je nov dan kot TV ekran! Večina pa nas že zjutraj, največkrat kar podzavestno, starta star program. Le redko menjamo kanale. Če pa že, je to pod pritiskom drugih, ko nas kam povabijo ali pa nam koledar narekuje, da mi nekoga potegnemo v naš dan.

  In potem po nekaj letih gledanja tistih standardnih pet kanalov, kjer že na pamet vemo, kdaj je čas za reklame in v katerem bloku reklam imamo čas, da obesimo perilo, ali se na hitro stuširamo, čisto po naključju (ali pa to stori nekdo drug), preklopimo na enega izmed nam neznanih programov. Woooou…a to bi tudi lahko počel, počela? Sama ušesa so nas, velike oči!

  Tako malo za hec, sem potegnila vzporednice med tem, kako zelo smo vse prevečkrat res podobni TELEVIZORJU!

  Le v čigavih rokah je pilot za izbiro kanala našega novega dne, če ne v naših?

  Kako dobro mi je, ko sem že zjutraj naravnana na to, da se bom imela dobro in ne bom le gledala tega, kar mi ponujajo drugi, ampak bom sama izbrala svojo naravnanost v nekaj dobrega, lepega. Razveselila bom s to odločitvijo najprej sebe, potem pa še vse ostale, ki bodo tega dne moji soigralci. Ni za lase privlečeno, da si je ob jutranjem odpiranju oči dobro najprej zaželeti Dobro jutro. Potem pa se naravnajmo (z nasmehom seveda ) na kanal, ki si ga sami izberemo.

  In le zakaj in za koga bi si izbrali kaj slabega, kaj tujega, kaj nekoristnega?

  Živeti želim srečno, v dobrobit sebi in drugim in ta ‘kanal’, to naravnanost lahko izberemo le sami. Nihče drug ne more to storiti namesto nas. Se pa najdejo ljudje, ki si preprosto lastijo pilota in preklopijo tja, kamor ustreza njim.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje