Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pred kratkim smo ujeli priznanega modnega, uredniškega in komercialnega fotografa Alexa Labrechtsa, ki se je ravnokar vračal s snemanja zakulisja s Heleno Christensen in pametnim telefonom Huawei P20 Pro. Dokazal je, da ne potrebuješ DSLR fotoaparata za zajemanje čudovitih portretov nam je zaupal pet fotografskih nasvetov za zajemanje portretov s pametnim telefonom.

  Približajte se
  Robert Capa, legendarni fotograf, je rekel: “V kolikor vaše fotografije niso dovolj dobre, niste dovolj blizu.” Med zajemanje portretov mnogo ljudi podzavestno stopi korak nazaj, a se ravno s približanjem gledalec res potopi v fotografijo in postane mnogo bolj povezan. Mnogo normalnih širokokotnih objektivov na pametnih telefonih popačijo obraze in ne dovoljujejo, da bi se res približali. Vendar pa 5× hibridna povečava, ki jo ponuja Huawei P20 Pro, omogoča poustvarjanje učinka fotografiranja z daljšo goriščnico – to pa popolnoma spremeni pravila igre.

  Fotografirajte skozi elemente v ospredju
  Obstaja veliko različnih načinov kako razviti svoj stil portretne fotografije. Poskusite fotografirati svoje subjekte preko šopka rož in s tem dosezite popolno umetniško sliko za na Instagram. Ali pa blizu objektiva postavite božične lučke in dobili boste mehak in popačen učinek. Na voljo imate ogromno dodatkov, ki jih lahko uporabite na različne načine ter tako dvignete vašo fotografijo. Pazite le, da imate napravo, ki zna obdržati točko ostrenja ves čas čisto in ostro.

  Spomnite se pravila tretjin in potem prekršite pravila
  Pravilo tretjin v fotografiji narekuje, da poravnate vaš subjekt z vodilnimi črtami in njihovimi presečišči. Gre za zelo uporabno pravilo, ki pomaga pritegniti pozornost na točke interesa. Vendar naj vas ta pravila ne omejujejo preveč – vedno je namreč prostor za vaš osebni stil. Konec koncev želite izstopati iz množice.

  Spremenite osvetljenost slike
  Naši možgani samodejno prilagodijo sliko, ki jo vidimo tako, da je povsem pravilno osvetljena. Ravno zato je zabavno spremeniti čas osvetlitve na fotoaparatu in zajeti sliko, ki je naše oči enostavno ne morejo videti. Pametni telefon kot je HUawei P20 Pro je odličen za kaj takšnega, saj nima zgolj umetne inteligence, ki bi vam pomagala, ampak tudi način s profesionalnimi nastavitvami.

  Združujte več teh principov
  Naredite svoje potrete še bolj zanimive s kombiniranjem in združevanjem teh nasvetov. Spreminjajte in razvijajte način zajema vaših fotografij dokler ne najdete sovjega edinstvenega stile.
  Spoznajte prvi pametni telefon s trojno Leica kamero, Huawei P20 Pro in njegove inovativne funkcije, kot je tehnologija mojstrske umetne inteligence ter umirjanja slike tukaj: http://consumer.huawei.com/si/campaign/seemore

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje