Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nasveti za lajšanje menstrualnih težav.

  Vsake 4 tedne nas vedno znova preseneti mesečna čišča (da, tudi tako ji pravijo), ki nas lahko dodobra spravi s tira. Spodaj so 3 najpogostejše težave žensk, ki jih lahko obidete. 

  1. Šport? Ne morem, tisti dnevi so, saj veš…

  Kolikokrat ste se že omejevale zaradi t.i. mesečnega perila? Bazen – odpade, tek – raje ne, kolo – kje pa! Znano? Tisti dnevi v mescu naj vas ne omejujejo, saj pravzaprav niste bolne. Potrebovale pa boste kakšen namenski dodatek, kot je denimo menstrualna skodelica.

  Lalicup menstrualna skodelica

  2. Bolečina, bolečina, bolečina.

  Boleča menstruacija je sicer bolj značilna za dekleta do 25 leta starosti, včasih pa se ji pač ne moremo ogniti. Eden od načinov, kako zaobiti to tegobo je drugačna prehrana. V tednu pred pričakovano menstruacijo izbirajte hrano, bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, kalcijem, magnezijem, cinkom in vitamini B, C in E ter pijte veliko tekočine. Izogibajte se jedem živalskega izvora, tropskemu sadju in enostavnim ogljikovim hidratom (sploh slaščicam), izbirajte raje polnozrnate jedi in zelenjavo. No, teh nasvetov se lahko pravzaprav držite vedno =)

  3. Dragi, danes žal ne moreva, tisti dnevi so, saj veš…

  Sicer je odločitev o spolnih odnosih v času mesečne periode izključno na vama s partnerjem. To ni nujno vedno dober izgovor, obstajajo tudi soft tamponi, ki omogočajo nemoteče spolne odnose med menstruacijo.

  Soft tamponi Lalicup

   

  4. Madeži na hlačah ali rjuhi – JOJ!

  Hja, to je lahko res nerodna reč. Uporaba higienskiih izdelkov, kot so vložki ali tamponi ni popolna zaščita pred puščanjem. Nesreče se še vedno zgodijo, predvsem ponoči. V izogib tej težavi predlagamo uporabo menstrualnih hlačk.

  (oglasno sporočilo)

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje